Το ειδικό βάρος για την κορυφή δεν θα το κρίνει η διαιτησία!

Η ΑΕΚ δεν χρειάζεται κανένα... ανθρώπινο λάθος για να χτυπήσει το φετινό πρωτάθλημα στα ίσα κόντρα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Το δυστύχημα της 4ης αγωνιστικής δεν ήταν μόνο το πέναλτι -που δεν ήταν πέναλτι- στο Περιστέρι, αλλά γενικά η κακή εικόνα της διαιτησίας που πρέπει να ελεγχθεί αν πραγματικά υπάρχουν εξυγιαντές στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Χρειάστηκε μία κάκιστη απόφαση του διαιτητή Αριστείδη Βάτσιου για να καταφέρει τελικά η ΑΕΚ να φύγει νικήτρια από την αναμέτρηση με την μάχιμη Λαμία. Η συγκεκριμένη ομάδα και στο ματς με τον Ολυμπιακό έδειξε ότι δεν είναι και δεν θα γίνει "μπόνους" για τους φαινομενικά μεγάλους του ελληνικού πρωταθλήματος. Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως και τύχη έχει και δείχνει ικανή να εξασφαλίσει την παραμονή της στην παρθενική της συμμετοχή στη Super League Σουρωτή.

Το αν θα πάρει η ΑΕΚ φέτος το πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ νωρίς για να κριθεί... Η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος απαιτεί ειδικό βάρος, ένα τέτοιο που όταν κάτσεις στην κορυφή δεν θα "ζαλιστείς" μέχρι το τέλος του... μαραθωνίου. Από εδώ και πέρα είναι που ξεκινάει η καταδρομική αποστολή της Ένωσης για να πάρει επιτέλους αυτό που τόσο της λείπει έπειτα από τόσα χρόνια ξηρασίας.

Υπήρξαν και στο παρελθόν σεζόν που η ΑΕΚ είχε τη δυνατότητα σε κρίσιμα ματς να αποκοπεί από τους "μνηστήρες" του τίτλου και να κάτσει στην... κορυφή του βουνού, ωστόσο στα κρίσιμα ματς, όχι στα ντέρμπι στα κρίσιμα ματς επαναλαμβάνουμε ο κόσμος έφευγε με σκυμμένο το κεφάλι.

Φέτος, η συγκεκριμένη ομάδα που δεν... τρώει γκολ ούτε με αίτηση στο πρωτάθλημα (7-0) δείχνει να έχει πετάξει από πάνω της τον μανδύα της μιζέριας των περασμένων ετών και τα ματς που έπρεπε να' χει πάρει τα πήρε μέχρι στιγμής τουλάχιστον όλα (Ελλάδα και Ευρώπη).

ΣΤΟΝ ΜΑΝΟΛΟ Η ΕΥΘΥΝΗ

Παίζοντας σαν νικήτρια και όχι... τσίμα - τσίμα η ΑΕΚ σου επιτρέπει να ψελλίσεις ότι πάει για το πρωτάθλημα, ΟΧΙ ότι θα το πάρει αλλά ότι μπορεί να το πάρει.

Ακολουθεί όμως ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, εκεί που οι ΑΕΚτζήδες -κακώς- θα το αντιμετωπίσουν σαν φιέστα τίτλου.

Ο Χιμένεθ που εκτός από καλός προπονητής ξέρει να παίζει και με την ψυχολογία των παικτών του οφείλει να λειτουργήσει σαν μοντέρνος Οδυσσέας αυτήν την εβδομάδα. Να... βουλώσει τα αυτιά των ποδοσφαιριστών και να τους προστατέψει απ' αυτά που έχουν ήδη αρχίσει να γράφονται για δεδομένα πρωταθλήματα, για... πεθαμένο Ολυμπιακό, κορυφές και διάφορες άλλες αερολογίες.

Όπως είδαμε και στο Περιστέρι μια φάση είναι αρκετή για να σε ανεβάσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και μία άλλη μπορεί να σε μετατρέψει σε ποδοσφαιρικό... ράκος και τότε άντε να το μαζέψεις.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η 4η αγωνιστική της SL Σουρωτή χαρακτηρίστηκε από τραγικά λάθη των διαιτητών και των βοηθών τους. Δεν θα σταθούμε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, αλλά στη γενική εικόνα της match day που ήταν χάλια μαύρα και έκρινε αποτελέσματα.

Ως πού θα φτάσει άραγε η... μερική τύφλωση των ρέφερι που αν μη τι άλλο "χαλάει" προσπάθειες ομάδων και τα γούστα των οπαδών. Γράφοντας για την ΑΕΚ στην προκειμένη περίπτωση, είμαστε σίγουροι πως αν πάρει το πρωτάθλημα θα ακουστεί μια φωνή που θα λέει για το κυριακάτικο παιχνίδι με τη Λαμία και το ανύπαρκτο πέναλτι του Λιβάγια.

Στον αντίποδα οι οπαδοί της ομάδας θα προτάξουν μπροστά την αδικία που έχουν φάει τόσα χρόνια και στο τέλος θα την πληρώσει ο Λάζαρος, ο Λιβάγια, ο Μπακάκης, ο Μάνταλος και οι υπόλοιποι που έφτυσαν αίμα για να πετύχουν το στόχο τους. Συνέπεια; Πάει κατά διαόλου αυτό που γουστάρουμε να βλέπουμε. Το ποδόσφαιρο...

Photo Credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK