Τη σημαία... σπίτι του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑΣ! Την ώρα που Έλληνες πολίτες καίνε τη σημαία ως ένδειξη αντίδρασης και πολιτικοί τη χάνουν απ' τον... αέρα, αυτός τη σεβάστηκε και το έκανε ενστικτωδώς που είναι και το πιο σημαντικό. Γράφει ο Τάσος Μαγουλάς.

Τη σημαία... σπίτι του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Έλληνες πολιτικοί έχαναν την σημαία την οποία έπαιρνε ο αέρας. Έλληνες πολίτες την έκαιγαν και την καίνε ως ένδειξη αντίδρασης. Όλοι αυτοί γεννημένοι από Έλληνες γονείς, με Έλληνες παππούδες, ελληνικά ονόματα, ελληνικά «χρώματα». Έρχεται ένα παιδί γεννημένο στην χώρα μας από Νιγηριανούς γονείς, με ένα δύσκολο σε προφορά μη ελληνικό όνομα και σηκώνει την ελληνική σημαία και στην κορυφαία βραδιά της ζωής του. Περιτρυγυρισμένος από Έλληνες της ομογένειας οι οποίοι από την αγάπη τους για τον ίδιο και την πατρίδα, ήθελαν μία υπογραφή στην γαλανόλευκη: «όχι παιδιά, όχι πάνω στην σημαία».

Αυτός που ήρθε... τελευταίος από εμάς τους Ελληνάρες στην Ελλάδα, δεν παρασύρθηκε από τον ενθουσιασμό, την αποθέωση, το χειροκρότημα και στην απόλυτη κορύφωση φέρθηκε ως ουδείς εξ ημών θα είχε την ηρεμία: σκέφτηκε πως δεν βάζεις τον εαυτό σου πάνω από το εθνικό σύμβολο ή πάνω σε αυτό.

Έχουμε καταλάβει, πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ο οποίος πήρε διαβατήριο στα 19 του, ΜΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑΣ; Ενστικτωδώς που είναι και το πιο σημαντικό.

ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΤΖΟΡΝΤΑΝ

Έβαλε νικητήριο καλάθι στο θρυλικότερο γήπεδο του ΝΒΑ, το Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν εκεί όπου ο Μάικλ Τζόρνταν σφυρηλάτησε το μύθο του με επικές στιγμές, ο Ρέτζι Μίλερ έζησε τα κορυφαία δευτερόλεπτα της ζωής του, εκεί όπου όλα γίνονται τεράστια. Είναι κάτι σαν βάση εκτόξευσης η Νέα Υόρκη για έναν παίκτη του μπάσκετ.

Ήρθε λοιπόν, κι έγινε ο πρώτος Έλληνας με νικητήριο καλάθι στα μούτρα των Νικς. Και οι Έλληνες φίλοι των Νικς τον περίμεναν απέξω να τον αγκαλιάσουν να του πουν δυο κουβέντες στα ελληνικά. Να κουνήσουν την σημαία.

Ειλικρινά δεν υπάρχει τίποτε άλλο να πεις. Μπασκετικά αυτό το παλλικάρι θα πάει το ελληνικό μπάσκετ σε ύψη δυσθεώρητα(μην συγχέουμε την εθνική ομάδα με αυτό), θα διαφημίσει την χώρα σε όλο τον πλανήτη σε μία σκοτεινή περίοδο.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ

Για κάθε πολιτικό που θα αφήνει την σημαία να του φεύγει από τα χέρια. Για κάθε απαίδευτο, δειλό, αδικημένο, παρασυρμένο που την καίει για οποιοδήποτε λόγο, το παιδί το οποίο επιβίωσε σε συνθήκες που ελάχιστοι Έλληνες βίωσαν στην ζωή τους, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι το παράδειγμα. Θα κρατάει την σημαία της πατρίδας του περήφανα όχι σαν τρόπαιο, όπως κάποιοι στο παρελθόν ή υποχρέωση. Θα μας παραδίδει μαθήματα που αμελήσαμε ή παρατήσαμε θεωρώντας τα ήσσονος σημασίας ή δεδομένα.

Αυτός, ο αδερφός του ο Θανάσης, είναι από τους λίγους Έλληνες που έχουν το δικαίωμα να πάρουν την...σημαία σπίτι τους. Την σήκωσαν, την κράτησαν στιβαρά, την τίμησαν εκεί που δεν τόλμησε κανείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Νικητής με buzzer beater ο Giannis στη Νέα Υόρκη
ΑΠΟΘΕΩΣΗ και ΣΕΒΑΣΜΟΣ στη σημαία από τον Αντετοκούνμπο
Το απίθανο buzzer beater του Αντετοκούνμπο!
Το buzzer beater του Γιάννη από τον πάγκο!
Κάρφωσε απ' τη γραμμή των βολών ο Giannis!
Το ξενέρωμα του Carmelo Anthony στο καλάθι του Giannis
Στο Νο1 και το Νο2 του Top-10 ο Giannis

News 24/7

24MEDIA NETWORK