Αυτά θα δώσει ο Νάτχο στον νέο Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός πήρε την απόφαση για restart ενισχύοντας το ρόστερ του με ισχυρές προσωπικότητες και η κίνηση με Νάτχο είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Τσάρλυ γράφει για τη μεταγραφή χαμηλού ρίσκου που έκαναν οι Πειραιώτες και αναλύει με ποιο τρόπο θα τους βοηθήσει ο Ισραηλινός στο κομμάτι της δημιουργίας.

Αυτά θα δώσει ο Νάτχο στον νέο Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός βάζει έναν εγκέφαλο στον άξονα του με την απόκτηση του Νάτχο. Οι ερυθρόλευκοι προχώρησαν σε μία ασφαλή κίνηση που την είχαν ανάγκη και είναι μέσα στην λογική που αποφάσισαν να χτίσουν τον φετινό Ολυμπιακό.

RESTART

Η διοίκηση των ερυθρολεύκων στο τέλος της περσινής σεζόν κατάλαβε πως πρέπει να λύσει κάποια σημαντικά θέματα που δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα στον σύλλογο τα τελευταία δύο χρόνια και τελικά τον οδήγησαν να χάσει τα σκήπτρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ένα restart και μία αλλαγή κατεύθυνσης έμοιαζε σαν υποχρέωση. Η διοίκηση πήρε την απόφαση να μειώσει το μπάτζετ, να βάλει περισσότερο ελληνικό στοιχείο στην ομάδα, να φέρει ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν το πως πρέπει να λειτουργεί συνολικά ο Ολυμπιακός, να ενισχύσει με πιο ισχυρές προσωπικότητες τον σύλλογο και επέλεξε τον Μάρτινς για να βελτιώσει την καθημερινή δουλειά στο Ρέντη.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΧΑΜΗΛΟΥ ΡΙΣΚΟΥ

Ο χρόνος θα αποδείξει αν τελικά έγιναν οι απαιτούμενες κινήσεις και αν το ρόστερ που δημιουργείται μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες και τα "θέλω" του συλλόγου. Η μεταγραφή του Νάτχο φαντάζει προς την σωστή κατεύθυνση και είναι χαμηλού ρίσκου.

Ο Ισραηλινός είναι γνωστός ποδοσφαιριστής, έφθασε στα 30 του χρόνια και έχει μία καριέρα που χαρακτηρίζεται από απόλυτη συνέπεια. Όλα του τα χρόνια ήταν γεμάτα από συμμετοχές, δεν κουβαλά προβληματικές σεζόν και ήταν ηγέτης τόσο στην Ρούμπιν που αγωνίστηκε μέχρι τον Ιανουάριο του 2014, όσο και στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας από το 2014 και μετά.

Ο Ολυμπιακός βάζει στον άξονα του έναν εγκέφαλο, έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να κάνει κουμάντο σε αυτόν τον σημαντικό χώρο, να κατευθύνει την ανάπτυξη της ομάδας, να πασάρει μόνιμα με υψηλά ποσοστά χωρίς να δοκιμάζει την προβλεπόμενη πάσα. Στο περσινό ρώσικο πρωτάθλημα ο Νάτχο βάση των στατιστικών του "whoscores" ήταν 19ος στον πίνακα συνολικής αξιολόγησης, 19ος στις key Passes, 14ος στον αριθμό επιτυχημένων μεταβιβάσεων με 55 επιτυχημένες πάσες ανά παιχνίδι.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟ ΧΑΜΗΛΑ

Πρόκειται για έναν δημιουργό από χαμηλά, για ένα 8άρι που παίζει περισσότερο με μπάλα από ότι χωρίς αυτή, κρατά σωστά τακτικά την θέση του και στον χώρο του πιέζει, αλλά πάνω από όλα από αυτόν ζητάς να σου κατευθύνει σωστά το παιχνίδι. Έχει χαρακτηριστικά "box to box" χαφ, αλλά είναι περισσότερο δημιουργός. Σημαντική λεπτομέρεια πως πέρυσι ο Γκοτσαρένκο στην ΤΣΣΚΑ τον χρησιμοποίησε σε αρκετά παιχνίδια στην θέση "6" σε ένα καθαρό 3-5-2. Ασφαλώς παίζει το ρόλο σε στιλ Πίρλο, δηλαδή προσφέρει τη σίγουρη πρώτη πάσα και βοηθά στην καλή ανάπτυξη. Η λογική πάντως λέει πως ο Μαρτίνς θα τον κουμπώσει στον Ολυμπιακό σαν 8άρι, που είναι και η φυσική του θέση.

