Φτάνει τόσο... Πες μας για τον ΠΑΟΚ!

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης καταγράφει τις αντικειμενικές δυσκολίες στην προσπάθεια του Αρνεσεν να “αναδομήσει” την ομάδα, αλλά και τον καημό του φιλάθλου, ο οποίος βρίσκει διέξοδο στο ποδόσφαιρο και την ομάδα στη σκιά δραματικών εξελίξεων στη χώρα.

Φτάνει τόσο... Πες μας για τον ΠΑΟΚ!

Στο προηγούμενο σημείωμα αναρωτιόμουν αν μπορεί ο Φρανκ Αρνεσεν να βγάλει τον ήλιο από τη δύση. Μέχρι στιγμής δεν πήρα απάντηση. Δεν κατόρθωσε, δηλαδή, να “κλείσει” καμία άλλη μεταγραφή εκτός του Ρ όμπιν Ολσεν, ο οποίος, όπως αποδείχτηκε, έδωσε αγώνα για να απαλλαγεί από το συμβόλαιο που είχε με τη Μάλμε.

Μάλιστα, οι αντικειμενικές δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ για να πείσει καλούς ξένους παίκτες να συνεχίσουν την καριέρα τους σε μια ελληνική ομάδα, έγιναν ακόμη μεγαλύτερες και περισσότερες εξ αιτίας των εξελίξεων της προηγούμενης εβδομάδας.

Δύσκολα πείθονται

Ηταν δηλαδή στραβό το κλήμα, το έφαγε και ο γάιδαρος. Δεν ήθελαν που δεν ήθελαν μεγάλοι παίκτες να έρθουν να παίξουν μπάλα στην Ελλαδίτσα, τώρα αμφιβάλλουν ότι θα μπορούν να παίρνουν και τα χρήματά τους. Η απάντηση του Αρνεσεν είναι η αυτονόητη: Η Ελλάδα υποφέρει, αλλά η οικονομική ευρωστία όμως του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ δεν εξαρτάται από την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Σωστό. Δεν τους λέει ψέματα. Φαίνεται, όμως, ότι χρειάζεται χρόνος για να το σκεφτούν και να το αποφασίσουν.

H μεγαλύτερη απόδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δανός στην προσπάθειά του να ενισχύσει ποιοτικά το ρόστερ του ΠΑΟΚ είναι το γεγονός ότι, μέχρι στιγμής, αναγκάζεται να διατηρεί στην ομάδα παίκτες που είχε αποφασίσει να απομακρύνει. Ο Μάρτενς και ο Μαντούρο είναι οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Από τη μία πλευρά, αποδεικνύεται ιδιαίτερα δαπανηρή η λύση των συμβολαίων τους. Από την άλλη, όμως, δεν μπορεί να πάρει άλλους παίκτες για να τους αντικαταστήσει. Εάν βρει τους αντικαταστάτες, δεν θα λυπηθεί ο Ιβάν Σαββίδης να ξοδέψει κάποια περισσότερα χρήματα για να αδειάσει τις θέσεις που καταλαμβάνουν οι ανεπιθύμητοι.

Είναι "μπλοκαρισμένος"

Ετσι όπως εξελίσσεται η ιστορία, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το τελικό αποτέλεσμα της προσπάθειας του Αρνεσεν να αναμορφώσει την ομάδα και να την ανεβάσει αγωνιστικά σε ανώτερο επίπεδο. Πίστευα ότι θα τα καταφέρει μια χαρά. Τώρα αμφιβάλλω εξ αιτίας των αντικειμενικών προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί και έχουν “βραχυκυκλώσει” τα πάντα στην Ελλάδα.

Και το χειρότερο είναι ότι, ενώ ο χρόνος κυλάει, τίποτε δεν δείχνει ότι ο Δανός είναι έτοιμος να φέρει τους τέσσερις-πέντε παίκτες που θεωρεί εντελώς απαραίτητους. Εδώ τραυματίστηκε ο Αθανασιάδης, θα μείνει εκτός δράσης για δύο μήνες, η ανάγκη της απόκτησης ενός φορ έγινε επιτακτική και όμως μεταγραφή δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Χρήσιμο... αγχολυτικό

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ έδειξε εμπιστοσύνη στον Αρνεσεν, όπως δείχνει και κατανόηση για τις δυσκολίες που ορθώνει το μπάχαλο στη χώρα. Αρχίζει, ωστόσο, να ανησυχεί. Οσο κι αν έχει άλλα πολύ σοβαρότερα θέματα να τον απασχολούν, η αλήθεια είναι ότι νοιάζεται και για το τι θα συμβεί με την ομάδα.

Και η ομάδα και το ποδόσφαιρο αποτελούν μία ευχάριστη διέξοδο. Ενα αγχολυτικό. Δεν το περίμενα, ειλικρινά το λέω, αλλά ο σκληρά δοκιμαζόμενος Ελληνας πολίτης, που είναι και ποδοσφαιρόφιλος, δεν έπαψε ούτε για μια στιγμή να ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο. Εχω τύχει σε άπειρες συζητήσεις με φίλους γύρω από πολιτικά και οικονομικά θέματα, οι οποίες έχουν διακοπεί απότομα με τη φράση... "έλα μωρέ, φτάνει τόσο, ας μιλήσουμε για την ΠΑΟΚάρα.... Εχεις κανένα νέο; Θα κάνουμε μεταγραφές;"

Διαβάστε ακόμη:

Βγαίνει ο ήλιος από τη δύση;

Αρνεσεν και Τούντορ κάνουν αυτονόητα τα μέχρι χθες ζητούμενα

Πάει για φορ άμεσα ο ΠΑΟΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK