Ο Λεμονής είναι ευλογία γι' αυτόν τον Ολυμπιακό

Η ολόσωστη προσέγγιση του Λεμονή στο τακτικό κομμάτι, το καλύτερο αμυντικό παιχνίδι του Ολυμπιακού, η παρουσία των Πάρντο-Ανδρούτσου, τα χτυπήματα του Φορτούνη και η εμμονή του Λουτσέσκου με τον Τζάλμα, τη στιγμή που έχει Πέλκα. Ο Τσάρλυ σχολιάζει όλα όσα είδε στο ντέρμπι.

Ο Λεμονής είναι ευλογία γι' αυτόν τον Ολυμπιακό
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός πήρε μία τεράστια νίκη και δείχνει πως είναι αποφασισμένος να πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι του.

Ο Τάκης Λεμονής πήρε αποφάσεις που τον δικαίωσαν κι επέτρεψαν σε μεγάλο διάστημα του παιχνιδιού να έχει τον έλεγχο στη μάχη του κέντρου και να μην δεχθεί ούτε μία επίθεση σε ροή αγώνα.

ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ Ο ΛΕΜΟΝΗΣ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού πέτυχε πολλά και βγήκε νικητής στη σκακιέρα. Δικαιώθηκε για την επιλογή του να βάλει τον Ανδρούτσο στ' αριστερά και τον Πάρντο στα δεξιά. Οι δύο ακραίοι βοήθησαν πολύ στην πίεση ψηλά και δεν επέτρεψαν ανεβάσματα στους Μάτος και Λέοβατς.

Στο τακτικό κομμάτι πήραν άριστα οι δυο τους φέρνοντας εις πέρας την αποστολή τους. Η πίεση των εξτρεμ στα μπακ του ΠΑΟΚ και το γεγονός πως για πρώτη φορά εφέτος ο Ολυμπιακός κατάφερε ν' αμυνθεί ψηλά με ασφάλεια αποτέλεσαν τα κλειδιά για να έρθει το "χρυσό" 1-0. Το αμυντικό σχέδιο είχε βγει και θα έλεγε κανείς πως οι ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου έκαναν ό,τι περνούσε από τα χέρια τους για να δώσουν το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να απειλήσει.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΤΟΥ ΦΟΡΤΟΥΝΗ

Οι "ερυθρόλευκοι" δεν ήταν ικανοί να δημιουργήσουν σε ροή αγώνα, όμως από το 15ο λεπτό μέχρι να μπει το τέρμα του Ένγκελς είχαν "χτίσει" έναν αγώνα με τον ΠΑΟΚ χαμηλά, να δυσκολεύεται να κρατήσει μπάλα και να επιτεθεί, ενώ οι αντίπαλοι του πήγαιναν σε άσκοπα φάουλ που επέτρεπαν στον Ολυμπιακό να εκμεταλλευτεί τα σπουδαία χτυπήματα του Φορτούνη και να ανεβάσει τα στόπερ στην αντίπαλη περιοχή. Παρακολουθήσαμε ένα παιχνίδι που κανείς δεν ήταν σε θέση να δημιουργήσει σε ροή αγώνα, που ο διαιτητής σφύριζε εύκολα τα φάουλ και ο Ολυμπιακός κέρδισε γιατί είχε καλύτερο εκτελεστή

Ο ΛΕΜΟΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ

Στην πραγματικότητα όμως ο νικητής κέρδισε απόλυτα δίκαια γιατί επικράτησε σε όλες τις μάχες και κατάφερε να πάει το παιχνίδι εκεί που μπορούσε να το ΠΆΡΕΙ. Έβγαλε μεγαλύτερη ένταση, δεν επέτρεψε στον αντίπαλο του ν' αναπτυχθεί και βελτίωσε πολλές από τις παθογένειες του για να πάρει την νίκη. Ο Λεμονής αυτή την εποχή είναι "ευλογία" για τον Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν σημαντικές αδυναμίες και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως έχουν έναν προπονητή που τις γνωρίζει και τις προστατεύει. Ο Λεμονής ήξερε πως η νίκη περνάει μόνο μέσα από την καλή αμυντική λειτουργία.

Η ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ

Θυσίασε και δικαιώθηκε τους "δαντελένιους" Καρσελά - Μαρίν από τα άκρα για να χρησιμοποιήσει τους Πάρντο - Ανδρούτσο με σκοπό να κρατήσει χαμηλά και να μην πάρουν μέτρα οι Μάτος, Λέοβατς. Το γεγονός πως κατάφερε να μην βγάλουν τη συνηθισμένη επιθετικότητα οι ακραίοι μπακ και μέσα από μία πίεση με ένταση να μην βρουν κατοχή για κουβάλημα μπάλας οι κεντρικοί χαφ του ΠΑΟΚ, αποτέλεσε συνταγή επιτυχίας.

Έλειπε βέβαια ο τρόπος για να επιτεθεί, όμως και αυτό το πρόσφεραν απλόχερα οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, με τ' αβίαστα φάουλ που έκαναν, για παράδειγμα στο τέρμα που πετυχαίνει ο Ολυμπιακός χωρίς λόγω πηγαίνει ο Λέοβατς και πετάει κάτω τον Πάρντο, ενώ πηδούσε με πλάτη στην εστία στα πλάγια για μία ακίνδυνη κεφαλιά.

Ο Ολυμπιακός συνολικά πέτυχε πολλά, για να πάρει το παιχνίδι με τον μοναδικό τρόπο που μπορούσε, δηλαδή 1-0 από στημένη μπάλα.

ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΕ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΡΟΗ

Το αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού δεν επέτρεψε σε καμία περίπτωση στον Πρίγιοβιτς να βγει πρώτος στην μπάλα, να τροφοδοτηθεί εκτός περιοχής ή να δεχτεί παιχνίδι στην πλάτη του. Κατάφεραν οι Ένγκελς και Σισέ, με προστασία από Ρομαό, να ολοκληρώσουν μία αμυντική δουλειά που άρχιζε από την πίεση στην αρχική ανάπτυξη του ΠΑΟΚ και ν' αμυνθούν σε ψηλά μέτρα με ασφάλεια.

Ήταν η πρώτη φορά εφέτος που ο Ολυμπιακός δεν έφαγε επιθέσεις σε ροή αγώνα στην πλάτη της άμυνας του.

ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Στην κομβική μάχη του άξονα έβγαλε αυτός τους πρωταγωνιστές, πήγαν πολύ καλύτερα οι Οφόε και Φορτούνης από τους αντίστοιχτους χαφ του ΠΑΟΚ.

Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως οι Μακ, Βιεϊρίνια έδειξαν για ακόμα μία φορά πως δεν είναι σε καλή κατάσταση και η πίεση των Πάρντο - Ανδρούτσο στους μπακ τούς οδηγούσαν ατομικές προσπάθειες, κάτι που δεν είναι αυτή την εποχή σε θέση να κάνουν.

Η νίκη του Ολυμπιακού ήρθε μέσα από την μακράν καλύτερη εφετινή εμφάνιση στο αμυντικό κομμάτι, δεν δέχθηκε ευκαιρίες στη ροή του αγώνα, περιόρισε τα ατού του ΠΑΟΚ, κατάφερε ν' αμυνθεί ψηλά και να οδηγήσει τον αγώνα εκεί ακριβώς που το ήθελε ο Φορτούνης για να κάνει την διαφορά.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Η εικόνα του ΠΑΟΚ σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του δημιουργούν αυτόματα το ερώτημα για το αν ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι ο κατάλληλος για να αξιοποιήσει το ποιοτικότερο ρόστερ που διαθέτει ο ΠΑΟΚ στην σύγχρονη ιστορία του. Είχε την τύχη να πάει στο "Καραϊσκάκης", με περισσότερα δημιουργικά όπλα, αλλά παρουσίασε ένα σύνολο που δεν μπορούσε να δημιουργήσει. Προτίμησε να πάει με τα ονόματα και όχι με τη φόρμα. Δεν δικαιώθηκε από την εικόνα των Βιειρίνια και Μακ.

ΑΓΝΟΗΣΕ ΤΟΝ ΠΕΛΚΑ

Ξέχασε εντελώς τον πιο φορμαρισμένο ποδοσφαιριστή του, τον Πέλκα, με βάση τουλάχιστον όσα βλέπουμε στο γήπεδο από τον εφετινό ΠΑΟΚ. Είναι απαράδεκτο που προτιμήθηκαν κατά σειρά οι Μακ και Κάμπος από τον Έλληνα χαφ. Δεν βοήθησε καθόλου με τις αλλαγές του, ίσα-ίσα δυσκόλεψε την κατάσταση, βάζοντας τον προβληματικό Κάμπος και τον Σάκχοφ αντί του Μαουρίτσιο. Δεν έχει λογική ότι ακόμα παίρνει χρόνο ο Κάμπος. Είναι ποδοσφαιριστής με πολύ χαμηλό ποδοσφαιρικό IQ και, παρότι δεν παίρνει απ' αυτόν το παραμικρό, ο Λουτσέσκου συνεχίζει -όποτε τον έχει διαθέσιμο- να του δίνει χρόνο. Το μόνο που κατάφερε με την χρησιμοποίηση του ήταν να... κόψει στην τελευταία φάση του αγώνα τον Μάτος!

Επίσης δεν είχε λογική, ενώ ήταν πίσω στο σκορ η απόφαση του να βγάλει τον Μαουρίτσιο για να περάσει στην θέση του τον "βαρύ" Σάκχοφ. Δηλαδή ενώ έχανε αποφάσισε να βάλει δίπλα στον Τσίμιροτ ποδοσφαιριστή που δεν έχει την δυνατότητα να μεταφέρει μπάλα και να φτιάξει παιχνίδι από τον άξονα!

Έχει επίσης μία εμμονή στον Ελ Καντουρί, ενώ αυτήν την εποχή ο Μπίσεσβαρ είναι σε πολύ καλύτερο αγωνιστικό επίπεδο. Έπρεπε να μπει ο Μπίσεσβαρ για να δούμε ένα καλό κοντρόλ και μία σωστή σέντρα από παίκτη του ΠΑΟΚ. Η είσοδος του Ολλανδού και η ευκολία που έδινε φάουλ σε όλο το παιχνίδι ο Κομίνης, ήταν οι λόγοι που κατάφερε να μείνει στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού ψηλά ο ΠΑΟΚ και να ψάξει την ισοφάριση από στημένα. Είχε δύο καλές στιγμές, στην προβολή του Βαρέλα και στην τελευταία φάση, στην οποία ο Κάμπος έκοψε τον Μάτος. Στη ροή του αγώνα, όμως δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ούτε μία επίθεση και είναι απαράδεκτο ένας προπονητής που έχει στην διάθεση του τόσους πολλούς δημιουργικούς ποδοσφαιριστές, να δηλώνει ευχαριστημένος, ενώ δεν έχει δει τους παίκτες του να φτιάχνουν ούτε μία επίθεση από συνεργασία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK