Ποιο ντέρμπι; Όλα τα λεφτά οι δηλώσεις Σαββίδη

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για όσα είπε ο Ιβάν Σαββίδης μετά τη θριαμβευτική νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού.

Ποιο ντέρμπι; Όλα τα λεφτά οι δηλώσεις Σαββίδη

Αυτή η περίφημη "νέα εποχή" που ακούμε και διαβάζουμε δεξιά κι αριστερά δεν ξέρω αν ξεκίνησε από το βράδυ της Κυριακής, σίγουρα όμως ξεκινά από τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη μετά το τέλος του ντέρμπι.

ΝΙΚΗΣΕ... Ο ΙΒΑΝ

Δημοσιογραφικά, αλλά και σε γενικότερο πλαίσιο αν μιλάμε για το ποδόσφαιρο και τα νέα δεδομένα που ίσως δούμε από τη νέα χρονιά, το ζουμί δεν ήταν στη νίκη του ΠΑΟΚ, αλλά στις δηλώσεις του αφεντικού του. Βγήκε και δήλωσε ξεκάθαρα πως νιώθει ενοχλημένος -για να μην πούμε προδομένος- που οι λεγόμενοι σύμμαχοι δεν σήκωσαν μαζί του το λάβαρο της επανάστασης. Δεν δίστασε να "αδειάσει" Μελισσανίδη και Αλαφούζο και να δηλώσει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως πορεύεται μόνος του για τη δική του, όπως τη βλέπει τέλος πάντων ο καθένας, κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Κι όλα αυτά μετά από νίκη επί του Ολυμπιακού, έτσι; Θα μπορούσε να πουλήσει οπαδιλίκι πάνω στο μομέντουμ, πιάνοντας το σφυγμό του κόσμου. Θα μπορούσε να δώσει ατάκες εναντίον του Ολυμπιακού να έχουν να γράφουν τα σάιτ και οι εφημερίδες για μία εβδομάδα. Αντίθετα, το πήγε στο γενικότερο πλαίσιο. Πήγε απέναντι και άφησε όλους τους άλλους στην αντίπερα όχθη. Δήλωσε ορθά κοφτά πως τα περί συμμαχίας ανήκουν στο παρελθόν.

Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΑΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Ο ΠΑΟΚ θα ξαναπαίξει με τον Ολυμπιακό. Θα ξανακερδίσει. Το θέμα, όμως, είναι πως αυτά μπορεί να γίνουν με τον ΠΑΟΚ στη νέα εποχή. Σηματοδοτούν "πόλεμο" οι δηλώσεις του, για να το πούμε πιο απλά. Και όχι μόνο με τον Ολυμπιακό, με τον οποίο έχει επιλέξει να τον κάνει ανοιχτά τα τελευταία χρόνια, αλλά με τους υπόλοιπους, αυτούς που θεωρητικά ήταν οι σύμμαχοί του.

Πως το έλεγε ο Ηλιόπουλος; Είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε. Δεν ξέρω για ποια νέα εποχή απ' όλες μιλάτε, αλλά σίγουρα αυτή θα έχει μέσα έναν Ιβάν Σαββίδη αποφασισμένο να το πάει... όσο δεν πάει. Αναλαμβάνοντας, συνάμα, την ευθύνη του -3 που κουβάλησε από πέρυσι ο σύλλογος.

ΟΤΑΝ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΝΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Για τα αγωνιστικά δεν χρειάζονται πολλά πράγματα. Ο ΠΑΟΚ έκανε αυτό που έκανε και η ΑΕΚ, για να το πάμε συγκριτικά με το αμέσως προηγούμενο ντέρμπι. Αφού δεν υπέστη ζημιά από το καλό ξεκίνημα του Ολυμπιακού, βρήκε τα πατήματά του, βρήκε την ηρεμία του στον αγώνα και "κλείδωσε" τη νίκη στο πρώτο γκολ.

Εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα του Ολυμπιακού. Το πρώτο γκολ που θα δεχθεί. Δεν βγάζει αντίδραση, δεν δείχνει στο γήπεδο πως έχει τη δυνατότητα να βρει απαντήσεις σε δύσκολα ερωτήματα του αντιπάλου. Για να το πούμε πιο απλά, όταν ο Ολυμπιακός μένει πίσω στο σκορ συνήθως βραχυκυκλώνει. Συνήθως, γιατί υπάρχουν κι εκείνες οι στιγμές, όπως για παράδειγμα η πρόσφατη ρεβάνς στο Περιστέρι, που βγάζει χαρακτήρα και εγωισμό.

Στην Τούμπα δεν το έκανε. Όπως δεν το έκανε στο ΟΑΚΑ. Όπως, πιθανότατα, δεν θα το κάνει και σε κάποιο άλλο παιχνίδι στο μέλλον. Θα δούμε. Είθισται οι Πειραιώτες να παίζουν με το μαχαίρι στα δόντια όταν τους στήνουν στον τοίχο. Φέτος δεν το έχουν κάνει τόσο συχνά, αλλά και πάλι δεν μπορείς να τους ξεγράψεις.

Οσον αφορά στον ΠΑΟΚ, η νίκη επί του Ολυμπιακού ανεβάζει κατακόρυφα την ψυχολογία, αλλάζει το στάτους μετά το κακό φεγγάρι των τελευταίων αγώνων και δυναμώνει την πεποίθηση πως εφέτος χτίζεται όντως κάτι καλό και αξίζει η υπομονή. Αν κρίνουμε από τις δηλώσεις Σαββίδη -επιμένω πως αυτές ήταν η είδηση της βραδιάς- ο Δικέφαλος έχει αποκτήσει, πλέον, υπομονή, ωριμότητα και πλάνο. Έπαθε και έμαθε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK