Ένας πολύ δύσκολος μήνας

Τα πολλά παιχνίδια, οι ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονται αλλά αναγκαστικά πρέπει να αγωνίζονται για να βγαίνει 11άδα, το Κόπα Άφρικα και η ηλίθια ενέργεια του Ζέκα που έφερε 4 αγωνιστικές τιμωρίας, δημιουργούν πονοκέφαλο στον Ουζουνίδη. Σχολιάζει ο Τσάρλυ.

Ένας πολύ δύσκολος μήνας

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης πρέπει να διαχειριστεί, μία πολύ δύσκολη κατάσταση, με συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς τους Εμποκού, Κουλιμπαλί, Γουακάσο, χωρίς να έχει καταφέρει να αντικαταστήσει αυτούς που δεν πιστεύει και έχει κόψει, με τιμωρημένο τον Ζέκα, ενώ με τον Πλατανιά έλλειπε ο Μολέδο που επιστρέφει.ς

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΠΡΟΟΔΟΣ

Καταλαβαίνω τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, δεν είναι εύκολο να ξέρεις πως ένα σχήμα δεν μπορεί να λειτουργήσει, πως κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν είναι σε θέση να βγάλουν την αποστολή τους και να είσαι αναγκασμένος λόγω έλλειψης εναλλακτικών να τους βάζεις να παίζουν.

Ο ίδιος στο τέλος του παιχνιδιού ζήτησε μεταγραφές. Είναι ξεκάθαρο πως αν δεν υπάρξει ενίσχυση, δεν θα μπορέσει να φέρει οποιαδήποτε πρόοδο στο αγωνιστικό κομμάτι. Μπορεί να βελτιώσει τις προπονήσεις, να υπάρχει μεγαλύτερο θέλω από τους ποδοσφαιριστές, αμυντική συνοχή, μπάλα όμως με αυτό το υλικό δεν είναι δυνατόν να δούμε, ούτε αποτελέσματα.

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΤΑΞΕ

Δεν βρίσκω κανένα νόημα για να μείνουμε στο παιχνίδι με τον Πλατανιά, τον ίδιο τον Ουζουνίδη αν ρωτήσετε, ξέρει πως η τακτική που εφάρμοσε με τους Ρέις, Κουρμπέλη στα χαφ, τον Λουντ δεύτερο επιθετικό δεν μπορούσε να φέρει την παραμικρή δημιουργία.

Όπως ξέρει πως ο Βλαχοδήμος δεν είναι έτοιμος για βασικός στον Παναθηναϊκό, ο Τελάντερ θέλει δουλειά για να επανέλθει από τον τραυματισμό του, ο Μέστο δεν μπορεί να πάρει όλη την πλευρά και είναι πρώην ποδοσφαιριστής, ο Ρέις δεν είναι ποδοσφαιριστής και ο Λουντ δεν κάνει για να παίζει κοντά στον επιθετικό. Ήταν υποχρεωμένος να πάει σε ποδοσφαιριστές που δεν πιστεύει, δεν είχε λύσεις. Ας ρίξουμε μία ματιά σε τι χρειάζεται για να εφαρμόσει με μία σχετική αξιοπρέπεια το 4-4-2.

Αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ηρεμία, η αλλαγή ήταν επιβεβλημένη και οι επόμενες 40 ημέρες δύσκολες. Η ομάδα φωνάζει πως θα φέρει και άλλα άσχημα αποτελέσματα. Πρώτο συμπέρασμα για το που πάει το πράγμα με την νέα προσπάθεια θα μπορούμε να βγάλουμε, όταν θα έχει τελειώσει το Κόπα Άφρικά, θα έχει επιστρέψει ο Ζέκα και θα έχουν ολοκληρωθεί μεταγραφές και αποδεσμεύσεις. Σοβαρή συζήτηση μπορεί να γίνει μετά τις πρώτες μέρες του επόμενου μήνα. Να δούμε όμως τι χρειάζεται και τι έχει στα χέρια του ο Ουζουνίδης.

ΘΕΛΕΙ ΤΩΡΑ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ

Οπωσδήποτε τερματοφύλακας, η δική μου ενημέρωση λέει πως η πρόθεση του Ουζουνίδη είναι να έρθει τερματοφύλακας άμεσα. Δεν βγαίνει με Βλαχοδήμο, Στιλ, Κοτσόλη, χρειάζεται κάποιος να προσφέρει ασφάλεια. Άλλωστε αυτή την στιγμή, ο Ουζουνίδης ξέρει πως πρέπει να ψάχνει το 1-0, αν ο τερματοφύλακας δεν προσφέρει εμπιστοσύνη υπάρχει πρόβλημα.

ΑΥΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΡΑ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Στα άκρα υπάρχει κενό. Το νέο τεχνικό επιτελείο, θέλει να δουλέψει με περισσότερους Έλληνες, αλλά οι Μαρινάκης, Χουχούμης δεν πείθουν. Στα αριστερά υπάρχει μόνο ο Χουλτ, δεξιά μόνο ο Κουλιμπαλί. Όταν ένας εκ των δύο λείπει, αυτή την στιγμή χρησιμοποιούνται, στα δεξιά ο Μέστο, στα αριστερά ο Χουχούμης, λύσεις που δεν ικανοποιούν τον Έλληνα τεχνικό. Ιδανικό να αποκτηθεί ένας μπακ, ικανός να προσφέρει και στις δύο πλευρές. Στόχος το καλοκαίρι να υπάρχουν δύο μπακ σε κάθε πλευρά.

ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ, ΜΟΛΕΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΟΣ

Στο κέντρο άμυνας, ο Ουζουνίδης, αυτή την στιγμή, σχετική ασφάλεια νοιώθει με το δίδυμο Κουτρουμπής, Μολέδο, χρειάζεται στόπερ ο Παναθηναϊκός, ο Τελάντερ ακόμα δεν στρίβει εύκολα και έχει λανθασμένες μεταβιβάσεις. Ο Ουζουνίδης, τον Κουρμπέλη τον υπολογίζει για παρτενέρ του Ζέκα, αλλά η λογική λέει πως θα τον δούμε και στο κέντρο της άμυνας. Όταν δεν θα έχει έναν εκ των Μολέδο, Κουτρουμπη, ο πιο λογικός σχηματισμός, είναι με Λουντ, Ζέκα στον άξονα και τον Κουρμπέλη να κατεβαίνει στα αμυντικό δίδυμο.

ΤΡΙΑ ΧΑΦ ΓΙΑ ΔΥΟ ΘΕΣΕΙΣ

Στον άξονα υπάρχουν αυτή την στιγμή τρία χαφ για δύο θέσεις. Στο 4-4-2 ο Ουζουνίδης χρησιμοποιεί δύο κεντρικά χαφ, για αυτό τον λόγο ήταν αδύνατον να κρατήσει τον Λεντέσμα. Δεν θα μπορούσε κάποιος σοβαρός προπονητής να εμπιστευτεί τον Αργεντινό που δεν έχει καθόλου πόδια. Οι λύσεις για αυτές τις δύο θέσεις είναι τρεις. Οι Ζέκα, Κουρμπέλης, Λουντ. Με τον Πλατανιά το Κουρμπέλης, Ρέις που χρησιμοποίησε ήταν για τα πανηγύρια. Από την στιγμή, που δεν ήθελε να βάλει βασικό τον Λέτο, τρίτος χαφ έπρεπε να ήταν ο Βιγιαφάνες και ας ξεκινούσε με τον Βλαχοδήμο. Οι τρεις πάντως που υπολογίζει για τις δύο θέσεις στον άξονα είναι οι Κουρμπέλης, Ρέις, Λουντ.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο τεχνικός του Παναθηναϊκού πιστεύει πως η ομάδα θα ανέβει επίπεδο με μία μεταγραφή ενός ποδοσφαιριστή με δημιουργικές ικανότητες κοντά στον Μπεργκ.

Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ Ο ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ

Γίνεται καθημερινή προσπάθεια να αποκτηθεί ο Ανσαριφάντ, με πίεση που έχει αποδώσει προς τον ποδοσφαιριστή. Ένα δίδυμο Ανασαριφάντ, Μπεργκ, με δύο δημιουργούς στα άκρα, Βιγιαφάνες, Εμποκου, θα προσέφερε μεγαλύτερη πίεση στις αντίπαλες άμυνες. Υπάρχει και η προοπτική του Μασούντ, επιλογή που μετατρέπει την τακτική περισσότερο σε 4-2-3-1 και δίνει την προοπτική να παίζει ο Παναθηναϊκός με πολλούς παίκτες ψηλά να μπορούν να δημιουργήσουν και συνεργαστούν μεταξύ τους. Άλλωστε στο ποδόσφαιρο που εφαρμόζει ο νέος τεχνικός είναι ζητούμενο να μπορούν να παράγουν παιχνίδι οι παίκτες που αγωνίζονται ψηλά και δεν ψάχνει σε μεγάλο βαθμό επιθέσεις με ανεβάσματα από τις πίσω γραμμές.

Επαναλαμβάνω πως οι επόμενες 40 ημέρες που θα έχουν 3 συνεχόμενα εγχώρια παιχνίδια θα είναι δύσκολες για τον Παναθηναϊκό. Συμπεράσματα θα μπορούν να βγουν όταν ο Ουζουνίδης θα έχει στα χέρια του μία ομάδα που να την πιστεύει και αυτό σε απόλυτο βαθμό θα συμβαίνει το καλοκαίρι και σε ένα πιο ικανοποιητικό επίπεδο στις αρχές Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κ. Γουλής: Ενας Παναθηναϊκός συμπιεσμένος από παντού

News 24/7

24MEDIA NETWORK