Ο Ολυμπιακός απέκτησε ξανά... έδρα

Τέσσερις νίκες, 13-1 γκολ, όμορφο ποδόσφαιρο, ωραίο θέαμα, επιβλητικές νίκες. Το 5-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα επιβεβαιώνει πως ο Ολυμπιακός απέκτησε ξανά... έδρα και το Καραϊσκάκη γίνεται "φρούριο". Α, και κάτι για την... κοιλιά του Γιάγια Τουρέ. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ήταν οι δύο ομάδες από το λεγόμενο Big-4 που ήθελαν περισσότερο τις νίκες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, για διαφορετικούς λόγους. Ο Παναθηναϊκός για το -6 και για να αποκτήσει στέρεες βάσεις και ελπίδα το νέο πρότζεκτ, ο Ολυμπιακός για να πάρει τα πάνω του και να αφήσει πίσω τους τις δύο μέτριες έως κακές χρονιές εκ των οποίων η μία συνοδεύτηκε με απώλεια του πρωταθλήματος.

ΑΠΕΚΤΗΣΑΠΕΚΤΗΣΕ ΞΑΝΑ ΕΔΡΑ

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, σε έξι παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη παραμένει αήττητος με μόλις μία ισοπαλία. Δύο νίκες με Λουκέρνη, νίκη-ισοπαλία με Μπέρνλι, νίκες με Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι Πειραιώτες ανέκτησαν τη χαμένη δύναμη της έδρας τους. Τέσσερα γκολ απέναντι στη Λουκέρνη, τρία με τη Μπέρνλι, ένα με τον Λεβαδειακό, πέντε με τον ΠΑΣ Γιάννινα και μόλις ένα γκολ παθητικό.

Αυτά υπό άλλες συνθήκες, ειδικά στα του πρωταθλήματος, θα ήταν φυσιολογικά, αλλά ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς, των πολλών αλλαγών και της ολοφάνερης διάθεσης να αφήσει πίσω τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος, τα χρειαζόταν και έπρεπε να αποδείξει ότι μπορεί να τα κάνει.

Εξακολουθεί να είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι οι "ερυθρόλευκοι" βγάζουν τρομερή ενέργεια και τρεξίματα αυτή την εποχή. Σε αυτό θα προστεθεί και η κουβέντα περί ποιότητας και -κυρίως- ποσότητας του ρόστερ. Για παράδειγμα, το βράδυ της Κυριακής ο Χριστοδουλόπουλος έμεινε στον πάγκο για ανάσες, αλλά η απουσία του δεν φάνηκε. Το ίδιο θα συμβεί στο μέλλον και με τον Φορτούνη ή με τον Ποντένσε ή με τον Γκερέιρο, του οποίου η περίπτωση είναι ιδιάζουσα, αφού η άφιξη του όχι μόνο δεν προκάλεσε ενθουσιασμό, αλλά ελάχιστοι πόνταραν ότι θα είναι βασική επιλογή στην ενδεκάδα.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ

Και είναι και αυτοί που έρχονται. Με "σημαιοφόρο" τον Γιάγια Τουρέ, ο οποίος ανακοινώθηκε, προκάλεσε ντελίριο στους φίλους του Ολυμπιακού (να και κάτι ακόμα που είχε λείψει από τον κόσμο) και τον ανεβάζει επίπεδο. Και αυτά που διαβάζετε δεξιά κι αριστερά για την... κοιλίτσα και το βαθμό ετοιμότητας μόνο ως χιούμορ να τα παίρνετε. Μιλάμε για ποδοσφαιριστή που στα 35 του και με κάποια παραπανίσια κιλά μπορεί να περάσει σαν σταματημένο όποιον θέλει, ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ρίξτε μια ματιά στο κείμενο του Σταύρου Γεωργακόπουλου και θα καταλάβετε πολλά. Κι ας μιλάμε για τον προ 12ετίας Τουρέ.

Το 5-0, λοιπόν, του Ολυμπιακού επί του ΠΑΣ έρχεται να επιβεβαιώσει όλα αυτά που γράφονται το τελευταίο διάστημα και παρά την κακή παρένθεση του εκτός έδρας αγώνα με την Μπέρνλι. Οι Πειραιώτες έχουν φέτος ομάδα και ποδοσφαιριστές που γουστάρει να βλέπει ο κόσμος. Και αυτό είναι το βασικότερο τη δεδομένη χρονική στιγμή. Επέστρεψε η κάψα, η δυναμική και η ικανοποίηση του κόσμου. Γιατί γι' αυτόν γίνονται όλα αυτά.

ΥΓ: Ο Παναθηναϊκός είναι μία όμορφη ποδοσφαιρική ιστορία που γνωρίζει την αποθέωση ακόμα κα από αυτούς που πριν από λίγο καιρό αναπαρήγαγαν θέματα περί υποβιβασμού και στοιχηματικών αποδόσεων.

ΥΓ2: "Ομορφη" ποδοσφαιρική ιστορία είναι και η κωμική διαιτησία των δύο πρώτων αγωνιστικών. Και να είστε σίγουροι πως ούτε το VAR θα μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση αν δεν αλλάξουν τα μυαλά των επικεφαλής.

ΥΓ3: Δεν υπάρχει, λένε, τιμωρία έδρας παρά μόνο χρηματικό πρόστιμο σε περιπτώσεις σαν κι αυτή στη Ν.Σμύρνη με τη φωτοβολίδα. Αυτή κι αν είναι μία... όμορφη ποδοσφαιρική ιστορία στο ελληνικό πρωτάθλημα της ιλαροτραγωδίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK