Όλη η χρονιά είναι τώρα για τον Παναθηναϊκό

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει γιατί έφτασε ο Παναθηναϊκός να παίζει τη χρονιά του στους επόμενους αγώνες.

Όλη η χρονιά είναι τώρα για τον Παναθηναϊκό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Υπάρχουν κάποιοι, λίγοι, δύσπιστοι που αναρωτιούνται γιατί χρησιμοποιούμε το χαρακτηρισμό "που θα κρίνει τον τίτλο" στη λέξη ντέρμπι. Το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός είναι το ματς που θα κρίνει τον τίτλο εφόσον επικρατήσουν οι "ερυθρόλευκοι" και τα πράγματα είναι απλά μαθηματικά.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

Πάμε, λοιπόν. Ο Ολυμπιακός βγάζει χωρίς απώλειες την αναμέτρηση με τον "αιώνιο" αντίπαλο και πάει στο +7. Μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου -και με τα δύο ματς που χρωστά να εκκρεμούν- έχει να παίξει με τον Πλατανιά στα Χανιά, την Κέρκυρα και τον Λεβαδειακό στο Φάληρο, τον ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες και τον Παναιτωλικό εντός.

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός θα φεύγει με το -7 από το Καραϊσκάκη έχοντας στην πλάτη την εσωστρέφεια και την γκρίνια, αλλά και τη δαμόκλειο σπάθη πάνω από το κεφάλι του. Επίσης, έχει να ανέβει κι ένα Γολγοθά μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, αφού όλα τα δύσκολα παιχνίδια του πέφτουν μαζεμένα. Καπάκι μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αυτό με την ΑΕΚ. Έπεται ο Πανιώνιος στη Νέα Σμύρνη, ο ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και δύο κολλητά εκτός με Ατρόμητο και Λάρισα. Σε αυτά προσθέστε και τα δύο ματς που χρωστά από τις δύο πρώτες αγωνιστικές και δη αυτό με τον αξιόμαχο Πλατανιά στα Περιβόλια.

Ο εύλογος αντίλογος για τον Παναθηναϊκό σε αυτό είναι πως ακόμα και με νίκη την προσεχή Κυριακή πάλι δεν θα αισθάνεται σίγουρος ως προς τη διεκδίκηση του τίτλου, αφού είναι ικανός να χάσει κι άλλο έδαφος στο δύσκολο πρόγραμμα που τον ακολουθεί. Βλέπετε, ο Παναθηναϊκός πέφτει σε μια σειρά παιχνιδιών που κανένα αποτέλεσμα δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο, πόσο μάλλον όταν αυτή η ομάδα χάνει ακόμα και τα σίγουρα. Εξάλλου, αυτά τα χαμένα παιχνίδια δεν τον έφεραν στο -7;

Βέβαια, στη δεδομένη χρονική στιγμή οι "πράσινοι" δεν μπορούν να σκέφτονται αρνητικά, δεν έχουν την πολυτέλεια να σκέφτονται πως ακόμα και με νίκη στο Φάληρο ακολουθεί ένα δύσκολο πρόγραμμα που μπορεί να τους αφήσει πάλι πίσω (πάντα με βάση το αντίστοιχο πρόγραμμα του Ολυμπιακού που, θεωρητικά, βγάζει λιγότερες απώλειες). Και καλά κάνει ο Παναθηναϊκός που δεν λειτουργεί έτσι γιατί αυτό σημαίνει ηττοπάθεια. Μπορεί, όμως, να το καταφέρει;

ΕΒΓΑΛΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ

Η αλήθεια είναι πως οι "πράσινοι" έφτασαν στο σημείο να λογαριάζουν όλα τα παραπάνω και να βάλουν στην καθημερινότητά τους τα κομπιουτεράκια από Νοέμβρη μήνα γιατί έβγαλαν τα μάτια τους με τα ίδια τους τα χέρια. Η κλήρωση εξ αρχής τους είχε δείξει τις κρίσιμες καμπές, αλλά και τις εύκολες διαδρομές.

Η ομάδα του Στραματσόνι είχε ένα βατό πρόγραμμα πριν χωθεί στα ντέρμπι που θα μπορούσε να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Έδειξε πως μπορεί να το κάνει, στην πράξη όμως απέτυχε. Αυτοί οι 5 βαθμοί που πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων κόντρα σε Ξάνθη και Βέροια τον έχουν φέρει στο σημείο να επιζητά μόνο τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό και ταυτόχρονα να κάνει υπολογισμούς στο δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί ώστε να κάνει την καλύτερη συγκομιδή στο τέλος του πρώτου γύρου.

ΑΝΕΤΟΣ ΚΙ ΩΡΑΙΟΣ

Την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός, άνετος κι ωραίος, θα πηγαίνει να βγάλει ένα -θεωρητικά- εύκολο πρόγραμμα με λίγα επικίνδυνα ματς, κάτι που θα του δίνει τη δυνατότητα, ακόμα και σε περίπτωση νίκης στο προσεχές ντέρμπι, να καλύψει τη ζημιά. Αυτή ακριβώς είναι η πολυτέλεια που απέκτησαν οι πρωταθλητές Ελλάδας έναντι των αντιπάλων μετά από 7 παιχνίδια στη Super League.

Κι αυτό το πλεονέκτημα ήρθε από την αδυναμία των συνδιεκδικητών και δη του Παναθηναϊκού να εκμεταλλευτεί μία σειρά στρωμένων αγώνων που αν τους έπαιρνε θα ήταν σε άμεση επαφή με την κορυφή ακόμα και με τα... ανθρώπινα λάθη των διαιτητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στραματσόνι: "Εδώ είμαι, δεν πέθανα..."
Η "κατάρα" των 1.443 ημερών!

News 24/7

24MEDIA NETWORK