Θέλουμε κι άλλους Αναστόπουλους

Ο Σταύρος Καραΐνδρος βγάζει το καπέλο στον διαιτητή Παναγιώτη Αναστόπουλο που έκανε το αυτονόητο, προστατεύοντας τη σωματική ακεραιότητα όλων των εμπλεκομένων στο επεισοδιακό ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ.

Θέλουμε κι άλλους Αναστόπουλους

Προφανώς ο οπαδός θεωρεί ότι ένα χαρτόνι ή ένας κύλινδρος χαρτιού στο κεφάλι ενός διαιτητή δεν μπορεί να συγκριθεί με τα αίσχη που έχουν γίνει ουκ ολίγες φορές στα γήπεδα της Ελλάδας, σε όλα τα αθλήματα. Προφανώς ο οπαδός έχει μονάδα μέτρησης... τραυματισμού και βάσει αυτής κρίνει αν ένα ματς πρέπει να διακοπεί ή όχι.

Ευτυχώς οι παραπάνω είναι λίγοι, δυστυχώς είναι ικανοί να τινάξουν στον αέρα το μπασκετικό ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ. Χαίρομαι πραγματικά που διαβάζω δεξιά και αριστερά τους φίλους του Άρη να καταδικάζουν αυτούς τους λίγους που έπαιξαν στη ρώσικη ρουλέτα την ομάδα τους και της "φύτεψαν" μια σφαίρα στο κεφάλι. Χαίρομαι που οι περισσότεροι δίνουν δίκιο στον διαιτητή Αναστόπουλο που σηκώθηκε κι έφυγε από το παρκέ όταν είδε ότι κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα. Ναι, από τα χαρτόνια και τους κυλίνδρους. Μικρή σημασία έχει. Στη βία δεν μετρά το "όπλο", αλλά η ζημιά που θες να κάνεις και αυτή που έκαναν οι ανεγκέφαλοι του Αρη το απόγευμα του Σαββάτου είναι ανυπολόγιστη.

Μακάρι να αποκτήσει ο ελληνικός αθλητισμός περισσότερους Αναστόπουλους που δεν θα παίζουν κορώνα-γράμματα τις ζωές τις δικές τους και των αθλητών και θα βάζουν τέλος στην φαρσοκωμωδία. Χωρίς τύψεις, ενοχές και δεύτερες σκέψεις. Δεν με απασχολεί αν οι του Αρη θεωρούν ότι ο Αναστόπουλος είχε δόλο ή ότι βρισκόταν σε εντεταλμένη υπηρεσία. Προφανώς αυτό θα το θεωρούσε οποιαδήποτε ομάδα ήταν στη θέση των "κίτρινων" και είναι η λογική αντίδραση αυτού που ξέρει ότι τον περιμένει η αγχόνη.

Ο Αναστόπουλος είχε τις "κοχόνες" να διακόψει ένα παιχνίδι και να απαιτήσει να φύγουν οι φίλαθλοι για να γίνει το αυτονόητο: ένα ματς χωρίς παρατράγουδα και χωρίς τους παίκτες να κοιτούν να σώσουν το κεφάλι τους. Αυτό δίνει θάρρος και στους υπόλοιπους που θα βρεθούν σε παρόμοια θέση και θα διπλοσκεφτούν προτού αποφασίσουν το ίδιο. Αυτό δίνει θάρρος και στους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους ότι ίσως στο μέλλον εκλείψουν από τα γήπεδα οι ανεγκέφαλοι και επιστρέψουν στις εξέδρες αυτοί που αγαπούν πραγματικά τον αθλητισμό.

Κρίμα στην εξαιρετική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στο "Nick Gallis Hall" και έφερε θύμισες από τη δεκαετία '80. Κρίμα που για αυτούς τους λίγους οι υπόλοιποι στερήθηκαν ένα ματς που περιμένει όλη η πόλη να ζήσει, πόσο μάλλον τώρα που λείπει ο ποδοσφαιρικός Αρης. Κρίμα και για αυτούς που κρίνουν ένοχο τον Αναστόπουλο και κάνουν λόγο για αυστηρές αποφάσεις.

ΥΓ: Δεν έχει περάσει καιρός από τότε που πέσαμε όλοι πάνω στον Γιάννη Ανδριανό για την απόφασή του να αναβάλει κάθε αγωνιστική δραστηριότητα με αφορμή τον θάνατο του Κώστα Κατσούλη. Όλοι σπεύσαμε να κατηγορήσουμε τον υφυπουργό τονίζοντας πως έτσι δεν λύνεται το χρόνιο πρόβλημα της βίας. Λύσεις δεν πρότεινε ουδείς, παρά μόνο ανθρωποφαγία. Λίγες μέρες μετά ο διαιτητής Αναστόπουλος έδειξε το δρόμο. Ναι, έτσι ίσως να αφαιρέσουμε το καρκίνωμα.

Διαβάστε ακόμα:

Οριστική διακοπή στο Άρης-ΠΑΟΚ

Το χάνει στα χαρτιά ο Αρης

Τα χαρτάκια, ο τραυματισμός και η εκκένωση

Αρβανίτης: "Αναστόπουλος σε εντεταλμένη υπηρεσία"

"Οι διαιτητές εξαπάτησαν τον κόσμο του Άρη"

ΚΑΕ Αρης: "Ανηλεής πόλεμος, δεν θα σας περάσει"

News 24/7

24MEDIA NETWORK