Δημιουργεί χάος ο Στραματσόνι, άσχημη βραδιά για Πογέτ

Ο Τσάρλυ γράφει για το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, τη νίκη των "κιτρινόμαυρων", τα λάθη του Πογέτ και τον Στραματσόνι που δημιουργεί χάος.

Δημιουργεί χάος ο Στραματσόνι, άσχημη βραδιά για Πογέτ

Μιλάμε για κακοποίηση! Η ΑΕΚ κέρδισε τον Παναθηναϊκό σε έναν αγώνα που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ποδοσφαιρικός. Δεν ήταν ποδόσφαιρο αυτό που είδαμε να διεξάγεται στο ΟΑΚΑ.

Ο Γκουστάβο Πογέτ οδήγησε την ΑΕΚ σε νίκη σε τρίτο συνεχόμενο ντέρμπι και ολοκλήρωσε με αυτή την επιτυχία κάτι σπουδαίο. Θα γραφτεί στα βιβλία πως στο δεύτερο γύρο η ΆΕΚ του Ουρουγουανού πήρε και τα τρία ντέρμπι που έδωσε με 1-0. Ο Πογέτ συνολικά έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, έδωσε αυτό που χρειαζόταν η ΑΕΚ στην επιστροφή της, σκληράδα και κυνικότητα και της έμαθε πώς να κερδίζει σπουδαία παιχνίδια. Στο ΟΑΚΑ, όμως, είχε πολλές λανθασμένες επιλογές. Κέρδισε, αλλά δεν του βγήκε ούτε ο τρόπος που διάβασε το παιχνίδι ούτε το αρχικό του στήσιμο ούτε το κοουτσάρισμα. Η ΑΕΚ κέρδισε για τον πολύ απλό λόγο πως στον Παναθηναϊκό έχουν ποτιστεί με την αποτυχία. Άσχημο πράγμα να μάθεις να χάνεις! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά, εξηγώντας τους λόγους που η ΑΕΚ, έπαιξε άθλια.

Ήταν κακός ο Βάργκας

Ο Πογέτ έχει εκπαιδεύσει την ομάδα του να παίζει με 3 καθαρούς χαφ στον άξονα. Η απουσία του Μάνταλου, ο τραυματισμό του Ζουκουλίνι και το γεγονός πως δεν πρόλαβε ο Κορδέρο, ανάγκασε τον Ουρουγουανό τεχνικό να τροποποιήσει τα σχέδια του. Η επιλογή του να ξεκινήσει τον Βάργκας στον άξονα ήταν αναγκαστική και δεν του βγήκε. Ο Βάργκας μπορεί να πέτυχε ένα σπουδαίο γκολ, να μένει στην ιστορία, ότι με τρία δικά του τέρματα η ΑΕΚ πήρε τρία συνεχόμενα ντέρμπι, όμως η εμφάνιση του ήταν για τα θηρία. Τακτικά, ήταν μόνιμα πιο ψηλά από ότι έπρεπε, καμία φορά δεν κράτησε με σιγουριά την μπάλα, απομόνωσε τους Γιόχανσον, Σιμόες και έπαιξε κομβικό ρόλο στην άθλια εμφάνιση της ΑΕΚ.

Αδικαιολόγητη η επιλογή Πέκχαρτ

Η επιλογή Βάργκας στον άξονα έμοιαζε σαν αναγκαστική, του Πέκχαρτ αδικαιολόγητη. Δεν έχει λογική να κοιτάει, για χάρη ενός τόσου βαριού κορμιού, το παιχνίδι από τον πάγκο ο Αραβίδης. Η ΑΕΚ έχει μάθει, να παίζει με φορ έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται με νεύρο, κουράζει τους αντίπαλους στόπερ με το τρέξιμό του, συμμετέχει πολύ στην ροή του αγώνα, κινείται εκεί που βρίσκεται η μπάλα, παίζει με τους συμπαίκτες του και μπορεί να χτυπήσει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Ο Πέκχαρτ δεν μπορούσε να προσφέρει τίποτα από όσα δίνει ο Αραβίδης. Βαρύς, απλά περίμενε την μπάλα ψηλά. Οι Μολέντο, Τελάντερ τον έπαιζαν εύκολα, οι πάσες στην πλάτη τους κατέληγαν απευθείας στον Στιλ και ήταν αποκομμένος από τους υπόλοιπους παίκτες.

Δεν του βγήκε η απόφαση να χτυπήσει τον Πράνιτς

Ο Πογέτ εντόπισε το πρόβλημα που έχει ο Παναθηναϊκός, αν πέσει πάνω σε εξτρέμ με ταχύτητα και αποφάσισε να ξεκινήσει με τον μοναδικό εξτρέμ που έχει στο ρόστερ ικανό να τρέξει στο κενό χώρο. Επιλογή σωστή, δεν του βγήκε, αλλά εδώ δεν έχει ευθύνη ο Πογέτ, εδώ έχει η διοίκηση που δεν έχει φροντίσει να έχει στο ρόστερ της η ΑΕΚ έναν ικανότερο καθαρό εξτρέμ από τον Πλατέλλα.

Έλειψε η ποιότητα του Γκάλο

Από τα δεξιά, η ΑΕΚ έχει συνηθίσει να έχει σίγουρη ανάπτυξη με τα ανεβάσματα του Γκάλο και ποιοτικές επιλογές. Όταν αγωνίζεται ο Βραζιλιάνος μπακ, η μπάλα ακουμπά συχνά σε αυτόν και στα ανεβάσματα του, ο παίκτης που παίζει μπροστά του συγκλίνει. Ο Μπάκάκης ήταν φοβισμένος, επιρρεπής στο λάθος, η διαφορά με το παιχνίδι του Βραζιλιάνου τεράστια.

Το όπλο της φετινής ΑΕΚ είναι η σιγουριά που της προσφέρουν οι πολλοί παίκτες που συμμετέχουν στην ανάπτυξη. Μέσα από το κράτημα μπάλας και τις ποιοτικές, για τα ελληνικά δεδομένα, επιλογές αποκτά και ασφαλή αμυντική λειτουργία.

Άλλη ομάδα με Παναθηναϊκό

Η ΑΕΚ, λοιπόν, έχει συνηθίσει να αγωνίζεται και να έχει κατοχή με τον Γκάλο ψηλά, τον Μπαρμπόσα να συγκλίνει και να πλησιάζει τους Μάνταλο, Γιόχανσον, Σιμόες, τον Βάρκας στην απέναντι πλευρά να λειτουργεί σαν δεύτερος κρυφός φορ και τον Αραβίδη να τους πλησιάζει και να συμμετέχει. Με τον Παναθηναϊκό έπαιζε με τον Μπακάκη, Πλατέλλα στα δεξιά, με τον Βάργκας αποκομμένο από τους Γιόχανσον, Σιμόες και τον Πέκχαρτ μπάστακα ανάμεσα στα στόπερ του Παναθηναϊκού. Μιλάμε για μία τελείως διαφορετική ομάδα!

Έχασε από έναν αντίπαλο που έκανε μόνο λάθη

Το θέμα, όμως, είναι πως ο Παναθηναϊκός κατάφερε να χάσει από μία ομάδα που έκανε μόνο λάθη. Προσέξτε, η ΑΕΚ προσέφερε στον Παναθηναϊκό κατοχή και ελεύθερα μέτρα. Τι καλύτερο να προσφέρει ένας αντίπαλος που θέλει να επιτεθεί σε μία ομάδα, που προσπαθεί να παίξει στην κόντρα από ένα παιχνίδι με μόνο λανθασμένες εύκολες πάσες, που πρόσφεραν στους παίκτες του Παναθηναϊκού την μπάλα αλλά και κενά μέτρα για να επιτεθεί.

Και όμως η ομάδα του Στραματσόνι κατάφερε να χάσει και αυτό το παιχνίδι! Έναν αγώνα που ο αντίπαλος του τον πρόσφερε στο πιάτο. Δυστυχώς για τους φίλους αυτού του μεγάλου συλλόγου, ο Παναθηναϊκός αποτελείται από ένα γκρουπ ανθρώπων ταυτισμένο με την αποτυχία. Χάσανε γιατί έχουν μάθει να χάνουν. Η ΑΕΚ κέρδισε τρίτο συνεχόμενο ντέρμπι, αλλά η πραγματικότητα είναι πως δεν είχε κανένα από τα στοιχεία που την έχουν βελτιώσει επί Πογιέτ. Το ντέρμπι της Αθήνας δεν το κέρδισε η ΑΕΚ, το έχασε ο Παναθηναϊκός.

Δημιουργεί χάος!

Δεν ξέρω για πόσο καιρό θα εμπιστεύεται ο Αλαφούζος έναν άνθρωπό που δημιουργεί χάος. Ο Αντρέα Στραματσόνι δημιουργεί χάος με τις τακτικές του επιλογές, με την ευκολία που αλλάζει διατάξεις και χρησιμοποιεί ανέτοιμους ποδοσφαιριστές και με τον αφελή τρόπο που επεμβαίνει στα παιχνίδια. Είναι ντροπή μετά την εικόνα που έδειξε ο Μαμούτε στα 15λεπτά που έπαιξε με τον ΠΑΟΚ, να παίρνει χρόνο και στο επόμενο παιχνίδι.

Ο Πογέτ, είπαμε, ότι βρέθηκε σε άσχημη βραδιά και είχε πολλές επιλογές που δεν του βγήκαν. Η ομάδα του ήθελε μία τακτοποίηση στην κατοχή μπάλας και περίμενα πως θα βάλει κάποια στιγμή τον Μπουονανότε. Δεν το έκανε, τουλάχιστον όμως ξέρεις που στόχευσε με τις αλλαγές του. Έβαλε στο 64ο λεπτό μαζί τους Αραβίδη, Τζεμπόυρ θέλοντας να ασκήσει πίεση στους Τελάντερ, Μολέντο. Μία ευκαιρία πήρε από αυτήν την αλλαγή τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Αραβίδης, έκανε κάτι που δεν μπορούσε να κάνει ο Πέκχαρτ, κίνηση στην πλάτη της άμυνας.

Δεν κέρδισε η ΑΕΚ, από την διπλή αλλαγή του Πογέτ, είπαμε άλλωστε έπαιξε άθλια και το παιχνίδι το έχασε ο Παναθηναϊκός. Έγινε, όμως, αντιληπτό τι ήθελε ο προπονητής όταν έκανε τις αλλαγές. Ο Στραματσόνι τι σκεφτόταν όταν έβαζε τον Κουτρουμπή μπροστά από τα στόπερ και τον Μαμούτε, που δεν μπορούσε να σταθεί καν όρθιος, κανένας δεν μπορεί να καταλάβει. Για δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός έμενε στον αγώνα μέχρι να επέμβει ο Στραματσόνι. Με το που έκανε αλλαγές ο Ιταλός προπονητής, καθαρίστηκε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Σταύρος Καραΐνδρος: Ο ένας ανεβαίνει και ο άλλος ξύνει τον πάτο

News 24/7

24MEDIA NETWORK