Που και που χρειάζεται ένας Καλιτζάκης

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για το ξέσπασμα του Γιάννη Καλιτζάκη και αναρωτιέται για την επίθεση του Κούγια στον Παναθηναϊκό.

Που και που χρειάζεται ένας Καλιτζάκης
kalitzakis

Οκ, ο Ζαμπούνης -που είναι και της μόδας τελευταία- θα έσκιζε τα διπλώματά του αν άκουγε τις δηλώσεις του Γιάννη Καλιτζάκη. Η νέα γενιά της δηθενιάς πιθανότατα θα κοκκίνιζε. Όσο κόκκινος ήταν ο "Νίντζα" μιλώντας στην "Αθλητική Κυριακή" για τον Παναθηναϊκό.

ΒΓΑΛΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ

Δηλώσεις βγαλμένες από μία άλλη δεκαετία. Ίσως να μη συνάδουν με το ποδόσφαιρο του τώρα. Δηλώσεις που ακούμε στα καφενεία εν μέσω τσίπουρου και μεζέ. Αυτή, όμως, είναι η διαφορά του Καλιτζάκη με τους άλλους. Όπως θα μιλούσε σε μία παρέα στο καφενείο, μιλά και μπροστά στην κάμερα.

Χωρίς το μανδύα του δήθεν, χωρίς να φοβάται μήπως και στραπατσαριστεί η εικόνα του.
Μα αυτό που πέτυχε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού το βράδυ της Κυριακής και έγινε "talk of the town" που λέμε και στο χωριό μου, είναι να αγγίξει εκατομμύρια πράσινες καρδιές (τι θυμήθηκα τώρα, ε;) Δεν μίλησε απλώς για να μιλήσει ούτε αναμάσησε τα γνωστά. Τα είπε χύμα, χτύπησε κέντρο. Πιο ωμά δεν θα γινόταν.

Ε, ΡΕ ΚΑΛΙΤΖΑΚΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

Ακόμα και μέσα στην υπερβολή τους, ο Καλιτζάκης είπε πράγματα αυτονόητα, πράγματα που βλέπουν όλοι τα τελευταία χρόνια. Για τη νοοτροπία του Παναθηναϊκού, τη χαμένη του αίγλη, το DNA του, τη δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία. Κι επειδή στον Παναθηναϊκό το κουράσαμε πολύ το θέμα, χρειαζόταν ένας Καλιτζάκης να τα πει με απτό τρόπο.

Όχι πως θα γίνει κάτι, όχι πως θα τρέξουν αύριο κιόλας για να τον προσλάβουν ως τεχνικό διευθυντή. Είπαμε, είναι το αναλογικό ρολόι σε μία ψηφιακή εποχή. Παλαιάς κοπής, σαν βγαλμένος από χρονοκάψουλα της δεκαετίας '80. Καλό είναι, όμως, που και που να βγαίνει κι ένας Καλιτζάκης να θυμίζει κάτι από το παρελθόν. Πιο πολύ για τους νεότερους, τους Παναθηναϊκούς της νέας γενιάς που νομίζουν πως να τερματίζεις πρώτος στα πλέι οφ και να περνάς τα ευρωπαϊκά προκριματικά είναι το ταβάνι σου. Φίλους και συναδέλφους.

ΤΑ "ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ" ΤΟΥ ΚΟΥΓΙΑ

Κι ένα υστερόγραφο για τον Αλέξη Κούγια: Η βαθμολογική κατρακύλα της Λάρισας, η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον ίδιο και στις επιλογές του -όντας το αφεντικό της ΠΑΕ- δεν πρόκειται να ξεχαστεί από τον κόσμο ρίχνοντας στάχτη στα μάτια. Ο Παναθηναϊκός και ο Αλαφούζος έχουν τα δικά τους προβλήματα για να ασχοληθούν και με αυτά του γνωστού ποινικολόγου.

Η ΑΕΛ δυστυχώς κρεμιέται από τα χούγια του Κούγια για να μην επιστρέψει στη δεινή θέση του παρελθόντος. Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε, λοιπόν, είναι να αποκτήσει εχθρούς επειδή ο ιδιοκτήτης της ψάχνει εναγωνίως να βρει αποκούμπι για τη μέχρι τώρα αγωνιστική του αποτυχία. Η ΑΕΛ αξίζει καλύτερη μοίρα και μάλλον έφτασε η ώρα να την ορίσει η ίδια...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κεραυνοί Καλιτζάκη: "Θέλουν ξύλο! Είναι δημόσιοι υπάλληλοι..."
Τα "έχωσε" χοντρά σε Παναθηναϊκό και Αλαφούζο ο Κούγιας
Εγκλωβισμός Παναθηναϊκού στη Λάρισα και... -9

News 24/7

24MEDIA NETWORK