Οι μαγκιές δεν κάνουν τον Παππά

Ο αυτοκαταστροφικός και "μάγκας" Νίκος Παππάς που δεν σέβεται, η κίνηση που έτυχε αποθέωσης από αυτούς που ενοχλήθηκαν από τα αυτιά του Σπανούλη, το άλλοθι που του δίνουν σε κάθε αυθόρμητη πράξη του και η ανάγκη να βρεθεί κάποιος να του υπενθυμίσει πως για υπάρχουν παιδιά που τον έχουν ως πρότυπο. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Οι μαγκιές δεν κάνουν τον Παππά

Μας τα έδειξε ο Παππάς. Οπως πολλές φορές στο παρελθόν με τις συμπεριφορές του. Αλλά τα έδειξε στους "κακούς", όχι σε εμάς, οπότε τον στηρίζουμε. Οι άλλοι, που είναι κατά τον Παππά οι ΑΡΔ, καλά να πάθουν. Ετσι δεν είναι;

Και ποια η αντίδραση σε όλο αυτό; Αποθέωση από οπαδούς, αναγνώριση της μαγκιάς ακόμα και από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Κανένα τράβηγμα του αυτιού, καμία παρατήρηση. Έτσι, για τον αθλητικό πολιτισμό, για το παράδειγμα που δίνει στα νέα παιδιά.

Αύριο-μεθαύριο αυτή την κίνηση μπορεί να την κάνει προς τον κόσμο. Έχει δείξει, εξάλλου, πως κινείται αυτόνομα. Ο,τι λέει η καρδιά του. Τις περισσότερες φορές οι συμπεριφορές του βαφτίστηκαν από τους δημοσιογράφους ως χιούμορ. Ακόμα κι αν έφερε ανθρώπους σε δύσκολη θέση. "Επος", "επική απάντηση", "απίστευτος Παππάς" κάθε φορά που λειτουργεί αυθόρμητα. Κάθε φορά που μπορεί να συμπεριφέρθηκε unfair. Είχε, όμως, το άλλοθι, το μανδύα "έλα μωρέ, ο Παππάς είναι".

Κανένας δεν του έκανε παρατήρηση. Αντίθετα, φρόντισαν άπαντες να καταδικάσουν όσους δεν ανέδειξαν την -εξαιρετική όπως και να 'χει- κίνησή του να χρηματοδοτήσει την κατασκευή ενός γηπέδου μπάσκετ στις φυλακές του Κορυδαλλού. Τότε ήταν μάγκας και μπράβο του. Ξανά και ξανά μπράβο του. Δεν γίνεται, όμως, να χαρακτηρίζεται ως μαγκιά και η ακριβώς αντίθετη πράξη. Η προσβολή, η ασέβεια, ο κυνισμός με τον οποίο δείχνει την αντίθεσή του με κάτι.

ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΛΛΑ...

Μιλάμε για τον Νίκο Παππά που πολλές φορές λειτουργεί αυτοκαταστροφικά, που πολλές φορές με τις πράξεις του πήγε να βάλει πρόωρο τέλος στην καριέρα του. Μιλάμε για τον Παππά, έναν από τους καλύτερους Έλληνες παίκτες, αυτόν που είχε τα χαρακτηριστικά να γίνει ο νέος ηγέτης του Παναθηναϊκού στη μετά-Διαμαντίδη εποχή.

Θέλετε να απομονώσουμε τα περί δημοσιογράφων; Θέλετε να δεχθούμε το μίσος που τρέφει για τους ΑΡΔ -όπως τους αποκαλεί- ο διεθνής γκαρντ; Ας δούμε, τότε, την κίνησή του. Ξεχωριστά, βρε αδερφέ, άσχετα με την αφορμή. Είναι κίνηση παίκτη που αποτελεί πρότυπο στα παιδιά; Είναι χειρονομία ενός επαγγελματία αθλητή και μέλος της Εθνικής ομάδας;

Αλλά ξέρω. Ποιος είσαι εσύ, ρε Καραΐνδρε, που θα κουνήσεις το δάχτυλο στον Παππά; Μήπως δεν είσαστε ΑΡΔάκια και πουλημένοι; Εξάλλου, στην Ελλάδα τα τέτοια του Παππά είναι αποδεκτά, ενώ τα αυτιά του Σπανούλη όχι.

ΥΓ: Μπράβο στον ΠΣΑΤ για την αντίδρασή του επί του θέματος. Στην ΕΣΗΕΑ, άραγε, εξήγησε κανείς ότι η ανακοίνωση αφορά όλους τους δημοσιογράφους -και του ίντερνετ(ς)- ή όχι;

News 24/7

24MEDIA NETWORK