Spaghettimercato και Carbonarasport

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για την υπόθεση Κονέ και αναρωτιέται γιατί φτάσαμε στο φιάσκο και το τρολάρισμα.

Spaghettimercato και Carbonarasport

Το θέμα του Παναγιώτη Κονέ και του Παναθηναϊκού ουσιαστικά τελείωσε με τις δηλώσεις του Έλληνα μέσου που ξέκοψε ορθά-κοφτά κάθε πιθανότητα να επιστρέψει στην Ελλάδα και να φορέσει τη φανέλα του τριφυλλιού.

Δεν είναι, όμως, άξιο συζήτησης τούτη την ώρα αν θα έρθει ή αν δεν θα έρθει ο Κονέ, αλλά πως για ακόμα μία φορά ο Παναθηναϊκός γίνεται έρμαιο χλευασμού για το "φιάσκο", με τις ευθύνες να μοιράζονται δεξιά και αριστερά.

ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ;

Γιατί πρόκειται για φιάσκο και αυτό είναι ξεκάθαρο. Φιάσκο για το οποίο δεν φταίει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος όλες τις προηγούμενες μέρες φρόντιζε να χαμηλώνει το θέμα και να τονίζει τις δυσκολίες του. Θέμα για το οποίο ο Παναθηναϊκός ενημέρωνε για την πορεία του και τις πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή. Θέμα για το οποίο φαίνεται πως κάτι κρύβεται από πίσω και ο μόνος που μπορεί να δώσει ένα τέλος στο σίριαλ και στο τρολάρισμα είναι ο ίδιος ο Στραματσόνι.

Εγώ δεν θα μπω στη διαδικασία να διερευνήσω αν φταίνε μερίδα ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού για το γεγονός πως η υπόθεση αυτή "άνοιξε" τις τελευταίες μέρες, ούτε θα σχολιάσω κάθε τι που ανεβαίνει στα σάιτ ως προϊόν ανακύκλωσης κάθε ιταλικής ιστοσελίδας ή του περίφημου πλέον Ντι Μάρτζιο. Ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει, αρκεί να πέφτει και το σχετικό φιλτράρισμα.

Και επειδή εγώ δεν ανήκω στην κατηγορία αυτών που ξεχνούν τα "δικά" τους και δείχνουν με το δάχτυλο τους απέναντι -σε ένα ιδιότυπο γαϊτανάκι των "αποκλειστικών" και της "αξιοπιστίας"- και το Contra.gr έχει κάνει τη σχετική αναπαραγωγή των... εκάστοτε Ντι Μάρτζιο με την... ένδειξη "έγκυρος". Εδώ, βέβαια, περνάμε στο θέμα της δημοσιογραφίας γενικότερα, αλλά αυτό μπορούμε να το αναλύσουμε σε ένα άλλο κείμενο.

ΚΡΥΟ-ΖΕΣΤΗ

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού δέχεται σκωτσέζικα ντους. Από τη μία έρχεται ο Ιμπάρμπο. Από την άλλη, δεν έχει τελειώσει ακόμα του Ιμπάρμπο. Από τη μία έρχεται ο Κονέ. Από την άλλη δεν θέλει να έρθει ο Κονέ. Και στη μέση ο Γουακάσο, ο οποίος για να έρθει πρέπει πρώτα να μείνει ελεύθερος. Κάτι που ακόμα δεν έχει γίνει.

Το καλό είναι ότι οι άλλοι δεν έχουν φορτσάρει ιδιαίτερα στα μεταγραφικά. Αν εξαιρέσουμε την ΑΕΚ που έχει "κλέψει", μέχρι στιγμής την παράσταση και τον ΠΑΟΚ που έχει κάνει κάποιες κινήσεις, οι οποίες, όμως, δεν παρουσιάστηκαν ως τα "μπαμ" ή αυτές που θα αλλάξουν την... ιστορία του, ο Παναθηναϊκός δεν έχει να αντιμετωπίσει τη γκρίνια και το άγχος βάσει την απέναντι. Ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να κινηθεί προτού τελειώσει το Euro κι αφού πρώτα ξεκαθαριστεί ποιοι θα φύγουν. Οπότε, τουλάχιστον σε αυτό, οι "πράσινοι" μπορούν να κινούνται χωρίς βάρος στην πλάτη.

Ακόμα κι έτσι, όμως, βγάζουν τα μάτια τους. Χωρίς να είναι αποκλειστική τους ευθύνη. Δεν δημιούργησαν αυτοί τις προσδοκίες για τον Κονέ, για παράδειγμα. Ουδείς μπορεί να διαψεύσει ότι οι ίδιοι χαμήλωναν το θέμα, άρα το πρόβλημα φαίνεται πως είναι η ανάγκη. Η ανάγκη να γίνουν μεταγραφές, να ακουστεί κάποιο καλό όνομα, να ζεσταθεί ο κόσμος. Και πάνω που πάει να ζεσταθεί, τον... βάζεις ξανά στο ψυγείο.

Ο Αντρέα Στραματσόνι κάνει δεκάδες επαφές καθημερινά με στόχο να φέρει παίκτες. Κυρίως από την πατρίδα του. Με γεια του με χαρά του. Προφανώς σε αυτές τις επαφές ήταν κάποια με τον Κονέ. Το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Προφανώς πήρε το "οκ" από τον Έλληνα μέσο να συζητήσει με την Ουντινέζε για το ενδεχόμενο δανεισμού, με τον αστερίσκο πως με την έλευση του νέου τεχνικού της ομάδας, Τζουζέπε Ιακίνι, ενδέχεται να αλλάζουν τα κόζα και ο Κονέ να βρίσκεται στα πλάνα του. Όλα αυτά είναι ωραία και σεβαστά.

ΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ

Το πρόβλημα, όμως, παρουσιάζεται μετά. Γιατί δεν φταίει κανένας... Ντι Μάρτζιο για το γεγονός ότι ξαφνικά η συγκεκριμένη μεταγραφή παρουσιάστηκε σχεδόν τελειωμένη. Κάτι έχει γίνει. Κάτι μεσολάβησε. Μήπως ο Στραματσόνι τα βρήκε με την Ουντινέζε και η διαφαινόμενη ολοκλήρωση της υπόθεσης έφερε την αντίδραση του μάνατζερ του Κονέ; Μήπως ο ίδιος ο Κονέ δεν ήθελε εξ αρχής να επιστρέψει στην Ελλάδα και δεν πίστευε ποτέ ότι θα τα βρει ο Παναθηναϊκός με την Ουντινέζε;

Υποθετικά ερωτήματα είναι αυτά. Ο περίφημος Ντι Μάρτζο την παρουσίασε τελειωμένη τη μεταγραφή, αλλά πριν από αυτόν υπήρχε η περιρρέουσα ατμόσφαιρα (παρά την κατ' εξακολούθηση ξεκάθαρη στάση του Παναθηναϊκού ότι δεν είναι τόσο προχωρημένη όσο παρουσιάζεται).\

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΡΕΛΑΝΟΥΝ!

Προφανώς και ο Κονέ δεν είναι ο σούπερ ντούπερ παίκτης που αξίζει να γίνει μεταγραφικό σίριαλ. Με όλο το συμπάθιο και το σεβασμό στον παίκτη. Έγινε, όμως. Έγινε με συγκεκριμένες ευθύνες. Κι επειδή βρισκόμαστε στην αρχή και ο Παναθηναϊκός θα απασχολήσει πάρα πολύ τη μεταγραφική επικαιρότητα -βάσει των 8-9 παικτών που προτίθεται να φέρει στην ομάδα ο Ιταλός τεχνικός- καλό θα είναι να μπει μια τάξη γιατί οι φίλοι του Παναθηναϊκού δεν θέλουν και πολύ να τρελαθούν. Έχουν τα δικά τους, έχουν τον καύσωνα, δεν χρειάζονται και τα spaghettimercato και carbonarasport.

News 24/7

24MEDIA NETWORK