Τα "θέλω" του Δώνη για τον νέο Παναθηναϊκό

Εποχή Δώνη στον Παναθηναϊκό. "Πωρωμένος" ο Έλληνας προπονητής, αποφασισμένος να "χτίσει" τον νέο Παναθηναϊκό, αλλά και ξεκάθαρος απέναντι στον Παϊρότζ. Η απαίτηση για συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές που θα αποτελέσουν τον κορμό του συνόλου. Αναλύει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Τα "θέλω" του Δώνη για τον νέο Παναθηναϊκό
EUROKINISSI SPORTS

Ο κύκλος του Γιώργου Δώνη στον Παναθηναϊκό άνοιξε. Ιδανικός αντικαταστάτης του Μαρίνου Ουζουνίδη, αν βγάλουμε από τη συζήτηση για ποιο λόγο αποχώρησε ο Εβρίτης. Επιτέλους το "τρένο" θα συνεργαστεί με τον Παναθηναϊκό μετά από αρκετές απόπειρες στο παρελθόν και ουσιαστικά αυτή η συνεργασία οριστικοποιεί την επιστροφή του κόουτς στην Ελλάδα, σε υψηλό επίπεδο.

Όσοι γνωρίζουν τον Γιώργο Δώνη έχουν να λένε για την πώρωση που τον διακατέχει να δουλέψει στον Παναθηναϊκό. Δεν τον ενδιαφέρουν τα χρήματα, τα έβαλε εξ αρχής σε δεύτερη μοίρα - κακά τα ψέματα δεν έχει ανάγκη, όχι πως θα μπούμε στην τσέπη του, δικαίωμά του. Αυτή τη στιγμή, όμως, δεν τον ενδιέφερε το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας, αλλά το πώς θα κάνει ξανά τον Παναθηναϊκό μεγάλο.

Διορθώθηκε το λάθος με τον Νίκο Νταμπίζα, επέστρεψε στους "πράσινους" και μαζί με τον Δώνη θα χαράξουν κοινή γραμμή για την επόμενη μέρα του συλλόγου. Το έργο δεν είναι εύκολο, αλλά τουλάχιστον υπάρχει μία αφετηρία. Κακή, αλλά είναι μία αρχή. Το -6 και ο περιορισμός στις μεταγραφές αποτελούν εμπόδια, αλλά αυτά τα γνώριζε καλά ο Γιώργος Δώνης προτού ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Κάποιοι κάνουν λόγο για "αποστολή αυτοκτονίας". Ίσως και να είναι έτσι, αλλά το σίγουρο είναι πως ο έμπειρος τεχνικός δεν είναι... χθεσινός. Ξέρει που πάει και τι θα αναλάβει. Γι' αυτό το λόγο ήταν ξεκάθαρος στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον Παϊρότζ. Το μόνο που ζήτησε είναι να μείνουν οι ποδοσφαιριστές, να μην διαλυθεί το ρόστερ και να υπάρχει μία βάση που θα "χτιστεί" η ομάδα της επόμενης σεζόν και σιγά-σιγά αυτή της τριετίας.

Ο Δώνης ζήτησε να μείνει ο Κάτσε, ο Λουντ και ο Μυστακίδης. Με αυτούς τους τρεις μπορεί να δημιουργήσει τον Παναθηναϊκό που έχει στο μυαλό του. Δεν αποτέλεσε είδηση το αίτημά του προς τον Ταϊλανδό. Λογικό είναι να θέλει να παραμείνουν οι συγκεκριμένοι, οι οποίοι μαζί με τον Δημήτρη Κουρμπέλη μπορούν να "σηκώσουν στις πλάτες τους" το "τριφύλλι" της επόμενης χρονιάς.

Είναι εύκολο; Προφανώς όχι. Για τον Κάτσε και τον Μυστακίδη έγινε προ ημερών μία πρώτη προσπάθεια προς την πλευρά του ΠΑΟΚ, αλλά ήταν επιεικώς αστεία. Θα γίνει και δεύτερη, ο "Δικέφαλος του Βορρά" δεν έχει κλείσει την πόρτα και στον Παναθηναϊκό ελπίζουν πως με "όπλο" τα "θέλω" των δύο παικτών μπορούν να φτάσουν σε συμφωνία.

Κάτσε και Μυστακίδης πέρασαν καλά στον Παναθηναϊκό. Μπήκαν σε ρυθμό αγωνιστικό, πήραν παιχνίδια, έγιναν ξανά ποδοσφαιριστές πρώτης σειράς. Ειδικά ο Μυστακίδης έδειξε κάποια από τα στοιχεία που τον έκαναν να ξεχωρίζει πριν από τον τραυματισμό του.

Υπάρχει και ο Κουρμπέλης. Ακούγεται εντόνως πως μέσα στο καλοκαίρι θα προκύψει και νέα πρόταση από το εξωτερικό, η οποία θα είναι καλύτερη των προηγούμενων. Τι κάνει σε αυτή την περίπτωση ο Παναθηναϊκός; Ο Δώνης θέλει τον Κουρμπέλη, έχει τα στοιχεία του ηγέτη, το έδειξε πέρυσι. Θέλει και τον Λουντ. Έχει λογικές απαιτήσεις. Είπαμε, μπορεί τα πράγματα να είναι εξαιρετικά δύσκολα στους "πράσινους", αλλά το "τρένο" θέλει κάποια υλικά για να "χτίσει".

Όσον αφορά στο συμβόλαιο, όπως φαίνεται ο Γιώργος Δώνης υπογράφει για 2 χρόνια. Μάλιστα, φέρεται ικανοποιημένος από τα όσα άκουσε από τον Ταϊλανδό, που δεν αποκλείεται στο "2" να κολλήσει και προοπτική επέκτασης. Οψόμεθα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK