Λέμε... τρία ευχαριστώ και ψάχνουμε και δώρο!

Η Εθνική Ελλάδας οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Βέλγους και δύο στους Κύπριους ενώ ψάχνουμε ένα ακόμα δώρο για να μπούμε στα μπαράζ και να χτυπήσουμε την πόρτα του Μουντιάλ του 2018. Ο Τσάρλυ γράφει για την εικόνα της "γαλανόλευκης" στο ΓΣΠ, την εξάρτηση από τον Μήτρογλου και την άδικη συμπεριφορά προς τον Χριστοδουλόπουλο.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΚΥΠΡΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ / WORLD CUP / PRELIMINARY / CYPRUS - GREECE / ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ(Α) ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ(Κ) ΣΚΙΜΠΕ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΚΥΠΡΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ / WORLD CUP / PRELIMINARY / CYPRUS - GREECE / ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ(Α) ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ(Κ) ΣΚΙΜΠΕ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Να είμαστε ειλικρινείς, έχουμε πάρει πολλά δώρα για να είμαστε ζωντανοί και να έχουμε ακόμα ελπίδες να μπούμε στα μπαράζ. Θέλουμε ακόμα ένα δώρο.

Πήραμε το δώρο από τους Κύπριους που γύρισαν από 0-2 τον αγώνα με τους Βόσνιους και επικράτησαν με 3-2, μας κράτησαν στην ζωή οι Βέλγοι που δεν έκρυψαν την ποιότητα τους στο Σαράγεβο, μας προσέφεραν ακόμα ένα δώρο οι Κύπριοι που έπαιξαν σαν κοιμισμένοι στο πρώτο ημίχρονο στο μεταξύ μας παιχνίδι.

Καταρχάς οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους Κύπριους και τους Βέλγους. Χρειαζόμαστε ακόμα ένα δώρο. Το λάθος με την Εσθονία ακόμα το έχουμε μπροστά μας. Για να πάμε στα μπαράζ πρέπει να μας ευνοήσει ακόμα ένα σενάριο. Πρέπει να έρθει ένα από τα 4 αποτελέσματα για να πάμε στα μπαράζ.

Α) Ουκρανία-Κροατία Χ

Β)Ουαλία-Ιρλανδία Χ

Γ)Σλοβενία-Σκωτία 1Χ

Δ) Νορβηγία-Β Ιρλανδία 1

Θέλουμε να έρθει ένα από τα τέσσερα παραπάνω αποτελέσματα για να βρεθούμε στα μπαράζ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΧΩΡΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ

Το παιχνίδι με την Κύπρο δεν προσφέρεται για συμπεράσματα, στην πράξη δεν υπήρχε αντιπαλότητα, έπαιξαν για να μην μας κάνουν ζημιά οι Κύπριοι, έμοιαζαν κοιμισμένοι στο πρώτο μέρος, πίεσαν περισσότερο στην επανάληψη χωρίς όμως να δημιουργήσουν κάποια καθαρή ευκαιρία. Ακόμα και σε ένα παιχνίδι που το μόνο που χρειαζόταν για να βρούμε γκολ ήταν διάθεση για να επιτεθούμε ο Σκίμπε παρουσίασε ενδεκάδα με δύο μπακ στην αριστερή πλευρά και άφησε εκτός τον Χριστοδουλόπουλο.

Σε άλλη περίπτωση θα είχε στοιχίσει, καθώς απέναντι σε οργανωμένη άμυνα, δεν θα υπήρχε η δυνατότητα να δημιουργήσουμε από τα αριστερά. Η χρησιμοποίηση του Σταφυλίδη, μπροστά από τον Τζαβέλα έχει δώσει λύσεις και θα δώσει και στην συνέχεια σε παιχνίδια που είμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε αμυντικά και χρειάζεται να προσέξουμε πολύ την ανάπτυξη και τις κινήσεις από την δεξιά πλευρά του αντιπάλου. Δεν έχει νόημα, όταν παίζουμε με αντιπάλους όπως η Εσθονία και η Κύπρος να χρησιμοποιούμε στις πλευρές ποδοσφαιριστές που δεν έχουν δημιουργική ικανότητα.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟΣ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Ο Σκίμπε αυτό που έχει προσφέρει στην Εθνική μας είναι ένα πιο συντηρητικό πλάνο και μας έδωσε την δυνατότητα να επιστρέψουμε στο στιλ που μας ταιριάζει. Έδειξε όμως ακατάλληλος στο να μας δώσει την δυνατότητα, να παίξουμε σωστό ποδόσφαιρο απέναντι σε κατώτερες ομάδες και βγάζει μία αδικαιολόγητη εμμονή με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο.

Είναι απαράδεκτο που δεν του έδωσε καθόλου χρόνο συμμετοχής. Αγνοεί επιδεκτικά τον πιο φορμαρισμένο ποδοσφαιριστή του Ελληνικού πρωταθλήματος, τον μοναδικό Έλληνα μεσοεπιθετικά που αυτή την εποχή μπορεί και αλλάζει την μοίρα αγώνων. Δεν μπορεί να εξηγηθεί που από την στιγμή που ο Φορτούνης και ο Μήτρογλου έδειχναν κουρασμένοι, που δεν τον χρησιμοποίησε ούτε σαν αλλαγή. Άργησε πολύ ο Γερμανός τεχνικός να φρεσκάρει την ομάδα, δεν είχαν δυνάμεις οι Μήτρογλου, Φορτούνης, να πιέσουν ψηλά, ο Σταφυλίδης έμενε χαμηλά και χάσαμε στην επανάληψη μέτρα και κατοχή, ευτυχώς δίχως οι Κύπριοι να μπούνε στην περιοχή μας απειλητικά.

ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΤΟΥ ΦΟΡΤΟΥΝΗ

Ο Σκίμπε παρότι ο Φορτούνης, δεν είναι σε καλή κατάσταση και βρίσκεται στην δυσμένεια των ανθρώπων του Ολυμπιακού, αποφάσισε να τον ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα και πήρε σπουδαίες εκτελέσεις κόρνερ, τόσο στο δεύτερο τέρμα όσο και στην ευκαιρία του Τοροσίδη στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Μπορεί στον Ολυμπιακό να έχουν δικαιολογημένα παράπονα, αλλά με την δυσκολία που παρουσιάζουν οι ερυθρόλευκοι στο να δημιουργήσουν στην ροή του αγώνα, έχουν μεγάλη ανάγκη τα καλά στημένα του Φορτούνη, για να πετύχουν νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα.

ΕΞΑΡΤΟΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ

Για να επανέλθουμε στην Εθνική, είναι δεδομένο και αποδείχθηκε και στα παιχνίδια που δεν έπαιξε πως έχουμε τρομακτική ανάγκη τον Μήτρογλου. Χωρίς τον Μήτρογλου στο επιθετικό σχήμα μοιάζει σαν να μην υπάρχει τρόπος να απειλήσουμε. Δεν έχουμε άλλωστε ούτε την δημιουργία ούτε το τακτικό πλάνο για να φέρουμε την μπάλα στον επιθετικό μας και να τον βοηθήσουμε να πάει σε καθαρή εκτέλεση.

Χρειαζόμαστε από τον επιθετικό μας να δημιουργεί μόνος τις τελικές για τον εαυτό του. Να μπορεί να υποστηρίξει παιχνίδι έξω από την περιοχή, να κρατάει στην πλάτη του τα στόπερ και να έχει την ικανότητα ξεκινώντας την κίνηση του έξω από την περιοχή να καταφέρει να εκτελέσει.

Ο Μήτρογλου μπορεί να το κάνει, το κατάφερε στην φάση της ισοφάρισης, όμως η έλλειψη αγώνων των πρόδωσε και στην επανάληψη έμεινε από δυνάμεις. Αν πάμε στα μπαράζ τον Νοέμβριο πρέπει να ελπίζουμε, να πάρουν σε αυτό το διάστημα παιχνίδια τόσο ο Μήτρογλου όσο και ο Φορτούνης. Δεν είναι κανένας από τους δύο φρέσκος αυτήν την εποχή και τους έχουμε μεγάλη ανάγκη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK