Οι μεταγραφές έπρεπε να γίνουν... χθες!

Η καλή δουλειά δεν φτάνει, χρειάζονται και παίκτες. Ο Τσάρλυ γράφει για το νέο Παναθηναϊκό που φωνάζει ότι χρειάζεται μεταγραφές. Όχι τον Ουζουνίδη, κράμα Βαϊσβάιλερ, Μουρίνιο να δημιουργήσεις με αυτό το υλικό δεν μπορείς να πετύχεις το παραμικρό. Δεν πάει πουθενά η ομάδα με αυτή την τετράδα στην επίθεση, επισημαίνει...

Οι μεταγραφές έπρεπε να γίνουν... χθες!

Ή ήττα από τον Απόλλωνα μοιάζει σαν ένα καμπανάκι που έπρεπε να χτυπήσει στον Παναθηναϊκό για το καλό όσον δουλεύουν μέσα στην ομάδα. Βλέποντας την ρεβάνς με την Καμπάλα και στην συνέχεια ρίχνοντας μία ματιά στα σχόλια και στα σάιτ, ένιωσα πως κάπου δεν έχει γίνει σωστή εκτίμηση της κατάστασης.

ΑΔΥΝΑΜΗ Η ΚΑΜΠΑΛΑ

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού ανακουφίστηκαν που είδαν την ομάδα τους να ξορκίζει το φάντασμα της Καμπάλα και η χαρά ήταν μεγαλύτερη που η πρόκριση ήρθε με δύο νίκες και ανατροπή στην ρεβάνς.

Στην πραγματικότητα, όμως, προκρίθηκε δύσκολα απέναντι σε έναν αντίπαλο αρκετά χαμηλού επιπέδου. Ο Παναθηναϊκός ήταν φανερά πιο γυμνασμένος, είχε περισσότερα τρεξίματα από την αντίπαλο του και ήταν αρκετά εύκολο λόγω και της χαμηλής ποιότητας, να πάει σε καθαρή ευκαιρία. Παρότι η αγωνιστική εικόνα της Καμπάλα προσφερόταν για να καθαρίσει ο Παναθηναϊκός εύκολα το παιχνίδι, αυτό άργησε πολύ να συμβεί.

Βλέποντας μία τόσο καλά δουλεμένη ομάδα να δυσκολεύεται να περάσει έναν φανερά κατώτερο της αντίπαλο σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, ομολογώ πως προβληματίστηκα.

ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Έγινε φανερό πως από μόνη της η καλή δουλειά του προπονητικού επιτελείου δεν φτάνει. Όσο καλά και να δουλέψει η αμυντική τετράδα και το δίδυμο Κουρμπέλης, Ζέκα με δημιουργική τετράδα τους Λουντ, Χατζηγιοβάνη, Αλτμάν και φορ τον Μολίνς, δεν πας πουθενά.

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μεταγραφές. Όχι τον Ουζουνίδη, κράμα Βαϊσβάιλερ, Μουρίνιο να δημιουργήσεις, με αυτό το υλικό δεν μπορείς να πετύχεις το παραμικρό.

ΑΡΓΗΣΑΝ ΠΟΛΥ

Στον Παναθηναϊκό έχουν αργήσει πολύ να καλύψουν τα κενά των Μπεργκ, Εμποκού. Κενά που είναι πολύ σημαντικό να καλυφθούν. Μην ξεχνάμε πως από το ρόστερ, επίσης, βγήκαν τα τρεξίματα του Κλωναρίδη, αλλά και η ποιότητα και η προσωπικότητα του Λέτο.

Η καθυστέρηση είναι μεγάλη, στον Παναθηναϊκό. Νιώθω πως έχουν δημιουργήσει την ακριβώς αντίθετη από την περσινή, ομάδα. Πέρυσι ήταν γεμάτος για τα σύγχρονα δεδομένα του ποιότητα, αλλά δεν δούλευε καθημερινά με σοβαρότητα στις προπονήσεις, δεν υπήρχε ξεκάθαρο ποδοσφαιρικό σχέδιο, ούτε τρεξίματα και φυσική κατάσταση.

Φέτος η καθημερινή δουλειά είναι φανερά καλή, το επίπεδο τρεξιμάτων για την εποχή ικανοποιητικό και φέρνει μία βεβαιότητα πως ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης μέσα στην χρονιά, όμως δεν υπάρχουν και ποδοσφαιριστές να σε οδηγήσουν στην επιτυχία.

Στον Παναθηναϊκό, αυτοί που έπρεπε, είχαν ενημερωθεί έγκαιρα για την πρόθεση του Μπεργκ να αποχωρήσει το καλοκαίρι. Ο σύλλογος δεν έχει τμήμα σκάουτινκ, ήρθε και το απρόοπτο με τον Νίκο Λυμπερόπουλο και όλα έπεσαν πάνω στον Μαρίνο Ουζουνίδη, θα έπρεπε όμως να έχει λειτουργήσει με μεγαλύτερη ταχύτητα στο θέμα των μεταγραφών. Ο Παναθηναϊκός ως σύνολο μπορεί να είναι έτοιμος για να δώσει την μάχη του με την Μπιλμπάο, τους ποδοσφαιριστές, όμως, που θα κάνουν την διαφορά και να τον οδηγήσουν σε μία επιτυχία δεν τους έχει.

ΜΠΑΤΖΕΤ ΓΙΑ ΑΝΤΙ-ΜΠΕΡΓΚ ΥΠΑΡΧΕΙ

Για να είμαστε ειλικρινείς, ο Γιάννης Αλαφούζος είναι ο εύκολος και λογικός στόχος, στην παρούσα φάση, όμως το μπάτζετ για την απόκτηση φορ υπάρχει. Μάλιστα, είναι θετικός και για να γίνει αγορά ποδοσφαιριστή δίνοντας λεφτά και σε ομάδα. Η πρόταση άλλωστε στην Μπρόντμπι για τον Πούκι είναι 1,5 εκατομμύριο ευρώ και έχει δοθεί το οκ για να ανέβει η τιμή λίγο πιο ψηλά.

Με την υπόθεση Πούκι, όμως, έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και ο Παναθηναϊκός θα δώσει τα παιχνίδια με την Μπιλμπάο, με φορ τον Μόλινς και χωρίς κανέναν πραγματικά αξιοπρεπή δημιουργό στις πλευρές, καθώς έχει τραυματιστεί και ο Βιγιαφάνες, ενώ στην πράξη κανείς δεν έχει έρθει κανείς με τα στοιχεία του Εμποκού. Ποδοσφαιριστής που να λειτουργεί σαν δημιουργός από τα άκρα δεν έχει αποκτηθεί.

Τα παιχνίδια με την Μπιλμπάο δεν είναι απλά για τον Παναθηναϊκό, τα λάθη των περασμένων χρόνων έφεραν τον σύλλογο στο γκρουπ των αδυνάτων στα προκριματικά του Γιουρόπα, καταλαβαίνει κανείς πως αν αποκλειστεί και φέτος από τους ομίλους, το πρωτόγνωρο αυτό στοιχείο για τον Παναθηναϊκό θα γίνει καθεστώς και θα φτάσει στο σημείο να βλέπει τους ομίλους με το κυάλι.

ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΒΕΤΣΙΟΥ...

Βλέποντας τους παίκτες που έχουν αποκτηθεί, με στήριγμα τον Μολέδο, ο πιο έτοιμος να αγωνιστεί από τις μεταγραφές δείχνει να είναι ο Κολοβέτσιος. Ο τραυματισμός του Κουλιμπαλί, όμως, μπλέκει πολύ τα πράγματα, η Μπιλμπάο άλλωστε παίζει πολύ με ταχύτητα από τις πλευρές, πάνω στον δεξί μπακ του Παναθηναϊκού θα πέφτει ο Μουνιαΐν.

Δεν μπορώ να γνωρίζω την αγωνιστική κατάσταση του Γιόχανσον, η μοναδική ελπίδα, όμως, να βγει η πλευρά είναι να είναι σε θέση να αγωνιστεί, καθώς ο Κολοβέτσιος δεν είναι σε θέση να παίξει έναν τόσο γρήγορο εξτρέμ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ

Επίσης, ο Λουτσιάνο απέχει πολύ από το να κάνει την διαφορά που ζητείται από ποδοσφαιριστές που παίζουν σε επιθετικές θέσεις. Ο ποδοσφαιριστής ακόμα δεν φεύγει, δεν έχει αρχικό πέταγμα. Συμμετέχει στο παιχνίδι, βγαίνει μακριά για να πιέσει και να ζητήσει μπάλα, ξέρει να κάνει δικό του τον χώρο που παίζει, έχει καλή υποδοχή μπάλας, αλλά του λείπει το πέταγμα.

Αρχικό πέταγμα που θα τον απαλλάξει από τον αντίπαλο και θα του επιτρέψει να πάει σε τελικές. Στον Παναθηναϊκό το γεγονός αυτό το γνωρίζουν, τον δουλεύουν για να βελτιώσουν αυτήν την αδυναμία, τόσο με ειδικές ασκήσεις στην καθημερινή προπόνηση, ενώ πιστεύουν πως θα βοηθηθεί πολύ αν χάσει τρία κιλά. Θέλει πάντως ένα μήνα για να μας δείξει τον πραγματικό του εαυτό.

Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΜΠΕΣΑΣ

Σε παιχνίδι ταχύτητας και αντεπίθεσης, ο Καμπέσας μπορεί να αποτελέσει ένα όπλο. Είναι ταχύτατος καθαρός παίκτης χώρου. Όπως είναι ο Παναθηναϊκός στα παιχνίδια με την Μπιλμπάο, πρέπει να βρεθεί ένα αμυντικό σχέδιο στην Λεωφόρο ικανό να ελέγξει την επιθετικότητα των Βάσκων και στην συνέχεια να εκμεταλλευτεί το μοναδικό προσόν που έχει ανεπτυγμένο επιθετικότερης ποδοσφαιριστής του αυτή την στιγμή και αυτό είναι η ταχύτητα του Καμπέσας.

Πρακτικά, ο Παναθηναϊκός μοιάζει να ψάχνει αυτή τη στιγμή ένα θαύμα. Το μόνο που δημιουργεί μία αισιοδοξία είναι η αποφασιστικότητα του τεχνικού του, που με δηλώσεις του μετά το τέλος του παιχνιδιού έδειξε βέβαιος πως η ομάδα του θα έχει διαφορετικό πρόσωπο στα παιχνίδια με την Μπιλμπάο.

Προσέξτε το κείμενο και η κριτική δεν γίνεται για την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου στο φιλικό με τον Απόλλωνα. Εκεί έπαιξαν τα παιδάκια της ακαδημίας, έχοντας μπακ τους Κολοβέτσιο, Ρέις. Η έλλειψη ποιότητας που υπάρχει στην επιθετική τετράδα έβγαζε μάτια και στα δύο παιχνίδια με την Καμπάλα και στο πρώτο ημίχρονο με τον Απόλλωνα και μόνο με δύο πραγματικά ποιοτικές προσθήκες μπορεί να υπάρχουν πραγματικές απαιτήσεις από τον φετινό Παναθηναϊκό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK