Ο κακός, ο καλύτερος, τα δώρα και ο Λέτο

Ο Τσάρλυ σχολιάζει την ήττα του ΠΑΟΚ στην Κομοτηνή, τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ατρόμητου και τα δεδομένα της επόμενης ημέρας.

Ο κακός, ο καλύτερος, τα δώρα και ο Λέτο

Για την νέα ήττα του ΠΑΟΚ, δεν νοιώθω την ανάγκη να γράψω κάτι περισσότερο από αυτά που ανέφερα στο κείμενο μου μετά το παιχνίδι κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Αν δεν τον διώξουν, θα μείνουν εκτός Ευρώπης

Ο Τούντορ είναι παράλογο που συνεχίζει στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Δεν προσφέρει τίποτα, δεν έχει δημιουργήσει το παραμικρό και η παραμονή του στον πάγκο βάζει σε κίνδυνο ακόμα και την παρουσία του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ.

Την Τετάρτη απλά βρήκε αφορμή να στήσει παράσταση και να πουλήσει εκδούλευση, όταν δεν δουλεύεις σωστά και κοροϊδεύεις, ο χρόνος είναι εχθρός σου. Αν δεν φύγει σύντομα μπορεί να αφήσει τον ΠΑΟΚ ακόμα και εκτός Ευρώπης.

Επιτέλους έβαλε την καλύτερη μεταγραφή του Ιανουαρίου

Στην Λεωφόρο ο Αντρέα Στραματσόνι επιτέλους χρησιμοποίησε τον Λούκας Βιγιαφάνες στην βασική ενδεκάδα. Ο Βιγιαφάνιες, ήταν μακράν η καλύτερη μεταγραφή του περασμένου Ιανουαρίου. Έδινε ένα στοιχείο που έλειπε από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, δημιουργία με ποδοσφαιριστή που θέλει να ακουμπά η μπάλα πάνω του και μπορεί να τρέξει την μπάλα και να πάρει ποιοτικές αποφάσεις. Αποφάσεις απλές, για ποδοσφαιριστές που ξέρουν μπάλα, αλλά που στον φετινό Παναθηναϊκό δεν τις βλέπουμε. Όπως αυτή στο γκολ του Εβαντζελίστα.

Απ;o την στιγμή που αποκτήθηκε ο Βιγιαφάνιες, αυτό που χρειαζόταν από τον Στραματσόνι ο Παναθηναϊκός ήταν να βρει ένα σχήμα που θα βοηθήσει τους παίκτες του να έχουν συνοχή, να ελέγχουν τα παιχνίδια και να περιμένει, μέσα από μία ισορροπημένη λειτουργία την εξέλιξη της δουλειάς του. Αν ο Αντρέα Στραματσόνι δεν άλλαζε τακτική και σκέψη με μεγάλη συχνότητα και έβρισκε σχήμα που θα δημιουργούσε μία σχετική αμυντική ασφάλεια, μονιμοποιούσε τον Βιγιαφάνες, η βελτίωση ήταν δεδομένο πως θα ερχόταν.

Άλλωστε το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι πολύ χαμηλό και ο Στραματσόνι θα είχε να ποντάρει στην πιθανή βελτίωση του Μπερκ και στην καλύτερη εικόνα που θα είχε ο Παναθηναϊκός στην ανάπτυξη με την προσθήκη του ποιοτικού Βιγιαφάνιες.

Δυστυχώς για τους φίλους του Παναθηναϊκού οι επιλογές Στραματσόνι δεν είχαν ποδοσφαιρική λογική. Έχασε αδικαιολόγητα νωρίς την εμπιστοσύνη του στον Βιγιαφάνες, στον μοναδικό δηλαδή ποδοσφαιριστή που ήρθε έτοιμος να προσφέρει τον Ιανουάριο και τα σχήματα που εφαρμόζει δημιουργούν διαρκώς αμυντικά κενά.

Τα δώρα του Δέλλα

Στον αγώνα με τον Ατρόμητο, ο Παναθηναϊκός κέρδισε αλλά η αλήθεια είναι πως εξαργύρωσε τα δώρα του Τραϊανού Δέλλα. Ο προπονητής του Ατρομήτου, αποφάσισε να ξεκινήσει στην Λεωφόρο χωρίς κανέναν καθαρό αμυντικό χαφ. Γροντής, Ούμπιδες Σουμπίνιο, Μπρίτο, Ματέι η μεσοεπιθετική 5άδα που επέλεξε ο Δέλλας με τον αργό Λε Ταλεκ στην κορυφή της επίθεσης.

Από τους χαφ που χρησιμοποίησε κανένας δεν έκοβε, κάτι που βοήθησε τον Βιγιαφάνες να κάνει την διαφορά και στην πράξη να κρίνει το παιχνίδι. Στου χώρους που έπαιζε ο Βιγιαφάνιες, βρισκόταν ο Γροντής.

Επέλεξε τον Γροντή παρότι στην ΆΕΚ τον έβαζε μπακ ακόμα και στο δίτερμα

Εδώ θέλω να κάνω μία παρένθεση. Ο Γροντής είναι νέο και ταλαντούχο παιδί, προσωπικά πιστεύω, πως στην ΆΕΚ είχε αδικηθεί και δεν βοηθήθηκε η εξέλιξη του. Σωστά λοιπόν ο Ατρόμητος επέλεξε να επενδύσει σε έναν νεαρό Έλληνα ποδοσφαιριστή που έχει ποιότητα και καλή επαφή με την μπάλα. Ο Γροντής, θέλει δουλειά, όμως έχει και καλά πόδια και βλέπει γήπεδο.

Στην ΑΕΚ δούλεψε με προπονητή τον Τραϊανό Δέλλα. Ο "Τράι" ήταν αυτός που δεν τον καθιέρωσε ούτε στην Γ Εθνική, που από την Β Εθνική τον έβαζε ακόμα και στο δίτερμα μπακ. Μέχρι και θέση του είχε αλλάξει. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται και στην επόμενη του δουλειά, να επέλεξε έναν ποδοσφαιριστή που ο ίδιος είχε δείξει πως δεν τον πιστεύει. Το ξαναλέω, το σχόλιο δεν αφορά καθόλου τον Γροντή, αλλά τον τρόπο που του είχε φερθεί ο Δέλλας στην ΑΕΚ.

Με τον Κουτρουμπή 8άρι

Ο Δέλλας έβλεπε τον Στραματσιόνι να παίζει με τον Κουτρουμπή χαφ. Προσέξτε, όχι στην θέση 6 αλλά έκανε την παγκόσμια πατέντα, να χρησιμοποιήσει στόπερ ανάμεσα στο εξάρι και στον επιτελικό χαφ. Ο φουκαράς ο Κουτρουμπής προσπαθούσε να ανταποκριθεί αλλά δεν ήξερε που να πάει.

Οι κενοί χώροι μεταξύ μεσαίας και αμυντικής γραμμής του Παναθηναϊκού για ακόμα μία φορά ήταν πολλοί. Δεν έχει λογική που ο Τραϊανός Δέλλας είχε πάνω στο κέντρο άμυνας του Παναθηναϊκού τον Λε Ταλέκ που παίζεται πολύ εύκολα. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος μπήκε στο 80ο λεπτό και τρία λεπτά αργότερα παραλίγο να αλλάξει την τύχη του αγώνα. Ο διαιτητής όμως δεν σφύριξε το πέναλτι στο χέρι του Μπεργκ και δεν δόθηκε η δυνατότητα στον Ατρόμητο να χτυπήσει στο τέλος το παιχνίδι.

Συνολικά η διαχείριση του Τραϊανού Δέλλα ήταν απαράδεκτη. Κατέβασε τον Ατρόμητο χωρίς κανένα 6άρι ταλαιπώρησε τους παίκτες του να προσπαθούν να συνεννοηθούν με τον αργό και ακατάλληλο για παιχνίδι στην κόντρα Λε Ταλέκ και ο ίδιος για ακόμα μία φορά έδειξε πως έχει πρόβλημα στο να διαχειριστεί τα μεγάλα παιχνίδια.

Αν ξαναγίνει αθλητής θα κάνει την διαφορά

Στο κλείσιμο του παιχνιδιού πρωταγωνιστής ήταν ο Λέτο. Ο αγαπημένος της εξέδρας του Παναθηναϊκού έδειξε πως έχει στοιχεία που δεν έχουν οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Το επίπεδο που υπάρχει σήμερα είναι πολύ πιο χαμηλό από αυτό το οποίο άφησε όταν έφυγε. Στις όποιες κρίσεις κάνουμε, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως ο πήχης είναι υπερβολικά χαμηλός.

Ο Λέτο είναι βαρύς, ανέτοιμος και μοιάζει με παλαίμαχο αθλητή. Όμως από τον ίδιο εξαρτάται αν θα επιστρέψει. Από άποψη ποιότητας μπορεί να κάνει πλάκα, ακόμα και αν είναι πολύ κατώτερος από τον παίκτη που θυμόμαστε. Το μόνο που πρέπει να κάνει, είναι να λειτουργήσει σαν επαγγελματίας, να ξαναθυμίσει η εικόνα του αθλητή, να γυμναστεί σωστά και να χάσει κιλά. Αν μείνει στον Παναθηναϊκό και την επόμενη σεζόν και δεν τραυματιστεί, στην Ελλάδα θα σηκώσει ξανά την καριέρα του. Το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό για την κλάση του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τσίπρας-Κοντονής: Η στήριξη, οι επόμενες κινήσεις και το "λουκέτο" στο πρωτάθλημα

Αντώνης Τσακαλέας: Μια κακή μέρα στη δουλειά

Δημήτρης Κριτής: Νίκη χωρίς "αλλά" και ντέρμπι χρόνου και ηρεμίας

News 24/7

24MEDIA NETWORK