"Χαρίζει" η ομάδα, αλλά...

Η ΑΕΚ έχασε ένα κάρο ευκαιρίες και έδωσε στην Αούστρια Βιέννης τη δυνατότητα να πάρει έναν βαθμό που της είναι εντελώς... αχρείαστος για τη συνέχεια, γιατί η ομάδα του Χιμένεθ πρέπει να "αυτοκτονήσει" για να μην περάσει στην επόμενη φάση. Σχόλιο του Μάνου Ναβροζίδη.

"Χαρίζει" η ομάδα, αλλά...

Ομολογουμένως η ΑΕΚ σπατάλησε ένα ολόκληρο ημίχρονο και δεν "τελείωσε" από νωρίς τη μονότονη Αούστρια Βιέννης, γεγονός που επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να πέσουν από την Ακρόπολη και να βρουν... πορτοφόλι.

Οτιδήποτε θετικό έβγαλε η Αούστρια στο ματς ήταν επειδή οι παίκτες του Χιμένεθ ήταν φλύαροι και ελαφρώς... υπεράνω στο πρώτο ημίχρονο. Το θετικό όμως είναι ότι όταν έσφιξαν τα λουριά και ο Χιμένεθ πέρασε στο γήπεδο τον Γαλανόπουλου αντί του Αϊντάρεβιτς, οι "κιτρινόμαυροι" έβγαλαν νεύρο και κυνήγησαν λυσσαλέα την ανατροπή και θα την είχαν πετύχει αν ο εξαιρετικός Πολωνός ρέφερι έδινε τέσσερα ή πέντε λεπτά καθυστερήσεων αν αναλογιστεί κανείς ότι οι Αυστριακοί άρχισαν να πέφτουν στο έδαφος από το... πρώτο λεπτό.

ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Κορυφαίος της ΑΕΚ στο πρώτο εντός των ομίλων του EL ήταν ο Γιάκομπ Γιόχανσον. Ο Σουηδός, αντιμετώπισε τέλεια την... ανυπαρξία του Αστρίτ Αϊντάρεβιτς και ήταν ένα κέντρο μόνος του.

Ο Σουηδός εκτός του ότι ήταν άρτιος αμυντικά υπήρξαν φάσεις που με "τσαμπουκά"... ανάγκασε την ΑΕΚ να βγει μπροστά και να γίνει επικίνδυνη στην εστία αυτού του γεμάτου αυτοπεποίθηση γκολκίπερ της Αούστρια, Πέντς! Ο Αυστριακός ήταν κάτι σαν τον Προτό του Ολυμπιακού στο Τορίνο, γιατί κράτησε όρθια την ομάδα του όταν οι γηπεδούχοι αποφάσιζαν να πατήσουν γκάζι.

ΚΑΛΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΡΙΣΚΑ ΟΜΩΣ

Οι φίλοι της ΑΕΚ ενθουσιάστηκαν που είδαν όλα τα επιθετικά ατού της ομάδας εντός του αγωνιστικού χώρου στη βασική ενδεκάδα, ωστόσο είδαμε ότι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και στο δεύτερο αυτό λειτούργησε εις βάρος της Ένωσης γιατί η αστοχία και η ατυχία έπαιξαν καταλυτικό παράγοντα για να μπορέσει η Αούστρια να αναθαρρήσει και να χτυπήσει στην κόντρα.

Αυτό ο Χιμένεθ καλό είναι να το περιορίσει όσο η ΑΕΚ δεν είναι πλήρης και έχει απουσίες. Με τα αν και τα μήπως δεν γίνεται δουλειά, αλλά αν στο ΟΑΚΑ ο Ισπανός είχε στη διάθεσή του τον Λόπες και τον Σιμόες, τώρα θα μιλούσαμε για 99.9% πρόκριση του "δικεφάλου" στη νοκ-άουτ φάση του Europa League.

TΙ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ...

Οι πολλοί μυικοί τραυματισμοί μας πονηρεύουν. Μπορεί να είναι και ο παράγοντας της ατυχίας που παίζει το ρόλο του, όμως το κακό έχει παραγίνει και η ΑΕΚ στερήθηκε των υπηρεσιών του ανεβασμένου Τσόσιτς που εγκατέλειψε τη μάχη νωρίς λόγω θλάσης, όπως αναφέρουν οι πρώτες εκτιμήσεις.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΚΟΡΥΦΗ

"Τελικός" στην Τρίπολη για την ΑΕΚ σε μία έδρα που παραδοσιακά το κλαμπ έχει θέματα! Ο Χιμένεθ πρέπει να ανασυγκροτηθεί και να χρησιμοποιήσει ό,τι καλύτερο, εκτός της επίθεσης του έχει απομείνει με το θετικότερο όλων να είναι η κατά 99,9% επιστροφή του Λόπες.

Ο Αϊντάρεβιτς, αλλά και ο Γκάλο, χωρίς να θέλουμε να είμαστε μηδενιστές δεν μπορούν να ακολουθήσουν τουλάχιστον με ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα τις πρωταθληματικές προσδοκίες της ΑΕΚ.

Από εκεί και πέρα, άσχημα θα κάτσει σε μερικούς, αλλά και ο Λαζάρος πρέπει να πάρει τις ανάσες του για να είναι το ίδιο υγιής και επικίνδυνος στη συνέχεια των υποχρεώσεων της ΑΕΚ. Τρίστασον και Πατίτο περιμένουν και έχουν να δώσουν πράγματα. Ας δούμε έναν από τους δύο στην Τρίπολη και κατά προτίμηση τον Αργεντινό.

Ο ΜΟΝΙΜΟΣ MVP ΕΙΝΑΙ Ο ΛΙΒΑΓΙΑ

Ο Μάρκο Λιβάγια κόντρα στην Αούστρια είχε την ευκαιρία να βάλει... όσα δεν έβαλε μέχρι το βράδυ της Πέμπτης. Έκανε "τσαλίμια" και πήρε πάνω του φάσεις που θα μπορούσε αντί για το σουτ να δώσει τη σημαντική ασίστ όπως με τον Ολυμπιακό. Δεν το έκανε, άρα πάμε παρακάτω...

Δεν μπορούμε όμως να μην του αναγνωρίσουμε το γεγονός της τεράστιας κλάσης του και της ποδοσφαιρικής του... αλητείας που έλειπε από την επίθεση της ΑΕΚ χρόνια. Κόντρα στους Αυστριακούς μαζί με τον "χταπόδι" Γιόχανσον ήταν ο κορυφαίος, η κινητήριος δύναμη της ΑΕΚ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK