Με -7 δεν υπάρχει Δευτέρα

Ο Παναθηναϊκός που είχε σαν όαση τον Εμποκού και τους Κουλιμπαλί, Μολέδο να προσπαθούν να καλύψουν τρύπες, δεν άντεξε να βγάλει ολόκληρο ευρωπαϊκό παιχνίδι χωρίς καθαρό κεντρικό χαφ. Ζωή χωρίς το Γιουρόπα Λιγκ μπορεί να υπάρξει, αν χάσει όμως την Κυριακή θα υπάρξει εσωστρέφεια. Στο "Γ. Καραϊσκάκης", ποδοσφαιριστές και τεχνικό τιμ, πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν. Ο αντίπαλος αδυναμίες έχει. Το παιχνίδι με την Σταντάρ είχε την ιδιαιτερότητα πως όλοι γνώριζαν πως ό,τι και να συμβεί, την Κυριακή το βράδυ θα είχε ξεχαστεί. Ο αγώνας της Κυριακής, μοιάζει με πρόωρο τελικό. Αν ηττηθεί η Δευτέρα δεν θα είναι ίδια.

Με -7 δεν υπάρχει Δευτέρα

Μία ομάδα που ξεκίνησε την σεζόν με προοπτικές, που άλλαξε ποδοσφαιρικό στιλ, έγινε πιο γρήγορη και πιο ελκυστική στο μάτι, αν ηττηθεί την Κυριακή το βράδυ θα βυθιστεί στην εσωστρέφεια. Η εξέλιξη του αγώνα με την Σταντάρ, απλά βοήθησε τον κόσμο στο τέλος να εκδηλώσει τα συναισθήματα του. Ο φετινός Παναθηναϊκός χωρίς το Γιουρόπα λιγκ μπορεί να ζήσει, όχι όμως και να αντέξει το -7 από τον Ολυμπιακό από τις αρχές Νοεμβρίου.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΣΑΝ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ

Για να φθάσει στο σημείο να παίζει σχεδόν την ύπαρξη του από τις 6 Νοέμβρη έγιναν λάθη στην διαχείριση. Ουσιαστικά οι ποδοσφαιριστές του Στραματσόνι λειτούργησαν σαν αυτόχειρες. Ο Παναθηναϊκός στην προηγούμενη διακοπή του πρωταθλήματος ήταν δύο βαθμούς μπροστά. Είχε μπροστά του ένα πρόγραμμα με Ξάνθη εντός, Βέροια εκτός, Ηρακλή εντός. Το ίδιο διάστημα, μέχρι το μεταξύ τους ντέρμπι, ο Ολυμπιακός είχε εκτός Πανιώνιο, εντός ΠΑΟΚ και εκτός Ατρόμητο. Η λογική έλεγε πως ο Παναθηναϊκός -τουλάχιστον- θα πήγαινε στο ντέρμπι πρώτος. Ο Ολυμπιακός πήρε 3 παιχνίδια και με την εύνοια του, αλλά οι παίκτες του Στραματσόνι πέταξαν 5 ολόκληρους βαθμούς, απέναντι σε ομάδες που δεν ήταν καν ανταγωνιστικές. Από την στιγμή που βρέθηκαν στο -4, τώρα είναι υποχρεωμένοι να παίξουν για τη ζωή τους. Αν θα αντέξουν θα το δούμε την Κυριακή το βράδυ, μόνοι τους δημιούργησαν αυτές τις συνθήκες.

Αυτά για το "νικήστε τον Ολυμπιακό αλλιώς μην ξαναπατήσετε εδώ". Το παιχνίδι με την Σταντάρ ήταν εξ' ορισμού δύσκολο. Και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Μόλις τρεις μέρες πριν από το παιχνίδι της χρονιάς (όπως έχει τονίσει δύο φορές ο Στραματσόνι) και γεμάτος απουσίες. Η μεγαλύτερη δυσκολία είχε να κάνει με το γεγονός πως έχει αποδειχτεί πως όπως έχει δημιουργηθεί η ομάδα, δεν είναι σε θέση να αντέξει να βγάζει παιχνίδια σε ένταση. Σε όλους τους αγώνες που υπήρχε ανάγκη για πολύ τρέξιμο υπήρξαν σημαντικές απώλειες.

ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ Ο ΜΠΕΡΓΚ

Με δεδομένο πως υπήρχε κίνδυνος για νέες απώλειες και πως ακόμα και να κέρδιζε ο Παναθηναϊκός την Σταντάρ, οι δυνατότητες και πάνω από όλα οι αντοχές της ομάδας δεν είναι και για πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ, δεν έχει λογική που δεν προφυλάχτηκε ο Μπεργκ. Ο Σουηδός ένιωσε ενοχλήσεις στο ζέσταμα και ενημέρωσε το τεχνικό τιμ, υπάρχει ευθύνη του τεχνικού επιτελείου που χρησιμοποιήθηκε.

Άλλωστε στη Λιέγη, τα είχε πάει μία χαρά το δίδυμο Λέτο, Ιμπάρμπο. Κανείς δεν ξέρει, μπορεί να λειτουργήσουν το ίδιο καλά και στο "Γ. Καραϊσκάκης", όμως είναι θέμα επαγγελματισμού και σοβαρότητας, δεν γίνεται να έχεις μπροστά σου το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, το οποίο είναι μόλις σε 3 μέρες, να νοιώθει ενοχλήσεις ο καλύτερος σου παίκτης, το... όπλο σου και να τον αφήνεις να παίξει. Γνωρίζεις άλλωστε πως αν του βγει στο παιχνίδι το πρόβλημα, δεν υπάρχει χρόνος για αποθεραπεία.

Η ΠΙΟ ΑΠΕΙΘΑΡΧΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Επίσης, είσαι Παναθηναϊκός τι εικόνα είναι αυτή; Πως γίνεται επιτρεπτό να παρουσιάζει ο σύλλογος την πιο απείθαρχη ομάδα στην Ευρώπη; Με το που τελείωσε το παιχνίδι μπήκα στον πίνακα στατιστικής της διοργάνωσης. Πρώτος στις κάρτες με διαφορά ο Παναθηναϊκός. Με 15 κίτρινες και 3 κόκκινες, δεύτερη η Βικτόρια Πλζεν με 14 κίτρινες και 0 κόκκινες. Και σε αυτό το κομμάτι δεν μπορεί να έχει ευθύνη κανένας άλλος από τον προπονητή. Δεν εστιάζω τόσο στο πρόσωπο που έβγαλαν οι ποδοσφαιριστές του Στραματσόνι στον αγώνα. Ήταν δεδομένο πως παίζοντας ρόμβο χωρίς να υπάρχει ούτε ένας κεντρικός χαφ σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, θα υπάρχει τεράστιο θέμα στην διαχείριση του αγώνα. Όμως υπάρχει φανερή απειθαρχία, οι ποδοσφαιριστές δεν ελέγχουν τις δυνάμεις τους, αλλά και το μυαλό τους.

ΟΑΣΗ Ο ΕΜΠΟΚΟΥ

Το παιχνίδι ήταν δύσκολο, στον ρόμβο δεν υπήρχε κανένας κεντρικός χαφ καθαρός. Ο Κουτρουμπής, έπαιξε 6άρι, οι Λούντ, Κουλιμπαλι εσωτερικοί χαφ και ο Εμποκού πίσω από το επιθετικό δίδυμο. Ο Παναθηναϊκός είχε ξεσπάσματα, όταν ο ποιοτικός Εμποκού έπαιρνε το παιχνίδι πάνω του, ίσως να εξελισσόταν διαφορετικά το παιχνίδι όταν στο κρεσέντο του Κονγκολέζου στο πρώτο 5λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου έβρισκε ένα γκολ. Στο 47ο λεπτό είχε εντυπωσιακή συνεργασία με Λέτο, μπήκε μέσα στην περιοχή ζήτησε πέναλτι που σωστά δεν δόθηκε, στο 49ο επεχείρησε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής απόκρουσε με τον ώμο ο τερματοφύλακας της Σταντάρ και στο επόμενο λεπτό κέρδισε φάουλ και το εκτέλεσε όμορφα, αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι. Ο Εμποκού, αδίκησε τον εαυτό του με την αποβολή του, όμως ήταν το μοναδικό κέρδος για τον Παναθηναϊκό. Σε μία θέση που δεν είναι δικιά του, έδειξε πως έχει την κλάση για να γίνει σημείο αναφοράς.

Απογοήτευση ήταν ο Ιμπάρμπο. Ο Παναθηναϊκός έτσι κι αλλιώς είχε δυσκολία στην διαχείριση του αγώνα, γιατί είχε μία πειραματική σύνθεση και ο άκεφος Ιμπάρμπο έκανε ζημιά.

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΘΑΡΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΧΑΦ

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν το κενό που υπήρχε στο κέντρο. Παίζοντας με 4 χαφ, που κανένας δεν ήταν καθαρός, ήταν φυσικό να υπάρχουν κενά διαστήματα στο παιχνίδι και μεγάλο άνοιγμα στον άξονα. Η απόσταση μεταξύ Κουτρουμπή, Εμποκού ήταν μεγάλη και όσο και αν έκανε φιλότιμες προσπάθειες ο Κουλμπάλι να παίξει για τον βαρύ Λουντ και ο Μολέδο να βγαίνει παντού, ήταν αδύνατον να καλυφτεί η τρύπα. Ο Παναθηναϊκός έψαχνε το γκολ, μόνο από κάποια έμπνευση του Εμποκού και παρακαλούσε τον διαιτητή να του κάνει δώρο κάποιο πέναλτι. Μετά το 50ο λεπτό κατέρρευσε, δεν είχε κράτημα μπάλας και έμοιαζε σαν να περιμένει να έρθει το μοιραίο. Μοιραίο που ήρθε στο 61ο λεπτό με το σουτ του Σισέ. Δεν είχε πόδια, καθαρό μυαλό αλλά και τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές για να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

Το 0-3 είναι βαρύ για την ιστορία του Παναθηναϊκού, αλλά η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια, ο σύλλογος έχει συνηθίσει τα ταπεινωτικά ευρωπαϊκά αποτελέσματα, φέτος τουλάχιστον υπήρξαν και κάποια παιχνίδια που έπαιξε μπάλα. Το παιχνίδι χάθηκε από την στιγμή, που η ομάδα του Στραματσόνι, δεν άντεξε την πίεση που είχε ο αγώνας στην Λιέγη και έπεφτε ο ένας μετά τον άλλον.

Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που δεν μπορεί να βγάλει δυνατό παιχνίδι χωρίς τραυματισμό και παίζοντας με την ίδια ένταση ο Παναθηναϊκός, αλλά αυτά θα έχουν νόημα να αναζητηθούν μετά το παιχνίδι της Κυριακής.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Ο Παναθηναϊκός παίζει σχεδόν όλη του την σαιζόν στο Φάληρο, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει πλεονεκτήματα, ξέρει να κερδίζει, αλλά πίσω είναι γεμάτος αδυναμίες. Παίκτες και επιθετικό σχέδιο για να τις εκμεταλλευτεί έχει, περιμένουμε να δούμε αν αυτή η ομάδα, έχει κότσια για να αντέξει σε ένα παιχνίδι γεμάτο πίεση, αν η τεχνική ηγεσία είναι σε θέση να προσφέρει σωστή καθοδήγηση και όλοι μαζί να κάνουν την κατάλληλη διαχείριση ώστε να ξημερώσει για αυτούς όμορφα η Δευτέρα.

Το -7 δεν θα μπορέσει να το αντέξει από τις 7 Νοέμβρη ο Παναθηναϊκός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο απαθέστατος Αλαφούζος και οι εξηγήσεις του Στραματσόνι

News 24/7

24MEDIA NETWORK