Ο Τοροσίδης δεν είναι παρτάκιας, είναι αρχηγός

Η μεγάλη επιστροφή του Τοροσίδη, η κουβέντα για την ηλικία και τη... συνταξιοδότηση, ο πραγματικός ρόλος του στον Ολυμπιακό, τα αποδυτήρια, το εναλλακτικό σενάριο για την ενδεκάδα και η ψυχολογία του κόσμου της ομάδας. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Ο Τοροσίδης δεν είναι παρτάκιας, είναι αρχηγός

Πέρυσι τέτοια εποχή ο Ολυμπιακός έψαχνε αμυντικό και ο Χάσι έκανε λόγο για απουσία ισχυρής προσωπικότητας από το ρόστερ του Ολυμπιακού. Κάποιοι δειλά-δειλά ψιθύριζαν το όνομα του Βασίλη Τοροσίδη. Δεν έγινε τίποτα.

Ενα χρόνο μετά, ο Τοροσίδης "έπαιζε" για τον Ολυμπιακό από την αρχή της μεταγραφικής περιόδου. Δεν ακουγόταν τόσο "δυνατά", αλλά πάντα ήταν στην ερυθρόλευκη επικαιρότητα. Και ένα χρόνο μετά έγιναν αυτά που είχε τονίσει πέρυσι τέτοια εποχή ο Χάσι. Ηρθε ένας παίκτης... για όλες τις δουλειές.

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΡΟΛΟΣ

Αρχικά, ο Τοροσίδης έρχεται για τα αποδυτήρια. Ερχεται να αναλάβει το ρόλο του ηγέτη που έλειπε τα τελευταία χρόνια από τον Ολυμπιακό. Έπειτα έρχεται για τα άλλα, τις αγωνιστικές του αρετές.

Δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις τον 33χρονο διεθνή παίκτη "τελειωμένο". Με 5,5 χρόνια καριέρας στο ιταλικό πρωτάθλημα και με γεμάτες σεζόν δεν τον λες "συνταξιούχο". Και για τους... δικηγόρους του διαβόλου που έχουν έτοιμη την απάντηση στο στόχο "και γιατί δεν έβρισκε ομάδα τόσο καιρό;" ας έχουν στο μυαλό τους πως περίμενε πότε θα ανοίξει η πόρτα του Ολυμπιακού, αλλά και την επιθυμία του για επαναπατρισμό.

ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕ

Αν θέλετε να το πάμε στο ανεβαστικό κομμάτι, αυτό που αναζητά ο κόσμος στις μεταγραφικές περιόδους, σύμφωνοι. Δεν είναι ο παίκτης που θα στείλει τους φιλάθλους στα κάγκελα. Είναι, όμως, ένας από αυτούς που ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ο Ολυμπιακός των τελευταίων δύο ετών. Και αν ρωτούσατε 10 φίλους της ομάδας -πριν ανακοινωθεί- αν θα ήθελαν επιστροφή του "Τόρο" στον Ολυμπιακό και οι 10 (άντε οι 8 για να μην φανώ υπερβολικός) θα απαντούσαν καταφατικά.

Ο Ολυμπιακός ξέρει ποιον πήρε και ο Τοροσίδης ξέρει πού ήρθε. Το δεύτερο είναι πιο σημαντικό. Με Μασούρα και Ομάρ γνωρίζει πως δεν έχει καπαρωμένη τη θέση στην ενδεκάδα, αλλά ταυτόχρονα ξέρει πως μπορεί να βρεθεί σε αυτή από άλλο... δρόμο. Αυτόν του στόπερ. Ακόμα, όμως κι αν ο Μαρτίνς δεν έχει στο μυαλό του το σενάριο του στόπερ για τον Ελληνα παίκτη είναι σίγουρος πως η παρουσία του στα αποδυτήρια θα είναι πολλές φορές σημαντικότερη από το αγωνιστικό κομμάτι.

Ο Τοροσίδης έρχεται για αρχηγός. Είτε πάρει το περιβραχιόνιο είτε όχι. Το 4-0 σε φιλικό παιχνίδι χωνεύεται από τον κόσμο του Ολυμπιακού, η αδιαφορία, η δηθενιά και ο νεοπλουτισμός όχι. Τα τελευταία χρόνια έπηξε από ακριβά συμβόλαια. Τώρα ήρθε η ώρα των ακριβών χαρακτήρων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK