Ο Ουζουνίδης πρέπει να τους μάθει την αλφαβήτα

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για μία ακόμη αποτυχημένη ευρωπαϊκή χρονιά του Παναθηναϊκού και πως ο Μαρίνος Ουζουνίδης πρέπει να ξεκινήσει να μάθει στους παίκτες τα βασικά.

Ο Ουζουνίδης πρέπει να τους μάθει την αλφαβήτα

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ξέρει που ήρθε και ξέρει πόσο πρέπει να μοχθήσει για φτάσει τον Παναθηναϊκό στο επίπεδο που θέλει. Και δεν αναφερόμαστε σε έναν Παναθηναϊκό που θα κάνει πρωταθλητισμό, αλλά για μία ομάδα που θα ξεκινήσει να μαθαίνει το αλφάβητο. Να μάθει τα βασικά.

Και ένα εκ των βασικών είναι να παίζει με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη. Όχι να φτάσει στο σημείο των παλαιότερων, ένδοξων, χρόνων. Αυτό κι αν θέλει δουλειά. Είπαμε, πρώτα το Α και μετά όλα τα άλλα γράμματα. Το Α είναι η ευρωπαϊκή αξιοπρέπεια, κάτι που έχουν απωλέσει οι "πράσινοι" τα τελευταία χρόνια. Η Ευρώπη έχει καταντήσει κάτι σαν εφήμερη χαρά. Ή, για να το θέσουμε καλύτερα, έχει ταβάνι κι αυτό ορίζεται απλά με τη συμμετοχή στους ομίλους.

ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Η διοίκηση του τριφυλλιού λειτουργεί στην Ευρώπη με λογιστική λογική. Δηλαδή, να περάσουμε στους ομίλους, να πάρουμε τα χρήματα που μας αναλογούν και τελείωσε η δουλειά. Ούτε απαίτηση για διακρίσεις, για πορείες ή έστω για μία νίκη βρε αδερφέ. Η Ευρώπη για τους διοικούντες τον Παναθηναϊκό είναι εκεί γύρω στον Αύγουστο, στα προκριματικά. Ο στόχος είναι η πρόκριση στους ομίλους και όταν αυτή έρχεται την αντιμετωπίζουν σαν την ολοκλήρωση της χρονιάς.

Αυτό δείχνει μικρή ομάδα. Και τις μικρές ομάδες τις κάνουν οι διοικήσεις. Είπαμε, δεν έχει ουδείς απαίτηση από τον Γιάννη Αλαφούζο να γεμίζει πάλι το youtube από ευρωπαϊκές πορείες για τα δύσκολα βράδια του χειμώνα. Δεν υπάρχει η απαίτηση για σπουδαίες προκρίσεις και μεγάλες νίκες. Υπάρχει, όμως, απαίτηση για τα βασικά. Και τα βασικά είναι να σέβεσαι την φανέλα που φοράς και την ιστορία της. Και τούτη η φανέλα, όσο κι αν κάποιοι τη μικραίνουν χρόνο με το χρόνο, έχει χαρίσει στους φιλάθλους της κάποια αξέχαστα βράδια. Αυτά τα βράδια δεν αξίζουν να καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων επειδή κάποιοι αντιμετωπίζουν την Ευρώπη σαν... στεγαστικό δάνειο. Σαν την τράπεζα που τους δίνει χρήματα αρκεί να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους.

ΟΜΑΔΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

Ο Ουζουνίδης έχει ζήσει αυτό τον Παναθηναϊκό που λέμε. Της Ευρώπης, των προκρίσεων, των υπερβάσεων. Ξέρει πως είναι να σέβεσαι την φανέλα και να έχεις τη νοοτροπία του νικητή. Ξέρει πως είναι να έχεις χαρακτήρα και αξιοπρέπεια. Κι ας μην έρχονται τα αποτελέσματα. Αλλά τουλάχιστον να σέβεσαι τον κόσμο, την ομάδα και την ιστορία της. Πρωτίστως την ιστορία της.

Ο Παναθηναϊκός θέλει δουλειά στη νοοτροπία. Θέλει δουλειά για να αλλάξει η συμπεριφορά νηπιαγωγείου που έχει αποκτήσει ο σύλλογος επειδή κάποιοι παίζουν το ρόλο του παιδαγωγού αντί του αφεντικού. Θέλει δουλειά από την κορφή έως τα νύχια. Όχι για να γίνει Panathinaikos. Για να γίνει ομάδα. Μαρίνο, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ούτε τώρα! "Αδιάφορος" και... λίγος ο Παναθηναϊκός

News 24/7

24MEDIA NETWORK