Η προβληματική Ρεάλ και η ανατροπή των προγνωστικών

Ο Τσάρλυ αναλύει τους αγώνες του Champions League. Η απρόσμενη ήττα της Ρεάλ στη Γερμανία και το πλεονέκτημα της Σίτι κόντρα στην Παρί.

Η προβληματική Ρεάλ και η ανατροπή των προγνωστικών

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγόνων για το Champions League προμηνύουν μεγάλες ρεβάνς. Και στα τέσσερα ζευγάρια έχουμε σκορ που κρατούν όλες τις ομάδες στο κόλπο της πρόκρισης. Όταν έγινε η κλήρωση είχαμε τρία ξεκάθαρα φαβορί και ένα οριακό.

Για την Μπαρτσελόνα γράψαμε χθες, χρειάστηκε εύνοια από τον διαιτητή και να μείνει η Ατλέτικο με δέκα παίκτες για να δημιουργηθεί ένα παιχνίδι που την βολεύει. Έστω και χωρίς να πείσει κέρδισε και έχει προβάδισμα.

Έχουν προβλήματα να λύσουν

Έβγαλε προβλήματα τα οποία τα ανέφερα στο χθεσινό κείμενο, αλλά και όλες οι ομάδες που παρουσιάστηκαν στα προημιτελικά έχουν τα δικά τους θέματα.

Η Ρεάλ πήγαινε φορτσάτη στο Βόλφσμπουργκ μετά την μεγάλη νίκη στο Καμπ Νου. Αντιμετώπισε μία ομάδα που αμυντικά έχει αδυναμίες, αγωνίζεται χωρίς καθαρό ακραίο μπακ και χωρίς φορ, αλλά έβγαλε μόνο προβλήματα και έχασε με 2-0. Οπότε έχουμε αλλαγή φαβορί, όπως αλλαγή φαβορί έχουμε και στο ζευγάρι Παρί-Σίτι.

Ανατράπηκαν τα προγνωστικά

Η Παρί έμοιαζε πιο έτοιμη για να φθάσει στους "4". Βάσει κλήρωσης επρόκειτο για το πιο κλειστό ζευγάρι, με την Παρί να πείθει περισσότερο, αλλά το τελικό 2-2, δίνει το δικαίωμα στην Σίτι να προκρίνεται στο γήπεδο της και με ισοπαλίες 0-0 και 1-1, οπότε της προσφέρει πλεονέκτημα.

Ουσιαστικά και εδώ γύρισαν τα προγνωστικά. Ακόμα και στο ζευγάρι της Μπάγερν, με την Μπενφίκα που η ομάδα, του Πεπ με την νίκη με 1-0 ακόμα κρατά τον τίτλο του φαβορί, στο γήπεδο με την εικόνα της δεν έπεισε.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπενφίκα κέρδισε μέτρα, είχε ευκαιρίες για την ισοφάριση και η Μπάγερν, ήταν πολύ προσεχτική για να πετύχει ένα σημαντικό στόχο που είχε μπει πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, να κρατήσει το μηδέν. Ο Νόιερ στην συνέντευξη τύπου πριν τον αγώνα είχε δηλώσει πως αυτήν την φορά πρέπει να κρατήσουμε το μηδέν. Αποδείχθηκε πως είχε κόστος αυτή η λογική στην επιθετικότητα.

Η Μπάγερν θέλει μπάλα και δεν είναι σε θέση να παίξει το επιθετικό ποδόσφαιρο που διδάσκει ο Γκουαρντίολα στην ένταση που ο ίδιος θέλει με αμυντική ασφάλεια. Από την στιγμή που στην τελευταία φάση γλίτωσε τον αποκλεισμό από την Γιουβέντους, φαίνεται πως το πάνε λίγο πιο συντηρητικά.

Έχουμε λοιπόν 8 ομάδες στην μάχη της πρόκρισης, 4 ζευγάρια, που στο γήπεδο οι διαφορές αποδείχθηκαν μικρότερες από ότι υπολογίζαμε, όταν έγινε η κλήρωση.

Επέστρεψε η προβληματική Ρεάλ

Στην Γερμανία επέστρεψε η γνωστή Ρεάλ των προβλημάτων που βγάζει μακριά από το γήπεδο της. Σε όλα τα εκτός έδρας της παιχνίδια στην Ισπανία, η Ρεάλ δυσκολεύεται να παράγει ευκαιρίες και αμυντικά είναι ευάλωτη.

Η νικητήρια μάχη στο "Καμπ Νου", αποδείχτηκε ειδικών συνθηκών και πως δεν μπορεί να αποτελέσει συνέχεια για τους παίκτες του Ζιντάν.

Από κολόνα, πρόβλημα ο Κασεμίρο

Στο Clasico με ευθύνη της Μπαρτσελόνα το παιχνίδι συρρικνώθηκε στον άξονα, δεν απλώθηκε και ο Κασεμίρο έχοντας κοντά τους Κρος, Μόντριτς έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι. Σίγουρα εκτός ότι τον ευνόησαν με την Μπαρτσελόνα οι συνθήκες βρέθηκε και σε καλή ημέρα, ήταν ραχοκοκαλιά στην αμυντική λειτουργία της Ρεάλ. Με την Βόλφσμπουργκ όμως ο Κασεμίρο ήταν πρόβλημα.

Υπέπεσε στο πέναλτι, είχε ευθύνη στο δεύτερο γκολ, αργές αντιδράσεις, μόνιμα σε λάθος χρόνο. Ο Κασεμίρο, των 8 κερδισμένων τάκλιν του Σαββάτου, με την Βόλφσμπόυργκ πήγαινε πάντα δεύτερος και η στατιστική κατέγραψε μόλις 1 κερδισμένο τάκλιν.

Ο τραυματισμός του Μπενζεμά

Ο Ζιντάν, προσπαθεί, να μάθει την Ρεάλ να λειτουργεί με μεγαλύτερη συνέπεια ανασταλτικά, να την κάνει πιο στιβαρή και για αυτόν τον λόγο, σωστά κατέληξε στο 4-3-3. Διάταξη που αφήνει εκτός ενδεκάδας τους Χάμες, Ίσκο, καθώς δεν είναι καλύτεροι στον άξονα, από τους Κρος, Μόντριτς, ούτε φυσικά μπορούν να πάρουν την θέση, των Μπέιλ, Μπενζεμά, Ρονάλντο.

Το παιχνίδι όμως στράβωσε νωρίς στο Βόλφσμπουργκ, η Ρεάλ βρέθηκε να χάνει με 2-0 και στο 40ο λεπτό τραυματίστηκε και βγήκε εκτός παιχνιδιού ο Μπενζεμά. Σενάριο δύσκολο για τον Ζιντάν, καθώς έπρεπε να κυνηγήσει το γκολ χωρίς καθαρό στράικερ.

Είναι απίστευτο, το πώς γίνεται να μην υπάρχει μέριμνα σε μία ομάδα με τόσο μεγάλο μπάτζετ, να μην έχει στο ρόστερ δεύτερο φορ. Με τις διαθέσιμες λύσεις η λογική έλεγε πως θα έμπαιναν στην θέση του Μπενζεμά, είτε ο Χάμες, είτε ο Ισκο και ο Ρονάλντο θα πήγαινε στην κορυφή.

Ο Ζιντάν, με την απόφαση του έδειξε πως δεν ήθελε να πειράξει τους Ρονάλντο, Μπέιλ από τα άκρα. Κράτησε το σχήμα του και πέρασε τον Χεσέ σε ρόλο σέντερ φορ. Απόφαση που δεν του βγήκε. Ο Χεσέ έμοιαζε χαμένος, παίζοντας στην αντίπαλη περιοχή, δεν βοήθησε στο να βγουν συνεργασίες, να απασχολήσει στόπερ, να κρατήσει μπάλα ψηλά και να κάνει όσα χρειαζόταν η Ρεάλ από τον φορ της.

Ντροπιαστική εκτός η Βόλφσμπουργκ

Η Ρεάλ καλείται την επόμενη Τρίτη να ανατρέψει, ένα δύσκολα ανατρέψιμο σκορ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, απέναντι πάντως σε μία ομάδα που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και η πιο σκληρή. Μην ξεχνάμε πως στην Μπουντεσλίγκα η Βόλφσμπουργκ βρίσκεται στην 8 θέση και η συγκομιδή της στα εκτός έδρας παιχνίδια είναι ντροπιαστική.

Είναι 17η στις 18 ομάδες με 10 βαθμούς σε 14 παιχνίδια και μόλις 2 νίκες. Οξύμωρο, για μία ομάδα, που έχει πολύ ταχύτητα και το όπλο της θα έπρεπε να ήταν η αξιοποίηση των κενών χώρων. Ο λόγος όμως που συμβαίνει αυτό είναι πως μία ομάδα με πολύ ταχύτητα, που παίζει με Σίρλε στην επίθεση και ταυτόχρονα χρησιμοποιεί άλλους 5 καθαρά επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές, τους 3 πίσω του και τους δύο μπακ, δεν προσπαθεί να παίξει στο χώρο, αλλά πηγαίνει σε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας.

Με τους Βιεϊρίνια, Ροντρίγκεζ, να καλύπτουν πλευρές σαν μπακ, ποδοσφαιριστές, που σε άλλη ομάδα θα πήγαιναν στα εξτρέμ, είναι φυσιολογικό όταν γίνεται το λάθος να δέχονται εύκολες φάσεις.

Όπως την δεκαετία του '80

Θα έχουμε λοιπόν, σε 5 ημέρες, στο Μπερναμπέου μία μεγάλη ρεβάνς με την Ρεάλ να μπορεί να κάνει την ανατροπή και να θυμίσει κάποιες στιγμές από την δεκαετία του 80.

Όταν η Ρεάλ των Μπουντραγκένιο, Σαντσες, Μίτσελ, Βαλντάνο και των υπολοίπων μεγάλων μύθων της βασίλισσας, φημιζόταν για τις ανατροπές. Ο Ζιντάν, γνωρίζει, πως όσα έχτισε κερδίζοντας στο Καμπ Νου δεν θα έχουν την παραμικρή αξία, αν δει την Ρεάλ να μένει έξω από το Champions League από την Βόλφσμπουργκ.

Έχει εκπαιδευτεί η Ρεάλ

Θετικό για αυτήν την δύσκολη αποστολή που θα έχει την επόμενη Πέμπτη είναι το γεγονός πως παίζει με μία ομάδα που δέχεται εύκολα επιθέσεις και πως η δικιά του ομάδα έχει εκπαιδευτεί στο να κερδίζει με μεγάλο σκορ.

Το εγχείρημα δυσκολεύει όμως καθώς η Βόλφσμπουργκ είναι γρήγορη και καλή στην κόντρα. Απειλεί με πολλούς και δεν δίνει την δυνατότητα στον μπακ που βρίσκεται από την απέναντι πλευρά από εκεί που παίζεται η μπάλα, να χάσει την συγκέντρωση του.

Θυμηθείτε, την κόντρα που έβγαλε στο τέλος και ο Σίρλε εκτέλεσε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Νάβας, όταν η Ρεάλ προσπαθούσε να ασκήσει πίεση με στημένα. Και όταν έχεις χάσει με 2-0 αν δεχτείς ένα γκολ, πρέπει να βάλεις 4 για να περάσεις. Απέναντι στην Βόλφσμπουργκ δεν είναι απίθανο να συμβεί, αλλά σίγουρα θα περιμένουμε, να δούμε ένα επικό παιχνίδι από τους ποδοσφαιριστές του Ζιντάν για να φθάσουν στους 4 του Champions League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Θέμης Καίσαρης: Το χαστούκι στη Ρεάλ και οι άμυνες 8Χ8
Βόλφσμπουργκ - Ρεάλ Μαδρίτης 2-0
Παρί Σεν Ζερμέν - Μάντσεστερ Σίτι 2-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK