Καυτός Λέτο, τελειωμένος Μοράις και στη μέση ντέρμπι

Το ντέρμπι της Κυριακής δεν έχει δόξα. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ πληρώνουν τις καλοκαιρινές επιλογές τους, τα λάθη τους, το ανύπαρκτο πλάνο τους και πάνε βουτηγμένοι στην εσωστρέφεια στον αγώνα της Κυριακής. Ο Τσάρλυ αναλύει.

Καυτός Λέτο, τελειωμένος Μοράις και στη μέση ντέρμπι

Στον Παναθηναϊκό τουλάχιστον αποφασίστηκε να τραβήξουν έστω και σε αδόκιμη χρονική περίοδο μία γραμμή με το παρελθόν και να αλλάξουν πορεία. Στην ΑΕΚ υπάρχει μία περίεργη αδικαιολόγητη στασιμότητα.

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΑΚΤΙΚΗ

Ο Παναθηναϊκός πάει στο ντέρμπι με ένα πλεονέκτημα. Έχει αλλάξει προπονητή και πλέον έχει έναν άνθρωπο που εφαρμόζει κάτι συγκεκριμένο. Φτάσαμε στο σημείο να θεωρείται το προφανές, πολυτέλεια. Γιατί θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο πως ο προπονητής που θα αναλάβει μία ομάδα θα έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο, που μέσα σε αυτό θα περάσει την φιλοσοφία του. Ο Στραματσόνι, όμως δεν είχε και στην ΑΕΚ έχουμε μπει στα μέσα του Ιανουαρίου και σε κάθε παιχνίδι οι ρεπόρτερ ψάχνουν για να μάθουν με ποια τακτική θα κατέβει ο Μοράις.

Είναι απαραίτητο ο προπονητής που επιλέγεις να έχει πίσω του μία καλή δουλειά σαν βάση και να πιστεύεις πως μέσα σε αυτό το πλάνο θα εξελίξει με τις όποιες αναγκαστικές προσαρμογές και την δική σου ομάδα. Εκεί πάνω στήριζα την κριτική μου όταν έγινε επιλογή Στραματσόνι, στην ίδια λογική δεν γινόταν να είναι κατάλληλη επιλογή ο Μοράις.

Ο Ουζουνίδης, είχε πίσω του μία πολύ καλή δουλειά στον Πανιώνιο και ένα πλάνο έτοιμο να το φέρει σε πιο υψηλό επίπεδο. Θα κριθεί στον χρόνο αν είναι το κατάλληλο για τον Παναθηναϊκό, πάντως ο άνθρωπος κάτι προσπαθεί να παίξει.

Ο Παναθηναϊκός με τον Ουζουνίδη, δουλεύει πάνω σε μία τακτική, με δύο κεντρικά χαφ, να μην κρατάνε απόσταση από τα στόπερ και να κρατάνε κοντά τις γραμμές και πρακτικά ο ποδοσφαιριστής που παίζει πιο ψηλά, πρέπει να κινείται πιο κοντά στον Μπεργκ.

ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ Ο ΠΑΟ

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ υπάρχουν ξανά οι καθιερωμένες πλέον απουσίες του Ζέκα και των παικτών που βρίσκονται στο Κόπα Άφρικα και προστέθηκαν και αυτές των Μολέδο, Κουτρουμπή, Μέστο. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού βλέπετε είχαν ξεχάσει πως είναι να δουλεύεις και πέφτουν με ευκολία.

Γίνεται αντιληπτό πως για μία ομάδα που δυσκολεύεται να βάλει πάνω από ένα γκολ, κυνηγά νίκες στο 1-0 και θα πάει με πειραματική άμυνα τα πράγματα φαίνονται δύσκολα. Αποδείχτηκε σοφή η απόφαση του Ουζουνίδη να δώσει παιχνίδι στο Κύπελλο στον Ευαγγέλου. Το παιδί έδειξε να έχει πολύ καλά προσόντα, βγάζει επιθετική άμυνα, έχει ικανότητα να πηγαίνει πρώτος στην μπάλα. Είναι προτιμότερο να χάσεις με ένα 18αχρονό παιδί με φανερές δυνατότητες στο γήπεδο παρά με τον Ιβανόφ και τον Σάμπα. Έτσι κι αλλιώς ο Ευάγγελου έδειξε έτοιμος φυσικά σε ένα παιχνίδι με χαμηλότερες απαιτήσεις.

Ο "ΚΑΥΤΟΣ" ΛΕΤΟ

Ο Λέτο είναι καυτός, αλλά για τον οργανισμό του μπορεί να αποτελέσει ρίσκο να παίξει ξανά από την αρχή. Είτε ξεκινήσει ο Λέτο, είτε μπει από τον πάγκο, είναι σίγουρο πως στο διάστημα που θα παίζει το όπλο του Παναθηναϊκού θα είναι πως θα μπορέσει να ασκήσει πολύ πίεση στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Ο Παναθηναϊκός σαν ομάδα αυτή την εποχή είναι προβλέψιμος. Δεν έχει και πολλούς τρόπους επίθεσης. Ανεβάσματα του Χουλτ από τα αριστερά, αν φτιάξει κάτι ο ντεφορμέ Βιγιαφάνες και το κύριο όπλο του είναι η πίεση που μπορεί να βάλει μέσα στην περιοχή και οι καλές επιλογές των Λέτο, Μπεργκ. Όσο διάστημα βρεθούν και οι δύο στο γήπεδο, το δίδυμο Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος θα χρειαστεί βοήθεια, από τα κεντρικά χαφ της ΑΕΚ, όπως και καλές καλύψεις στην περιοχή από τα ακραία μπακ.

Τα πλεονεκτήματα του Παναθηναϊκού είναι πως ξέρει τι παίζει και το επιθετικό του δίδυμο, που έχει ποιότητα. Όμως υπάρχει και μία φανερή δυσκολία να μπει η μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Ο ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ

Ο Ουζουνίδης σίγουρα περιμένει το τέρμα που πέτυχε ο Μπεργκ έστω και με τον Κισσαμικό να τον αφυπνίσει, να δει ξανά τον Βιγιαφάνες του Περιστερίου και να είναι σοβαρός ο Βλαχοδήμος. Ο Βλαχοδήμος κέρδισε να πάρει ξανά ευκαιρία.

Ο Ουζουνίδης, ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για τους Μπουμάλ και Βλαχοδήμο. Καθώς με αυτόν προπονητή και οι δύο έπαιξαν το καλύτερο ποδόσφαιρο στην καριέρα τους. Ο Μπουμάλ, ξεκίνησε να είναι πιο μπροστά στις επιλογές και πήρε περισσότερες ευκαιρίας, όμως δεν μέχρι τώρα δεν έχει ανταποκριθεί. Αντίθετα ο Βλαχοδήμος βγήκε από την ναφθαλίνη, πήρε κάποια λίγα λεπτά και μόνος του επέβαλε την συμμετοχή του. Λογικά με την ΑΕΚ ο Βλαχοδήμος ξεκινάει.

Η τακτική είτε θα είναι 4-2-3-1 με τον Βιγιαφάνες στην θέση του επιτελικού χαφ και τους Μπουμάλ, Βλαχοδήμο να δίνουν πλάτος, είτε θα πάει στα άκρα ο Βιγιαφάνες με τον Βλαχοδήμο, και θα παίξουν επιθετικό δίδυμο οι Λέτο, Μπεργκ.

Επειδή λείπει το απρόβλεπτο στον Παναθηναϊκό και ο Βλαχοδήμος έχει μόνιμα κάτι απρόβλεπτο στο μυαλό του, μόνο που πολλές φορές δεν του βγαίνει, είναι μία ελπίδα για τον Ουζουνίδη, ώστε να γίνει πιο παραγωγικός ο Παναθηναϊκός, να έχει και στο ντέρμπι εμπνεύσεις όπως αυτή στο γκολ του Μπεργκ με τον Κισσαμικό, η να του βγουν κάποιες τρίπλες.

"ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ" ΜΟΡΑΙΣ

Στην ΑΕΚ είναι πολύ παράξενο που ο Μοράις, θα είναι ο προπονητής την Κυριακή. Ένας άνθρωπος που αποδείχθηκε πως δεν μπορεί να εμπνεύσει κανέναν και είναι για όλους εν δύναμη απολυμένος. Ο Μοράις βρίσκεται 3 μήνες στον πάγκο της ΑΕΚ και απέτυχε που δεν κατάφερε να βρει μία συγκεκριμένη ποδοσφαιρική λογική να εξελίξει την ομάδα του. Κάθε παιχνίδι και διαφορετική τακτική, ενώ έδειξε και ακατάλληλος στο να κλειδώσει αποτελέσματα.

Μία διαφορά για παράδειγμα που έχουν οι δύο ομάδες ατή την στιγμή, είναι πως με τον Ουζουνίδη ο Παναθηναϊκός έμαθε να κερδίζει με 1-0. Στο πρωτάθλημα έχει δώσει 5 παιχνίδια με τον νέο τεχνικό του ο Παναθηναϊκός σε τρία σκόραρε από ένα γκολ σε όλα κέρδισε. Στην ΑΕΚ δεν μπορούν να κρατήσουν αποτέλεσμα και όταν επαναλαμβάνεται την ευθύνη την έχει ο προπονητής.

ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΕΚ

Η ΑΕΚ δεν μπορεί να κερδίσει με 1-0 είδαμε πως με Ατρόμητο και με Αστέρα δεν της έφτασαν ούτε δύο τέρματα. Αν ψάξουμε για δικό της πλεονέκτημα είναι πως φανερά μπορεί να επιτεθεί και να δημιουργήσει με περισσότερους ποδοσφαιριστές.

Στο 4-2-3-1 που γράφουν τα ρεπορτάζ πως ετοιμάζει ο Μοράις. Ο Μάνταλος, θα είναι μπροστά από τους Γιόχανσον, Σιμόες, οι Πατίτο, Χριστοδουλόπουλος στα άκρα του Πεκχαρτ.

Η ΑΕΚ μπορεί να βγάλει με περισσότερους ποδοσφαιριστές επιθετικά τρεξίματα με μπάλα από τον Παναθηναϊκό. Αν ένας από τους τρεις βρει χώρους, μπορεί να κάνει διαφορά. Ο ρόλος των Λούντ, Κουρμπέλη θα είναι σημαντικός ανασταλτικά για τον Παναθηναϊκό, θα παίξουν κοντά σε Τελάντερ, Ευαγγέλου και θα πρέπει να μην δώσουν μέτρα στον Μάνταλο. Αν βρει χώρους ο Μάνταλος θα έχει δίπλα του Πατίτο, Χριστοδουλόπουλο να συνεργαστεί μαζί τους.

Σε καλή κατάσταση έδειξε ο Χριστοδουλόπουλος σε δύσκολο γήπεδο στην Τρίπολη. Ο Έλληνας διεθνής, όποτε αγωνίζεται δείχνει να είναι σε πολύ καλό επίπεδο από πλευράς τεχνικής κατάρτισης, του έχει δώσει και αυτοπεποίθηση το πέρασμα του από την Ιταλία, αλλά αντιμετώπισε προβλήματα θλαστικών τραυματισμών και δεν έχει βρει διάρκεια και συνεχόμενα παιχνίδια.

Συνολικά η τριάδα, Μάνταλος, Πατίτο, Χριστοδουλόπουλος, έχει ποιότητα. Και οι τρεις έχουν καλή πρώτη ντρίμπλα, δυνατότητα να τρέξουν την μπάλα και να απειλήσουν. Σε αυτό το κομμάτι υπερτερεί η ΆΕΚ και αν βρει ρυθμό, μπορεί να γίνει απρόβλεπτη.

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΕΣΟΑΜΥΝΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Μεσοαμυντικά πάντως το πρόβλημα μοιάζει μεγάλο. Ο Σιμόες, δεν είναι φέτος ατομικά καλά και δεν έχει σχέση με τον περσινό του εαυτό, ο Γιόχανσον δείχνει βαρύς μετά την διακοπή των εορτών, το δίδυμο Κολοβέτσιος Λαμπρόπουλος δεν είναι για υψηλό επίπεδο και ο προπονητής δεν ξέρει να κρατά υπέρ του αποτελέσματα.

Αντίθετα με τον Ουζουνίδη, για τον Παναθηναϊκό ένα γκολ φθάνει. Πρακτικά πάμε σε ένα ντέρμπι, με την ΑΕΚ θεωρητικά να μπορεί να βρει πιο εύκολα και από περισσότερους παίκτες δημιουργία, αλλά να είναι πίσω εύθραυστη και τον γηπεδούχο Παναθηναϊκό, να μην έχει πολλούς τρόπους να δημιουργήσει, να είναι πλέον πιο πειθαρχημένος πιο σκληρός, αλλά να έχει απουσίες στον χώρο που θέλει να αποτελέσει το όπλο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ουζουνίδης: "Μία νίκη με την ΑΕΚ δεν λύνει όλα τα προβλήματα"
«Χλωμότατος» ο Μολέδο για το ντέρμπι!
Με τη βοήθεια του... Θεού στο ντέρμπι η ΑΕΚ
Λέτο: Πρώτο θέμα στην ατζέντα του Λυμπερόπουλου τον Φλεβάρη
Βλέπει ως "εξάποντο" το ντέρμπι με Παναθηναϊκό ο Μοράις

News 24/7

24MEDIA NETWORK