Το μπάσκετ χρωστάει συγνώμη στην Ξάνθη!

Μετά τα λεγόμενα του Γιώργου Βασιλακόπουλου για τη μουσουλμανική μειονότητα, το ελληνικό μπάσκετ χρωστά μία μεγάλη συγγνώμη στην πόλη της Ξάνθης. Αποδείχθηκε δε για μία ακόμη φορά ότι ο Βασιλακόπουλος είναι μόνο με τον εαυτό του και με κανέναν άλλο. Γράφει ο Τάσος Μαγουλάς.

Το μπάσκετ χρωστάει συγνώμη στην Ξάνθη!

Δεν αποτελεί παράσημο να γράψεις όσα πιστεύεις για έναν άνθρωπο ή ένα θέμα. Αυτή είναι η δουλειά σου. Το Contra.gr πολλά χρόνια τώρα καταθέτει τις απόψεις του για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο. Όχι τον άνθρωπο ή το...εικόνισμα(χιούμορ) αλλά τα πεπραγμένα του μέρα με την ημέρα.

Έχει στηλιτεύσει λάθη, παραλείψεις, υπερβολές, έχει επικροτήσει τις σωστές κινήσεις, τις επιτυχίες του. Πάνω από όλα δεν του έχει στερήσει τίποτε από την κληρονομία του. Παραμένει ο κορυφαίος παράγοντας στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Αυτό όμως δεν εξοραϊζει όλα όσα γίνονται τα τελευταία χρόνια και θα γίνονται τα επόμενα 40-50 όσο ζήσει ο άνθρωπος διότι δεν θα παραδώσει τη διοίκηση της ομοσπονδίας.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια του αποτελούν μία αλυσίδα λαθών. Το ένα μετά το άλλο. Το Contra.gr, παραμένει στην μειοψηφία των ΜΜΕ που τα στηλιτεύουν και τα αναδεικνύουν.

Τονίσαμε πολλές φορές το επικίνδυνο λόγων κι έργων. Από τις «μαϊμούδες που παίζουν μπάσκετ» στην Κατερίνη μέχρι το τελευταίο κτύπημα «για τον φόβο εμπλοκής της μουσουλμανικής κοινότητας σε επεισόδια για τον τελικό του κύπελλου». Μόνο που εδώ τελείωσε η ελαφρότητα. Η τελευταία του δήλωση μας καθιστά όλους υπεύθυνους, ανεξαρτήτως θέσεως και ιδιότητας.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΑ

Συνήθως οι... συμπαθούντες, αντιμετώπιζαν τα σφάλματα με ελαφρύ μειδίαμα. Πόσα «Ε, εντάξει έχει και αυτός ιδιαιτερότητες αλλά είναι καλός» έχουμε ακούσει; Αυτή η ιστορία τελειώνει εδώ και δεν είναι προσωπικό. Δεν αφορά στον άνθρωπο Βασιλακόπουλο ή τους ανθρώπους που συνεργάζονται μαζί του είτε ως επαγγελματίες είτε ως φίλοι. Όταν είσαι συνεργάτης οφείλεις να καταδεικνύεις τα λάθη κι αν είσαι φίλος να δημοσιοποιείς οτιδήποτε περνά τα όρια.

Αυτή η δήλωση του Γιώργου Βασιλακόπουλου είναι επικίνδυνη πέραν του μπάσκετ. Το γεγονός πως θέτει ως δικαιολογία μία... κόντρα με την μουσουλμανική κοινότητα εξελίσσεται στην πλέον επιζήμια δήλωση Έλληνα παράγοντα. Διχάζει και στοχοποιεί Έλληνες πολίτες. Ούτε καν ανασκεύσασε όταν μίλησε στον Sport24 Radio, είπε σχεδόν τα ίδια πράγματα, μίλησε και πάλι για τη μειονότητα. Δεν θα θέσουμε θέμα υποννοούμενων.

Η πολιτεία εδώ και χρόνια άφησε το μπάσκετ στην μοίρα του ό,τι κι αν ακουγόταν. Ακόμα και όταν υπήρξαν φήμες ή καταθέσεις για στημένα το μπάσκετ δεν το ακουμπούσε. Λογικό. Ο Βασιλακόπουλος είναι ο μοναδικός Έλληνας που πάντα βρίσκει ανθρώπους όχι απλά της κυβέρνησης αλλά δίπλα στο...αφεντικό. Το έκανε με την προηγούμενη κυβέρνηση, προφανώς το πέτυχε και τώρα. Γι αυτό και πετάει χαμηλά από το ραντάρ.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ

Εδώ τέλος της διαδρομής. Πλέον όλοι είναι υπεύθυνοι αν περάσει έτσι η συγκεκριμένη δήλωση. Αν δεν ανακληθεί ή εξηγηθεί. Μπιπ ο τελικός του κυπέλλου. Προφανώς και δεν ήθελε να τον διεξάγει στην Θεσσαλονίκη αν και ο Παναθηναϊκός του άνοιξε το πεδίο. Και δεν ήθελε διότι παρά τα όσα πιστεύει κάποιος, ο Βασιλακόπουλος είναι με τον Βασιλακόπουλο. Πάνω από όλα είναι ο εαυτός του και όπως τον ορίζει ο ίδιος αθλητικά. Δηλαδή η αρχή και το τέλος. Δεν δέχεται προτάσεις και παραινέσεις. Δεν ανέχεται αμφισβήτηση.

Πολλοί δεν μίλησαν όταν απαγόρευε τους ξένους στο πρωτάθλημα. Όταν απαγόρευε στους Έλληνες παίκτες να γυρίσουν να παίξουν στην πατρίδα τους μέσα στην σεζόν. Όταν στο όνομά του πολλοί «πουλούσαν» εκδούλευση. Το κάνουν ακόμα. Πολλοί δεν μίλησαν όταν διέλυσε τα οικονομικά της ομοσπονδίας για την wild card. Όταν διέλυε την εθνική για την αντιπάθειά του προς τον Παπαδόπουλο. Όταν ξαναδιέλυε την εθνική επειδή ένας συνεργάτης του δεν συμπαθούσε τον προπονητή. Όταν καταρράκωσε τον θεσμό του κυπέλλου. Όταν κατέστησε τον Αχιλλέα Μπέο ιππότη της καλαθόσφαιρας.

Τώρα είναι η ώρα να μιλήσουν αυτοί οι πολλοί. Οι αρκετοί. Ό,τι συμφέρον ή σύνδεση κι αν έχουν. Δεν μιλάμε για κάτι αθλητικό που κάποιες φορές έχει και την πλάκα του. Ο άνθρωπος που ηγείται του μπάσκετ στην Ελλάδα εμπλέκει εθνικά ζητήματα, προκαλεί ακόμα και ανύπαρκτα πάθη ανάμεσα σε Έλληνες πολίτες τους οποίους διαχωρίζει. Ιδιαίτερα τώρα είναι η ώρα να μιλήσουν οι δικοί του άνθρωποι, που έντιμα τον στηρίζουν και τον αγαπάνε.

Στο τέλος, όποια κι αν είναι η στάση του προέδρου της ΕΟΚ, όλοι οι άνθρωποι του μπάσκετ οφείλουμε να ζητήσουμε συγνώμη από την πόλη της Ξάνθης και τους ανθρώπους της.

Συγνώμη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Από την πολιτεία δεν περιμένουμε κάτι. Όπως οι προηγούμενες, κάποιος πολύ κοντά στην εξουσία τους έχει πείσει για την χρησιμότητα του ανδρός. Συνένοχοι όλοι σε κάτι που δεν προσβάλει το μπάσκετ ή τον αθλητισμό ή τους συλλόγους. Προσβάλει τους Έλληνες. Πότε τους απασχόλησε άλλωστε κάτι τέτοιο;

News 24/7

24MEDIA NETWORK