Ο απαθέστατος Αλαφούζος και οι εξηγήσεις

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Σταντάρ Λιέγης και την απουσία αντίδρασης.

Ο απαθέστατος Αλαφούζος και οι εξηγήσεις
alafouzos vonortas stramatsoni

Η είδηση της βραδιάς στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας δεν ήταν η ήττα του Παναθηναϊκού από τη Σταντάρ Λιέγης. Τι 1.400 κάτι μέρες χωρίς νίκη σε όμιλο τι 1.400 κάτι και μία. Η είδηση είναι πως ο Γιάννης Αλαφούζος πήγε στα μπουθ που βρισκόταν ο τιμωρημένος Αντρέα Στραματσόνι και παρακολούθησαν μαζί το υπόλοιπο του μαρτυρίου.

Δεν ξέρω πόσο καιρό θα χρειαστεί στον Παναθηναϊκό να επιστρέψει στις παλιές του ευρωπαϊκές δόξες. Μπορεί να χρειαστούν χρόνια. Σίγουρα, όμως, παραμένει... Ευρωπαίος σε νοοτροπία. Βλέπετε, στους "πράσινους" είναι όλοι μία ωραία ατμόσφαιρα που έλεγε και ο συγχωρεμένος ο Ντίνος Ηλιόπουλος. Νίκη; Όλα καλά! Ήττα; Επίσης, όλα καλά! Γι' αυτό σας λέω, η είδηση είναι η παρουσία του Αλαφούζου στα μπουθ. Μπορεί να πήγε ο άνθρωπος να δώσει ένα χτύπημα παρηγοριάς στην πλάτη του Στραματσόνι. Μπορεί να έταξε πριμ δηλώσεων κατά του Ολυμπιακού. Μπορεί να του υποσχέθηκε καμιά 10αριά μεταγραφές τον Γενάρη από τα λεφτά που θα πάρει πίσω από την προκαταβολή για την τηλεοπτική άδεια. Μπορεί να ήθελε να τον ενημερώσει πως κλείδωσε η κριτική επιτροπή του Voice.

ΕΙΧΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΙ ΕΤΣΙ

Γιατί για ποδόσφαιρο αποκλείεται να του μίλησε. Για αυτό που έβλεπε στο χορτάρι της Λεωφόρου ούτε λόγος. Οκ, υπήρχαν απουσίες και σημαντικές. Φυσικά και δεν αντιλέγω. Με πιτσιρικάδες έμεινε στον πάγκο και τον Κοτσόλη να μοιάζει με τον κηδεμόνα τους. Αλλά είπαμε, όχι κι έτσι. Τόσο χάλια.
Και καλά, πάει στην ευχή. Έγινε αυτό που έγινε, ήρθε το βαρύ κι ασήκωτο 0-3, πικράθηκε ξανά ο κόσμος και να οι γιούχες και να οι πρόωρες αποχωρήσεις από το γήπεδο.

Αντε, συμβαίνουν αυτά. Το μετά ποιο είναι; Υπάρχει μετά; Υπάρχει κάποιος να πάει στα αποδυτήρια να τραβήξει ένα αυτί; Να υψώσει λίγο τον τόνο της φωνής; Να πει μια κουβέντα παραπάνω; Να τρίξει λίγο τα δόντια;

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΠΡΟΥΤΑΛ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ

"Μα, αυτό είναι το θέμα μας;", μπορεί να πει κάποιος ως αντίλογο. Να γίνει πιο αυστηρός ο Αλαφούζος; Να πάρει το βούρδουλα; "Γιατί όχι;", η απάντηση. Δεν πρέπει να βγάλει μια αντίδραση αυτή η ομάδα; Δεν πρέπει να ξυπνήσει ο εγωισμός ορισμένων ποδοσφαιριστών; Δηλαδή ο Βαγγέλης Μαρινάκης που τους πήρε και τους σήκωσε επειδή αποκλείστηκαν από το Champions League είναι πιο σκληροτράχηλος και πιο μπρουτάλ για τα δεδομένα του Παναθηναϊκού;

ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ Ο ΙΤΑΛΟΣ

Και στο τέλος κάτι για Στραματσόνι. Ας αφήσουμε στην άκρη την κουβέντα για το αν κάνει ή δεν κάνει για τον Παναθηναϊκό γιατί έχουμε φτάσει στο σημείο να δικαιούνται να ασκούν κριτική μόνο όσοι έχουν παίξει μπάλα. Πες ότι κάνει και πως είναι όλα ρόδινα, πες ρε παιδάκι μου πως απόψε είχε τη δικαιολογία των πολλών απουσιών. Πρέπει, όμως, να δώσει μια εξήγηση για την καλοκαιρινή προετοιμασία και τα προβλήματα τραυματισμών που βγάζουν οι ποδοσφαιριστές του από Νοέμβρη μήνα, πρέπει να μας εξηγήσει γιατί έχει κάψει τον Μπεργκ και δεν του δίνει μία ανάσα, πρέπει να μας εξηγήσει γιατί ο μεταγραφικός σχεδιασμός του είχε μεγάλα κενά με αποτέλεσμα με τις πρώτες στραβές ο Παναθηναϊκός να ξεμένει από λύσεις σε κομβικές θέσεις.

Στην τελική ας μας εξηγήσει γιατί ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει την 3η μέρα του Νοέμβρη να κάνει... απολογισμό χρονιάς. Οχι τίποτε άλλο, αλλά τα μαλλιά του Καρβέλα έχουν ασπρίσει κάμποσα χρόνια και δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ως παράδειγμα για τα χάλια αυτής της ομάδας.

ΥΓ: Απείθαρχοι ποδοσφαιριστές σε ένα ακόμη ευρωπαϊκό ματς. Ανόητη κόκκινη του Εμποκού, όπως ανόητη ήταν και η τιμωρία του Γουακάσο. Αλλά, είπαμε, τα παιδιά να είναι καλά και θα στρώσουν. Μικροί είναι ακόμα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κι όμως ο Άγιαξ κράτησε τον Παναθηναϊκό στο κόλπο
Ο Παναθηναϊκός το πήρε... χαλαρά και έφαγε τριάρα

News 24/7

24MEDIA NETWORK