Το όνειρο για τον Αστέρα της Πελοποννήσ​ου

Ο Γιάννης Ντάλλας γράφει για τη σπουδαία επιτυχία του Αστέρα Τρίπολης κόντρα στη Μάιντς και το όνειρο των Μπάκου-Καϋμενάκη.

Το όνειρο για τον Αστέρα της Πελοποννήσ​ου

Από τον πρώτο αγώνα στη Γερμανία είχε φανεί ξεκάθαρα ότι ο Αστέρας Τρίπολης μπορεί να τα καταφέρει. Ο τρόπος που αντιμετώπισαν οι Αρκάδες την Μάιντς δεν ήταν απαγορευτικός για να ελπίζουν. Έστω και χωρίς κλασικό επιθετικό, η ομάδα από την Αρκαδία έχασε πάνω από 10 σημαντικές ευκαιρίες και στους δύο αγώνες, ωστόσο τα τρία γκολ στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης τελικά ήταν αρκετά για να δώσουν στον Αστέρα την πρόκριση.

Αυτή, λοιπόν, η πρόκριση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιτυχιών του Αστέρα τα τελευταία χρόνια, όπως ο Τελικός Κυπέλλου το 2013 (απώλεια ελέω Γιάχου), η σταθερή παρουσία στην πεντάδα της Super League εδώ και τρία χρόνια και το κατά γενική ομολογία όμορφο ποδόσφαιρο που συχνά παίζει η ομάδα.

Όλα αυτά μαζί δημιουργούν ένα πακέτο ξεχωριστό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Αστέρας αποτελεί μια ομάδα που μπορούν να αντιγράψουν όσες άλλες επαρχιακές της χώρας μας θέλουν να κατακτήσουν μικρές κορυφές σε αυτό το άθλημα. Χωρίς τρέλες στο μπάτζετ, με νοικοκυριό στα οικονομικά, με πληρωμένους ποδοσφαιριστές και με ρόστερ βασισμένο εδώ και πολλά χρόνια σε συγκεκριμένες αγορές (Ελλάδα, Αργεντινή, Ισπανία), οι κιτρινομπλέ ανεβαίνουν ένα-ένα τα σκαλιά και βλέπουν από καλή θέα τα μεγάλα ύψη.

Όλα τα πράγματα στη ζωή πρέπει να γίνονται στο σωστό χρόνο κι όταν πια οι συνθήκες έχουν ωριμάσει. Μετά από πέντε χρόνια στη Super League ο Αστέρας έπαιξε Ευρώπη, μετά από έξι έφτασε στον Τελικό Κυπέλλου και μετά από επτά στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου χτυπά την πόρτα των ομίλων του Europa League. Όχι γρήγορα, όχι αργά. Αυτό το διάστημα είναι ένα κανονικό για μια ομάδα που επενδύει σε εγκαταστάσεις, ομάδα, ανθρώπους και τώρα τελευταία και στις υποδομές.

Μπάκος και Καϋμενάκης είναι οι αποκλειστικοί πρωτεργάτες αυτού του δημιουργήματος. Ό,τι έχει γίνει με τον Αστέρα είναι δικό τους επίτευγμα. Μακριά από κάμερες και μικρόφωνα, με μεράκι και λογική που δεν βρίσκεις εύκολα σε ελληνικές ομάδες, έχουν κάνει τον Αστέρα ένα σύλλογο περιζήτητο για κάθε ποδοσφαιριστή. Στοιχείο σημαντικό από τη στιγμή που θέλεις να προσελκύσεις στην Τρίπολη παίκτες καλής ποιότητας.

Η ομάδα μετά την ταραγμένη εποχή που κινδύνευσε με υποβιβασμό, έζησε μέρες δόξας με τον Τσιώλη, ο οποίος της έδωσε αγωνιστική ταυτότητα, αποτελεσματικότητα, επιθετικό στιλ και πλέον με τον Αρκάδα Στάικο Βεργέτη η ομάδα δείχνει να έχει τις προδιαγραφές για σπουδαία πράγματα.

Κι αυτά ακριβώς είναι που καρτερούν και οι Μπάκος-Καϋμενάκης. Τα ακόμη σπουδαιότερα. Οι ιδιοκτήτες των κιτρινομπλέ, με συνεχόμενα ταξίδια από το εξωτερικό ώστε να μη χάνουν αγώνα του Αστέρα, θέλουν και πιστεύουν ότι μπορούν να ζήσουν οι ίδιοι και να προσφέρουν στον κόσμο ακόμη λαμπρότερες μέρες. Το όνειρο τους είναι ο Αστέρας Τρίπολης να αποτελέσει τον κεντρικό αθλητικό κόμβο της Πελοποννήσου, κάτι που γεωγραφικά και μόνο αν το εξετάσει κανείς, στέκει απόλυτα.

Το βράδυ της Πέμπτης στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης βρέθηκαν φίλαθλοι από Αμερική, Αυστραλία, Καλαμάτα, Σπάρτη, Ναύπλιο, Πάτρα, Κόρινθο, Πύργο, Άργος, Πειραιά, Αθήνα. Ο Αστέρας Τρίπολης είναι το κεντρικό σημείο αναφοράς για την αθλητική Πελοπόννησο και ως εκ τούτου η ομάδα έχει τις προδιαγραφές για να προσελκύσει φιλάθλους από ολόκληρη την περιοχή. Σε αυτή την χάραξη στρατηγικής, οι ιδιοκτήτες του Αστέρα ετοιμάζουν αθόρυβα τις επόμενες κινήσεις τους, όπως τη δημιουργία γηπέδου, ώστε το παιδί τους που ακούει στο όνομα Αστέρας Τρίπολης, να συνεχίσει να μεγαλουργεί…

News 24/7

24MEDIA NETWORK