Η υποχρέωση του ΠΑΟΚ: Να κάνει την Τούμπα "εκκλησία"

Ο ΠΑΟΚ επέλεξε να φύγει από τη Λεωφόρο. Υπερασπίστηκε τα συμφέροντα και τον προπονητή του και καλά έκανε. Από εδώ και πέρα όμως ανάλογα φαινόμενα δεν θα μπορούν να γίνονται ανεκτά στην Τούμπα από τους αντιπάλους τους. Σχολιάζει και αναλύει ο Τσάρλυ.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ είναι αυτή την εποχή ισχυρός. Ζητάει τιμωρίες των αντιπάλων του στα δικαστήρια, κυνηγά αφαιρέσεις βαθμών χωρίς όμως να υπολογίζει πως άνοιξε μία ιστορία που κινδυνεύει να την βρει μπροστά του.

Να ξεκαθαρίσω πριν ξεκινήσω το κείμενο πως ο ΠΑΟΚ πάντοτε μου ήταν συμπαθής και παραμένει συμπαθής. Είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο να καταφέρει ο Σαββίδης να δημιουργήσει μία ομάδα ικανή μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους να κατακτά πρωταθλήματα.

Πιστεύω και το υποστήριξα με την αρθογραφία μου μετά τον τελικό πως οι φωνές που υπήρξαν για τη διαιτητική εύνοια του ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα έκρυβαν υπερβολή, μικροψυχία και ήταν αρκετά υποκριτικές. Κατέκτησε ο φουκαράς ο ΠΑΟΚ ένα κύπελλο με ένα γκολ που ήταν οφσάιντ και έγινε ο κακός χαμός εναντίον μίας ομάδας που κατά καιρούς της έχουν κλαπεί σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ πολλά τρόπαια. Αυτό είναι κάτι που ισχύει και δεν αλλάζει.

Θεωρώ όμως πως η εμμονή του να κυνηγά στα δικαστήρια να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα και η απόφαση του να το πάει στα άκρα για να τιμωρήσει τον αδύναμο διοικητικά Παναθηναϊκό είναι κάτι που θα πρέπει να προσέξει πολύ για να μην το βρει μπροστά του.

Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να τιμωρήσει και να αναδείξει κάτι που ο ίδιος δεν έχει καταφέρει και μοιάζει απιθανό στο προσεχές μέλλον να ελέγξει. Όσο υποκριτικό είναι για τους φίλους των αθηναϊκών ομάδων να κατηγορούν τον ΠΑΟΚ που πήρε με οφσάιντ γκολ ένα κύπελλο, άλλο τόσο είναι για τον ΠΑΟΚ να κουνά το δάχτυλο για τα όσα συνέβησαν στην Λεωφόρο, όταν είναι και νωπές οι μνήμες από τον τελικό του Βόλο. Εκεί που είχαμε γενικευμένα επεισόδια.

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ

Ναι, η μπύρα έπεσε στο κεφάλι του Ιβιτς. Ήταν κάτι που δίνει το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να πάρει την ομάδα και να φύγει και στην συνέχεια να αναζητά την τιμωρία του αντιπάλου του. Κανένας δεν μπορεί να πει το παραμικρό.

Στον Παναθηναϊκό πιστεύουν πως ο Ίβιτς δεν άνοιξε το κεφάλι του από το μπουκάλι της μπύρας και ψάχνουν με τις κάμερες ασφαλείας τρόπο να το αποδείξουν, στην πραγματικότητα η εικόνα είναι από μόνη της μία πολύ ηχηρή απόδειξη από την στιγμή που το αντικείμενο βρήκε το κεφάλι του προπονητή του ΠΑΟΚ και το παιχνίδι δεν ξεκίνησε δεν γίνεται να αποφύγει τις ποινές.

Η Λεωφόρος είναι ένα πολύ δύσκολο γήπεδο, πίσω από τον πάγκο υπήρχαν πράγματι άνθρωποι που έβριζαν σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα τον πάγκο του ΠΑΟΚ λόγω της διαιτησίας Κύζα και όταν υπάρχει τέτοιο κλίμα είναι εύκολο με την μικρή απόσταση που υπάρχει μεταξύ εξέδρας και γηπέδου να γίνει η ζημιά.

Είναι κάτι που τόνισα στο κείμενο μετά το παιχνίδι και εκεί βρίσκονται οι μεγάλες ευθύνες της διοίκησης του Παναθηναϊκού. Που και απούσα είναι και ξενερωμένη δηλώνει και στον κόσμο ξαναδημιουργεί την αρρώστια ότι παραμένει ο Παναθηναϊκός μόνιμα αδικημένος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Όπως έχετε διαβάσει, έχει βρεθεί υλικό με το πρόσωπο που πέταξε την μπύρα, το οποίο ο Παναθηναϊκός το έχει δώσει στην αστυνομία. Από τον Παναθηναϊκό έχουν δώσει πολλές φωτογραφίες με όλη την παρουσία του συγκεκριμένου φιλάθλου. Επίσης μαθαίνω πως υπάρχει και βίντεο κατά την είσοδο του. Πήγε στην Λεωφόρο με έναν φίλο του, κέρδισε φανέλα έξω από το γήπεδο σε έναν διαγωνισμό που στήνεται στα μεγάλα παιχνίδια, κράταγε την μπύρα στο χέρι από το ξεκίνημα του αγώνα και ο σεκιουριτάς που τον έψαχνε έκανε το έγκλημα να μην του την πάρει.

Μπήκε στο γήπεδο μισή ώρα πριν ξεκινήσει το παιχνίδι και την πέταξε στο 54ο λεπτό. Μου μεταφέρθηκε επίσης πως υπάρχουν φωτογραφίες που χτύπησε πρώτα στον πάγκο και στη συνέχεια στο κεφάλι του Ιβιτς. Επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγηθώ πως μεταφέρω το ρεπορτάζ μου, δεν αλλάζει τίποτα άλλωστε τίποτα στο συμβάν που συνέβη.

Ο Παναθηναϊκός έχει καταγράψει όλες τις κινήσεις του και έχει δώσει πλήρη στοιχεία στην αστυνομία και περιμένει την ταυτοποίηση του δράστη και στη συνέχεια θα κινηθεί εναντίον του.Η υπερασπιστική του γραμμή η οποία περισσότερο πιάνει το ηθικό κομμάτι. Στη ουσία δεν αλλάζει τίποτα ούτε μπορεί να αποδειχθεί η δύναμη που είχε το μπουκάλι όταν έσκασε στο κεφάλι του Ίβιτς.

Αυτό που είναι όμως φανερό πως αυτό που συνέβη στην Λεωφόρο δεν ήταν κάτι το γενικευμένο, δεν ήταν κάτι μαζικό, δεν ξεκίνησε από θύρα οργανωμένων και δεν ήταν κάτι ανεξέλεγκτο. Ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Αν ήθελε ο ΠΑΟΚ το παιχνίδι το συνέχιζε, δεν κινδύνευε από κάτι η αποστολή να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο, με βάση όσα θυμόμαστε να γίνονται στο παρελθόν στα ελληνικά γήπεδα.

Η στάση του ΠΑΟΚ από την αρχή ήταν να μην επιστρέψει στο γήπεδο. Και εδώ έρχομαι να τονίσω πως αυτό που συνέβη είναι κάτι που ο ΠΑΟΚ αν δεν προσέξει θα το βρει μπροστά του. Μακάρι να καταφέρει να κάνει την Τούμπα εκκλησία και να μην δώσει δικαίωμα ξανά για το παραμικρό, όμως στον ΠΑΟΚ άνοιξαν έναν νέο δρόμο.

Με τη στάση τους σταμάτησαν ένα μεγάλο λάθος που συνέβαινε στα ελληνικά γήπεδα. Επειδή οι τιμωρίες για τον γηπεδούχο είναι μεγάλες αν δεν ξεκινήσει ένα παιχνίδι, οι διαιτητές με την ανοχή των φιλοξενούμενων έκαναν πολλές φορές τα στραβά μάτια, σε πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις από αυτές που βίωσε ο ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο.

Με την επιλογή του ΠΑΟΚ να το πάει μέχρι τέρμα αλλά και να κυνηγά όσο δεν πάει τιμωρία του Ολυμπιακού στα δικαστήρια, από εδώ και μπρος θα πρέπει να φροντίσει η Τούμπα να είναι εκκλησία. Καθώς όπως ήταν άσχημη η εικόνα του να δέχεται μπουκάλι ο Ιβιτς, το ίδιο άσχημο ήταν που είχαν σκάσει κάποτε γυαλιά στον Μιραλάς, που είχε φάει μπουκάλι στην πλάτη του Σίλβα, δυναμιτάκι πρόσφατα στο κόρνερ ο Βιγιαφάνες και φυσικά έχουν υπάρξει και ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις.

Νομίζω πως αν συμβεί πλέον οτιδήποτε από όλα αυτά, θα φροντίσουν οι αποστολές του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού να μην συνεχιστούν οι αγώνες.

Καταλαβαίνει ο καθένας πως ο ΠΑΟΚ με την απόφαση του, έδωσε μία γραμμή. Η οποία είναι και η σωστή, θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Και πλέον ανοχές δεν θα υπάρχουν, η κάθε αφορμή θα είναι αιτία για να διακοπεί το παιχνίδι. Οπότε από τη στιγμή που πήρε την απόφαση να κυνηγάει τις τιμωρίες των αντιπάλων ομάδων θα πρέπει πρώτα από όλα να φροντίσει να κάνει την Τούμπα εκκλησία.

Αν τα καταφέρει, έπραξε ορθά και υπερασπίστικε τον προπονητή του και τα συμφέροντα του. Επειδή με τα όσα έχουμε δει στο πρόσφατο παρελθόν φαντάζει δύσκολο, φοβάμαι πως ο ΠΑΟΚ θα το βρει μπροστά του. Και στο μέλλον μπορεί να κινδυνεύσει να χάσει κάτι πιο σημαντικό από ότι θα χάσει τώρα ο Παναθηναϊκός, μακάρι να κάνω λάθος καθώς είναι για το καλό του ποδοσφαίρου να γίνει μία νέα αρχή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK