Εκτός λογικής τα "κοψίματα" του Χάσι!

Τα κοψίματα Ρισβάνη, Γιανιώτα, Κασάμι από το δεύτερο κομμάτι της προετοιμασίας δεν έχουν ποδοσφαιρική λογική. Δεν τους δίνεται η ευκαιρία ούτε να παλέψουν για τη θέση τους στο ρόστερ. Ο Τσάρλυ αναλύει τα δεδομένα και βγάζει συμπεράσματα για το νέο Ολυμπιακό.

Εκτός λογικής τα "κοψίματα" του Χάσι!

Πολλές συζητήσεις δημιούργησε η απόφαση του Μπέσνικ Χάσι να κόψει από την προετοιμασία τους Ρισβάνη, Γιανιώτα, Κασάμι.

Προσέξτε, είναι δικαίωμα του κάθε προπονητή με το ποιους θα πάει και με ποιους όχι. Όμως και ο κόσμος έχει κρίση και ένστικτο. Έκανα εκπομπή όταν ανακοινώθηκε η αποστολή της προετοιμασίας.

ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ...

Προσέξτε, δεν μιλάμε για μία απλή απόφαση ενός προπονητή. Ο Χάσι δεν αποφάσισε ότι δεν του κάνει στα πλάνα του ένας παίκτης μέσα από προπονήσεις και από την εικόνα του στα φιλικά παιχνίδια.

Ο Μπέσνικ Χασι κρίνει ότι οι Κασάμι, Ρισβάνης, Γιανιώτας δεν αξίζουν ούτε για να πάρουν ευκαιρίες σε φιλικά παιχνίδια. Αυτοί οι τρεις ποδοσφαιριστές δεν είναι ικανοί να πάρουν την ευκαιρία τους ούτε στο σημαντικό στάδιο προετοιμασίας, δεν αξίζουν ούτε να παλέψουν για τη θέση τους.

Ας δούμε πρώτα τι υπάρχει στις θέσεις τους αυτή την στιγμή. Τι υπάρχει σήμερα, καθώς επαναλαμβάνω πως οι τρεις ποδοσφαιριστές δεν κόβονται από αποστολή αγώνα, αλλά από το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Μίας προετοιμασίας που οφείλει να έχει έτοιμους τους παίκτες του Ολυμπιακού στις 25 Ιουλίου που ξεκινάνε τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ.

Από την στιγμή που η ομάδα καλείται να είναι έτοιμη στις 25 Ιουλίου το επιχείρημα ότι στις θέσεις τους θα έρθουν μεταγραφές, δεν ευσταθεί. Γι' αυτά τα παιχνίδια ο Μπέσνικ Χάσι πρέπει να ετοιμάσει την ομάδα με τα υλικά που τώρα έχει στα χέρια του.

ΤΟ ΠΙΟ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ ΚΟΨΙΜΟ

Στο κέντρο της άμυνας, κόπηκε ο Ρισβάνης. Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στο Γκενκ με τους Μποτία, Ρέτσο, Σισέ, Νικολάου. Δηλαδή με έναν έμπειρο που μένει στο ρόστερ μόνο και μόνο γιατί δεν θέλει κανένας άλλος να πληρώσει το συμβόλαιο του και τρία νέα παιδιά.

Αν εξαιρέσουμε τον Μποτία, ο Ρισβάνης είναι ο μόνος στόπερ που έχει ο Ολυμπιακός που διαθέτει εμπειρία από "Σούπερ Λίγκα". Βλέποντας τα στόπερ που έχει ο Ολυμπιακός, όποιος προπονητής και να διαλέξει από αυτούς του ποδοσφαιριστές, ο Ρισβάνης θα είναι ή βασικός, ή στην χειρότερη, η πρώτη αλλαγή.

Στον Ολυμπιακό αποφασίστηκε ένα παιδί 23 ετών που στον Πανιώνιο πέρυσι με τα πλέι οφ έπαιξε 30 παιχνίδια πρωταθλήματος και πρόπερσι 31, να μην τον πάρει ούτε στην προετοιμασία. Στο πρώτο στάδιο της Αυστρίας, δεν έγινε κάποιο σοβαρό μοντάρισμα της ενδεκάδας. Τώρα θα γίνει. Δεν του έδωσαν, λοιπόν, το δικαίωμα ούτε να παλέψει για την θέση του, χωρίς στην συγκεκριμένη θέση να έχει γίνει ακόμα καμία σοβαρή μεταγραφική κίνηση και δίχως να φημίζεται ο σύλλογος για την ικανότητα του να βρίσκει στόπερ που να κάνουν τη διαφορά.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται και ξεκινά στα τέλη του μήνα την μάχη του για την είσοδο του στο Τσάμπιονς Λιγκ έχοντας ως στόπερ εκτός του Μποτία, τον Ρέτσο που είναι πράγματι ταλέντο. Σωστά ο Ολυμπιακός έχει πάρει την απόφαση να του δώσει χρόνο στο κέντρο της άμυνας, αλλά δεν έχει πίσω του πολύ χρόνο σε ανταγωνιστικό επίπεδο σε αυτή τη θέση, τον αδύνατο για το ύψος του Σισέ με παιχνίδια μόνο στην Β' Γαλλίας και τον νεαρό Νικολάου. Συγνώμη, αλλά ποδοσφαιρική λογική το κόψιμο Ρισβάνη δεν έχει.

Ο ΚΑΣΑΜΙ

Πάμε στον Κασάμι. Στην αποστολή του Ολυμπιακού κεντρικά χαφ μπήκαν. Οι Ταχτσίδης, Ρομάο, Σιώπης, Ανδρούτσος, Μαρτίνς, Ζντιέλαρ. Η λογική λέει πως οι Ταχτσίδης, Ρομάο είναι οι δύο λύσεις για την θέση 6, ο Ολυμπιακός ψάχνει μεταγραφή στον χώρο ανάμεσα στο 6άρι και στον Φορτούνη. Σε αυτόν τον ρόλο μέχρι να γίνει η μεταγραφή, υπάρχουν μόνο οι Μάρτινς, Ανδρούτσος. Και οι δύο, βάσει εμπειριών, κατώτεροι του Κασάμι. Εδώ πολλοί μπορούν να βρουν σαν πρόσχημα τον χαρακτήρα του παίκτη, βάσει του υλικού που υπάρχει σήμερα στον Ολυμπιακό και με δεδομένο πως υπάρχει σημαντικό παιχνίδι τον Ιούλιο το κόψιμο Κασάμι δεν δικαιολογείται. Για ακόμα μία φορά στον Ολυμπιακό κρίνουν επιπόλαια έναν ποδοσφαιριστή με πολύ σημαντικά προσόντα.

ΤΟΝ ΚΟΒΕΙ ΤΡΙΤΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ, ΑΛΛΑ...

Στην περίπτωση Γιανιώτα, το επιχείρημα που κυκλοφορεί είναι πως τον κόβει τρίτος προπονητής, οπότε δεν μπορεί να έχουν όλοι λάθος. Υπάρχει, όμως, και το αντεπιχείρημα πως δύο προπονητές στον ΑΠΟΕΛ τον έχουν επιλέξει. Επιχείρημα νομίζω πως είναι και πιο δυνατό γιατί ο Γιανιώτας τους δικαίωσε στο γήπεδο. Σε δύο χρόνια στον ΑΠΟΕΛ ο Γιανιώτας είχε 60 συμμετοχές 13 γκολ 7 ασιστ, με μία ομάδα που κατάφερε να είναι ανταγωνιστική σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη.

Στην προετοιμασία του Ολυμπιακού ο Μπέσνικ Χάσι σαν καθαρά εξτρεμ διάλεξε τους Ελαμπντελαουί, Σεμπά, Πάρντο. Λύσεις στα άκρα μπορεί να δώσουν και οι Μάριν, Μανθάτης, Μπεν αλλά σε διαφορετική λογική ποδοσφαίρου, δεν μιλάμε για καθαρούς εξτρέμ. Ο Ελιονούσι πέρυσι στον Ολυμπιακό πρόσφερε σε 23 παιχνίδια στο πρωτάθλημα 4 γκολ, μία ασίστ. Ο Πάρντο που επέστρεψε, πέρυσι σε 7 παιχνίδια δεν είχε ούτε γκολ ούτε ασίστ, στην Ναντ που πήγε δανεικός από τον Ιανουάριο έπαιξε ελάχιστα και είχε μόνο ένα τέρμα.

Ο Σεμπά, σε δύο χρόνια έχει πάρει 45 παιχνίδια πρωταθλήματος στον Ολυμπιακό και έχει μόλις 5 τέρματα, έχει και 12 ασίστ. Ο Σεμπά μπορεί να μην έχει την τεχνική κατάρτιση που απαιτείται από έναν εξτρέμ που αγωνίζεται στον Ολυμπιακό, όμως είναι φιλότιμος και ακόμα και αν υπήρχαν ποιοτικά εξτρέμ στον Ολυμπιακό, στο ρόστερ θα έβρισκε θέση.

Δεν φταίει αυτός που στον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια μαζεύουν χαμηλού επιπέδου ακραίους και από τον ίδιο υπάρχουν πιο υψηλές απαιτήσεις από αυτές που μπορεί να καλύψει.

Με βάση τους αριθμούς, ο Μπεσνικ Χάσι μπορεί να είναι ο τρίτος προπονητής που κόβει τον Γιανιώτα, αλλά οι προηγούμενοι δύο δεν δικαιώθηκαν. Σίγουρα ο Ολυμπιακός χρειάζεται κάτι καλύτερο και πιο δημιουργικό στα άκρα. Αν έρθουν δύο μεταγραφές με ποιότητα δεν θα ήταν παράλογο να κοπεί ο Γιανιώτας, με βάση όμως ότι υπάρχει σήμερα στο ρόστερ, είναι παράλογο να μην του δοθεί για 3η χρονιά η δυνατότητα να δώσει την μάχη του στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Για μένα και οι τρεις επιλογές είναι αδικαιολόγητες. Το πλέον ανεξήγητο, όμως, είναι το κόψιμο του Ρισβάνη. Η θέση είναι κομβική, στο κέντρο της άμυνας το λάθος δεν συγχωρείται και ο Ολυμπιακός είναι άδειος.

Δύο τινά συμβαίνουν: Ή ο Μπέσνικ Χάσι δεν έχει πλήρη επίγνωση του ρόστερ, λειτουργεί επιπόλαια και παίρνει ρίσκα που υπάρχει φόβος να κοστίσουν, η δεν είναι 100% δικές του οι επιλογές. Και στην ερώτηση γιατί η διοίκηση να μην θέλει να έχει στο ρόστερ της, τρεις παίκτες που μπορούν να προσφέρουν, η απάντηση υπάρχει. Είτε κάποιον απ αυτούς τον έχει τάξει αλλού, είτε από την στιγμή που και στις τρεις θέσεις θα γίνουν μεταγραφές, δεν θέλει να πληρώνει και το δικό τους συμβόλαιο. Σε κάθε περίπτωση ο κόσμος δικαιολογημένα παραξενεύτηκε και αντέδρασε στα κοψίματα του Μπεσνικ Χάσι...

News 24/7

24MEDIA NETWORK