Έχει μόνιμα γεμάτες χρονιές με γκολ και ασιστ. Πέρυσι είχε 4 τέρματα, 5 ασίστ στο ρώσικο πρωτάθλημα, Πρόπερσι 6 γκολ, 5 ασιστ, το 2014-15 πέτυχε 12 τέρματα και δημιούργησε 8. Ο Ολυμπιακός βάζει στην μηχανή του ένα 8άρι, που στο ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί εύκολα να του δώσει από 6-9 τέρματα και από 6-9 ασίστ. Πολύ καλά νούμερα να τα πάρεις σταθερά από έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται πιο χαμηλά από την επιθετική 4άδα.

Ο Νάτχο παίζει με την ίδια ευκολία σαν 8άρι και πίσω από τον επιθετικό, ενώ έχει πάρει χρόνο και στη θέση "6", κάτι που δεν αποκλείεται να εξυπηρετήσει τον Μαρτίνς σε παιχνίδια που κυνηγά το σκορ στο ελληνικό πρωτάθλημα και ψάχνει με ειδικά σχήματα να ξεκλειδώσει μία πολυπρόσωπη άμυνα. Έχει σαν όπλα τη σίγουρη πάσα, την αξιοποίηση στην κίνηση κάποιου συμπαίκτη του, τα καλά στημένα και την ικανότητα να διαβάζει την φάση και να πατά την αντίπαλη περιοχή.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Η αδυναμία του Νάτχο είναι η ταχύτητα, επειδή μεταφέρει γρήγορα και σωστά την μπάλα. Αν δημιουργηθεί γύρω του η σωστή χημεία, ο Νάτχο και γενικά οι παίκτες με την σωστή γρήγορη πάσα μπορούν να σε βοηθήσουν να γίνει πιο γρήγορος και απρόβλεπτος, όμως αναμφισβήτητα χρειάζεται στήριξη από το 6άρι του. Ο Ολυμπιακός πρέπει να κουμπώσει αυτήν την μεταγραφή με έναν γρήγορο αμυντικό χαφ με έφεση στα αμυντικά του καθήκοντα για να πλαισιώσει τον Νάτχο, αλλά και από τις εντολές που θα έχουν τα εξτρέμ από τον Μάρτινς.

Θα πρέπει να γίνονται οι κατάλληλες κινήσεις για να αξιοποιεί η ομάδα τα προσόντα ενός καθαρά "μπαλάτου" 8αριού. Ο Νάτχο δεν θα πάρει την μπάλα και θα την κουβαλήσει, θα την τρέξει με πάσα, θα κινηθεί στον κενό χώρο όταν θα χρειαστεί για να δημιουργήσει μία επιπλέον απειλή, θα προσφέρει την μπάλα στον σωστό χώρο με τον σωστό τρόπο στον συμπαίκτη του, όμως ο Ολυμπιακός θα βάλει χαμηλά έναν ποδοσφαιριστή που λειτουργεί περισσότερο με την μπάλα από ότι χωρίς αυτήν και δεν την τρέχει. Οπότε χρειάζονται υποστηρικτικές κινήσεις.

Αν ψάχνουμε να τον συγκρίνουμε με κάποιον ποδοσφαιριστή, σε μία ρεαλιστική προσέγγιση, μοιάζει με μία κάπως πιο βελτιωμένη έκδοση των Μασάδο, Μαρέσκα. Περισσότερα πατήματα στην αντίπαλη περιοχή από τον Μασάδο, καλύτερος στο μαρκάρισμα από τον Μαρέσκα. Σημαντικό ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με εμπειρία, που έχει περάσει από τον ΠΑΟΚ, οπότε ξέρει το ελληνικό πρωτάθλημα, που είναι αρχηγός στην Εθνική του Ισραήλ και έχει ηγετικές τάσεις.

Ο Ολυμπιακός την περσινή σεζόν έπασχε από ηγέτες, είχε πρόβλημα προσωπικότητας και με τις κινήσεις του καλοκαιριού προσπαθεί να διορθώσει αυτό το πρόβλημα. Υπήρχε σοβαρό κενό στον συγκεκριμένο χώρο, ο Νάτχο είναι μεταγραφή που παίρνει την φανέλα σπίτι του, χρειάζεται όμως και έναν παρτενέρ να καλύψει τα τρεξίματα που ο ίδιος δεν έχει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK