ΠΑΟΚ επιπέδου Champions League

Ο ΠΑΟΚ έκανε ό,τι έπρεπε στην Τούμπα για να πάρει ένα καθαρό προβάδισμα απέναντι στη Βασιλεία. Στο τέλος έμεινε η πικρή γεύση του 2-1, αλλά αν στη ρεβάνς παρουσιαστεί το ίδιο ώριμος, περισσότερο αποτελεσματικός και λιγότερο αδρανής θα πάρει την πρόκριση που αξίζει. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

ΠΑΟΚ επιπέδου Champions League

Οταν ο σεληνιασμένος, στο πρώτο ημίχρονο, Κάνιας βάζει το γκολ της ζωής του με το... στραβό πόδι, τότε καταλαβαίνεις ότι το βράδυ της Τούμπας θα είναι ξεχωριστό. Αυτή η διαφορετικότητα του αγώνα ξεκινούσε από πριν. Είχε να κάνει με τα όσα συνέβησαν στην Αττική. Το κλίμα πριν τη σέντρα ήταν σκοτεινιασμένο. Μεταξύ μας, καμία σημασία στο αποτέλεσμα κόντρα στη Βασιλεία μπροστά στην κίνηση ανθρωπιάς του ΠΑΟΚ με τα έσοδα του αγώνα.

ΤΟΝ ΑΔΙΚΕΙ ΤΟ ΣΚΟΡ

Ηταν, όμως, ένα παιχνίδι που έπρεπε να γίνει. Και ο ΠΑΟΚ έπρεπε να το κερδίσει. Το έκανε, με τον Κάνιας να βάζει την προσωπική του σφραγίδα, αλλά το τελευταίο σφύριγμα έβγαλε από τα χείλη ένα "γαμώτο" για το γκολ των φιλοξενούμενων.

Το 2-1 αδικεί τον Δικέφαλο, είναι πονηρό σκορ, το ξέρει πάνω απ' όλους ο Λουτσέσκου. Αλλά επί της ουσίας είναι το πρώτο βήμα. Και ο ΠΑΟΚ αυτό το βήμα το έκανε με κρότο. Εδειξε έτοιμος για το πρώτο ραντεβού της προσπάθειάς του να μπει, επιτέλους, στους ομίλους του Champions League.

Το γκολ του Πρίγιοβιτς στο 80ο λεπτό ήταν η δικαιοσύνη του πράγματος. Το 2-0 ήταν το καθαρό προβάδισμα που ήθελε η ελληνική ομάδα. Η μείωση του σκορ είναι οι αυξημένες, σε σχέση με πριν, πιθανότητες της Βασιλείας για να διεκδικήσει αυτή την πρόκριση. Επί της ουσίας αυτό που πρέπει να κρατήσει ο ΠΑΟΚ είναι η συνολική του εικόνα.

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ

Τα αρνητικά ήταν δύο. Η στιγμή αδράνειας στο 82ο λεπτό που κρατά ζωντανή τη Βασιλεία. Προηγήθηκε η φάση του 12ου λεπτού. Οι φιλονενούμενοι ήταν αυτοί που έκαναν αισθητή, επιθετικά, την παρουσία τους στο ματς, χάνοντας την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Στη συνέχεια, όμως, ο Δικέφαλος επιβλήθηκε, έπαιξε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, έψαξε τον τρόπο να χτίσει επιθέσεις είτε από τα άκρα είτε από τον άξονα και βρήκε το γκολ με το εκπληκτικό γκολ του Κάνιας.

Το σίγουρο είναι ότι η Βασιλεία δεν είναι κάτι το φοβερό. Είναι στα μέτρα του ΠΑΟΚ. Θα μπορούσε να την "πνίξει" η Τούμπα, έμεινε όρθια με το γκολ στο τέλος και ξέρει πολύ καλά πως στη ρεβάνς θα πρέπει να κάνει το κάτι παραπάνω για να αφήσει εκτός τον Δικέφαλο. Πρέπει να είναι δύο "κλικ" καλύτερη απέναντι σε μία ομάδα που η ομοιογένειά της για τούτη την περίοδο είναι αξιοθαύμαστη.

Ο ΠΑΟΚ ΩΡΙΜΑΣΕ

Η πρώτη νίκη σε Champions League ανεβάζει επίπεδο τον ΠΑΟΚ, βγάζει από το μυαλό του αυτό το "πρέπει". Εχει γίνει πιο ώριμος, αντιμετωπίζει κάθε αντίπαλο και κάθε δυσκολία με επαγγελματισμό. Αυτό θα κάνει και στον επαναληπτικό.

Προφανώς και δεν είναι ακόμα απόλυτα έτοιμος στο αγωνιστικό κομμάτι. Ούτε στο θέμα της φυσικής κατάστασης που ίσως παίξει το ρόλο του στην Ελβετία. Είναι, όμως, ώριμος. Το μόνο που χρειάζεται είναι να γίνει πιο αποτελεσματικός σε σχέση με το βράδυ της Τρίτης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK