Οι μεταγραφές ΠΑΟΚ - ΑΕΚ και ο διπλός... Ουζουνίδης

Ο Πανιώνιος δείχνει πως μπορεί να αντέξει, ΠΑΟΚ και AΕΚ είναι σε ανοδική πορεία, με οδηγό το παιχνίδι στους Ζωσιμάδες πρέπει να συνεχίσει ο Παναθηναϊκός. Αναλύει ο Τσάρλυ.

Οι μεταγραφές ΠΑΟΚ - ΑΕΚ και ο διπλός... Ουζουνίδης

Το πρωτάθλημα εξελίσσεται σε μία μάχη για την πρώτη 5άδα. Ο φόβος να μείνουν βαριά χαρτιά εκτός 5άδας οδήγησε τις διοικήσεις της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ σε μεταγραφική ενίσχυση. Η μεταγραφή του Αραούχο και η φανερή βελτίωση που υπάρχει επί ημερών Μανόλο Χιμένεθ δίνει ώθηση στην ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε βελτιωμένος στους Ζωσιμάδες και άφησε θετικά μηνύματα παρά την ισοπαλία για την συνέχεια και ο ΠΑΟΚ είναι η πιο βελτιωμένη ομάδα του 2017.

Η εικόνα σε Τούμπα και Νέα Σμύρνη αποδεικνύει πως ο Έλληνας φίλαθλος διψά να βρει ερέθισμα για να επιστρέψει στο γήπεδο.

Μια αγκαλιά ο Πανιώνιος

Στην Νέα Σμύρνη οι φίλοι του Πανιωνίου αγκάλιασαν την προσπάθεια των παικτών του Μιλόγεβιτς και ανταμείφτηκαν. Είδαν μία καλή ομάδα, που ήξερε τι έπαιζε και πώς να πάρει αυτό που θέλει στο γήπεδο.

Το πλεονέκτημα του Πανιωνίου φέτος είναι πως ακολουθεί την ίδια τακτική από τα περασμένα χρόνια, είναι μία συνέχεια της ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη και για να μην παρεξηγηθώ δεν υποτιμώ με αυτό που λέω τον τεχνικό του Πανιωνίου. Αντίθετα είναι προς τιμήν του Μιλόγεβιτς που κρατά τις σταθερές που είχαν δημιουργηθεί από τα περασμένα χρόνια και δουλεύει πάνω σε λεπτομέρειες.

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΗΧΗ Η ΞΑΝΘΗ

Ο αγώνας με την Ξάνθη έμοιαζε τελικός. Οι δύο ομάδες που έχουν φοβίσει πως είναι ικανές να αντέξουν και να πετάξουν έναν εκ των Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ εκτός πλέι οφ έπαιζαν μεταξύ τους. Η Ξάνθη σε ακόμα ένα ραντεβού απόδειξης, δεν πέρασε τον πήχη των προσδοκιών. Επιβιώνει παίζοντας ένα αντιτουριστικό ποδόσφαιρο, όμως δεν υπάρχει ποιότητα στην ανάπτυξη και παίζει υπερβολικά βαθιά άμυνα.

Ο Πανιώνιος αντίθετα δείχνει πως έχει την ικανότητα να κρατηθεί ψηλά μέχρι τέλος.

ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΧΜΟΥΤΟΒΙΤΣ

Άλλωστε έχει σταθερές αρχές που δεν αλλάζουν, αξιόπιστο δίδυμο με Σιώπη - Κόρμπο, στο παιχνίδι με την Ξάνθη δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα ο Μασούντ, όμως είχαν ανεβάσματα και προσέφεραν σε δημιουργία οι δύο χαφ που παίζουν από πιο χαμηλά, ο Κόρμπος σκόραρε κιόλας. Υπήρχε πολύ ταχύτητα από τα άκρα και έδωσε δικαίωμα για χαμόγελα ο νεαποκτηθείς Μαχμούτοβιτς, που στο διάστημα που έπαιξε, έδειξε πως χρειάζεται η ομάδα του Πανιωνίου για να καλυφθούν κάποια στοιχεία από όσα έδινε ο Ανσαριφάντ.

Ο ΠΑΟΚ αξιοποιεί τον Πρίγιοβιτς

Στην Τούμπα Πρίγιοβιτς - Ενρίκε ξεχώρισαν. Και οι δύο σκόραραν και οι δύο έδειξαν πως έχουν ακριβώς αυτό που χρειάζεται ο Δικέφαλος: ποιότητα στην τελική απόφαση. Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα που δουλεύει και όταν δουλεύεις, ο χρόνος είναι μαζί σου, λειτουργεί σαν σύμμαχος. Η ομάδα του Ίβιτς εξελίσσεται και ήταν έτοιμη να δεχτεί έναν φορ στο στιλ του Πρίγιοβιτς. Δηλαδή έναν καθαρό στράικερ που ξέρει να κινείται μέσα στην περιοχή και θέλει να τον ταΐσεις βαθιά.

Αυτό του στιλ ποδοσφαιριστές μπορούν να κάνουν τη διαφορά, αν η ομάδα συνολικά λειτουργεί σωστά και φέρνει την μπάλα βαθιά μέσα στην περιοχή με μεγάλη συχνότητα. Με το που μπήκε φάνηκε πόσο σημαντική μεταγραφική κίνηση είναι, γιατί ο Μάτος, αυτήν την σέντρα την έχει, όμως μέχρι σήμερα κανείς δεν μπορούσε να την κάνει γκολ. Όπως και στο τέρμα του Ενρίκε, φάνηκε πως η ταχύτητα γίνεται πιο χρήσιμη όταν υπάρχει ποιότητα στην εκτέλεση. Ο ΠΑΟΚ προοδεύει και για μία ομάδα που τρέχει και έχει φυσική κατάσταση είναι σημαντικό που αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές που έχουν την ικανότητα να τελειώσουν σωστά μία φάση και να πάρουν την σωστή τελική επιλογή.

Η πρόοδος της ΑΕΚ με Χιμένεθ

Το παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Βέροια δεν χωρά σε κριτική. Απλά φαίνεται πως ο Χιμένεθ έχει δώσει ελευθερίες στα παίκτες του, ο Γκάλο παίρνει ανεβάσματα, ενώ ο Μάνταλος με τον Χριστοδουλόπουλο βρίσκουν φόρμα. Είναι σημαντικό πως η νίκη με τη Βέροια δεν ήρθε λόγω μίας εντυπωσιακής εμφάνισης του Αραούχο, αλλά μιας συνολικής λειτουργίας της ΑΕΚ. Ήταν και περίεργο αυτό που συνέβαινε όλο το προηγούμενο διάστημα. Μπορεί το ρόστερ της ΑΕΚ να μην ήταν για να πάρει τίτλο, δεν ήταν λογικό όμως που δεν μπορούσε να βγάλει ούτε μία τελική σε ροή αγώνα και απειλούσε μόνο από στημένα. Με τον Χιμένεθ υπάρχει τεράστια πρόοδος και έχει βελτιωθεί πολύ η ψυχολογία. Το πιο σημαντικό είναι πως επιτέλους υπάρχει λόγος να πάει ο Αεκτζής στο γήπεδο, αλλά και να κάτσει ένας φίλαθλος άλλης ομάδας να παραολουθήσει ευχάριστα παιχνίδι της ΑΕΚ.

Όλα αυτά δημιουργούν συνθήκες για να έχουμε ένα ενδιαφέρον κλείσιμο σεζόν έστω και αν δεν υπάρχει ανταγωνισμός για τον τίτλο.

Είναι θετικό πως ΠΑΟΚ, ΑΕΚ βελτιώνονται και έχουν σαν στόχο να σώσουν την χρονιά.

Οδηγός για τη συνέχεια

Ο Ουζουνίδης δεν είχε την τύχη των συναδέλφων του, αφού δεν πήρε την ενίσχυση που ήθελε στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουάριου. Βγήκαν όμως θετικά συμπεράσματα από το παιχνίδι του Σαββάτου. Στους Ζωσιμάδες οι "πράσινοι" έκαναν με διαφορά το πιο γεμάτο παιχνίδι τους από την ημέρα που ανέλαβε ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Υπήρχε μαχητικότητα, έγινε μεγάλη προσπάθεια για να έρθει η ανατροπή σε δύσκολες αγωνιστικές συνθήκες και πήραμε δείγματα ικανά να πιστέψουμε πως θα διορθωθεί η εικόνα του Παναθηναϊκού.

Πλέον υπάρχουν περισσότερες λύσεις και η δυνατότητα για διατάξεις που δημιουργούν την δυνατότητα να υπάρχει παραγωγή επιθέσεων.

Είδαμε τον Μαρίνο Ουζουνίδη να δοκιμάζει διάφορα επιθετικά σχήματα για να ενισχύσει την ομάδα του και να προσπαθεί να χρησιμοποιήσει ως όπλο την ποιότητα των Εμποκού - Βιγιαφάνες και τα ανεβάσματα που μπορούν να προσφέρουν οι Κουλιμπαλί - Χούλτ Είναι από τις φορές που μια νίκη που δεν κατακτήθηκε μπορεί να αποτελέσει οδηγό για τη συνέχεια.

Μπορεί η ενίσχυση να μην ήρθε στον βαθμό που την ήθελε το τεχνικό επιτελείο, αλλά το ρόστερ πλέον είναι πιο γεμάτο.

Οι συνθήκες είναι δύσκολες, αλλά η εμφάνιση στους Ζωσιμάδες αποτελεί μία παρακαταθήκη για το μέλλον.

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ ΤΟ ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ

Άλλωστε έχουν γίνει κάποια πράγματα από το τεχνικό επιτελείο που σιγά-σιγά θα αποδειχθούν ευεργετικά.

Το ξεσκαρτάρισμα που έγινε βίαια και άμεσα, μπορεί τον Ιανουάριο να κόστισε καθώς άφησε τον Παναθηναϊκό με λίγους ποδοσφαιριστές, τώρα όμως που το Κόπα Αφρικά τελείωσε, οι τραυματίες επέστρεψαν και υπάρχει ακόμα μία λύση στα άκρα της επίθεσης με τον Κλωναρίδη, θα φανεί πόσο σημαντικό είναι που μπορεί ο Ουζουνίδης να φτιάχνει ενδεκάδες χωρίς να υπάρχουν ποδοσφαιριστές που στον χώρου που παίζουν κάνουν ζημιά. Φυσικά για να συμβεί αυτό είναι σημαντικό να είναι υγιής και διαθέσιμοι οι Χουλτ - Κουλιμπαλί.

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ-ΧΟΥΛΤ

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι μεγάλο πράγμα να έχεις ασφάλεια στις πλευρές αμυντικά και να μπορείς να παίρνεις από τα ακραία μπακ ανεβάσματα. Το γεγονός πως ήταν διαθέσιμα και τα δύο καλά μπακ του Παναθηναϊκού έδωσε την ευκαιρία στον Ουζουνίδη να δοκιμάσει διάφορα σχήματα και να φέρει τους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές του πιο μέσα ώστε να υπάρχουν συνεργασίες και να δίνει εντολές στους ακραίους να παίζουν κοντά στον Μπεργκ. Το γεγονός πως είχε τ' ανεβάσματα που έπρεπε από τις πλευρές του επέτρεψε, να δώσει εντολές στους παίκτες του για να παίξουν πιο μέσα και να γεμίσουν την περιοχή στην προσπάθεια να "πνίξουν" τον αντίπαλο.

Στέκομαι στην ανάγκη να είναι καλά οι Χουλτ - Κουλιμπαλί γιατί δεν υπάρχει εκεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση.

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ

Από εκεί και πέρα αισιόδοξα μηνύματα ήρθαν από την προσπάθεια και την μάχη που έδωσαν οι Μπεργκ, Εμποκού, Βιγιαφάνες, Ζέκα. Και οι τέσσερεις καλούνται να βγουν μπροστά και να κάνουν τη διαφορά.

Ο Ζέκα θυμήθηκε στα ΓιάννΙνα τον καλό του εαυτό και έβγαλε περισσότερα τρεξίματα απ' όσα στα προηγούμενα παιχνίδια, έπαιξε και για τον Λουντ που δεν μπήκε στο πνεύμα του παιχνιδιού. Είναι φανερό πως το καινούριο τεχνικό τιμ έχει καταλάβει την ποιότητα του Εμποκού, τού έχει δώσει αναβαπτισμένο ρόλο και αυτός είναι στην ουσία η μεταγραφή που δεν έγινε.

Ο Εμποκού είναι απελευθερωμένος δείχνει να απολαμβάνει τις περισσότερες αρμοδιότητες που έχει και επειδή είναι ένας ποδοσφαιριστής με τεράστια προσόντα και με ικανότητα να προσφέρει σε πολλούς χώρους γηπέδου και σε πολλούς ρόλους παιχνίδι με παιχνίδι θα γίνεται καλύτερος. Έναν καλό έφερε ο Στραματσόνι και δεν το είχε πάρει χαμπάρι.

ΤΕΛΕΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΠΑΙΚΤΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ

Πρακτικά υπάρχουν τρεΙς ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, Μπεργκ, Βιγιαφάνες και Εμποκού που μπορούν να συνεργαστούν, χρειάζονται ασφάλεια από το δίδυμο των αμυντικών χαφ, ανεβάσματα από τα ακραία μπακ και να υπάρχει ουσία στα τελειώματα από τον εξτρέμ που θα βρίσκεται μόνιμα στο γήπεδο. Ακόμα και με κόντρα διαιτησία, και σε αυτό το χωράφι, δημιουργήθηκαν φάσεις, που θα μπορούσαν να δώσουν το παιχνίδι στον Παναθηναϊκό ήθελε όμως μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο τελείωμα από τους Κλωναρίδη, Βλαχοδήμο και Χατζηγιοβάνη.

Είναι η τακτική του Ουζουνίδη τέτοια, η ταυτόχρονη παρουσία των Βιγιαφάνες, Εμποκού και οι κινήσεις του Μπεργκ που θα δίνουν μόνιμα καθαρές τελικές στον ποδοσφαιριστή που κινείται στον κενό χώρο, δηλαδή στον ρόλο που κυρίως θα έχει ο Κλωναρίδης και είναι σημαντικό να τελειώνει σωστά. Φυσικά για όλους το χωράφι στους Ζωσιμάδες προσφέρει άλλοθι.

Ο Παναθηναϊκός έχασε δύο βαθμούς σ' ένα παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσει, η εμφάνιση όμως δείχνει αυτοπεποίθηση και δείχνει πως ο δρόμος που έχει βάλει το τεχνικό επιτελέιο την ομάδα είναι και ο σωστός.

News 24/7

24MEDIA NETWORK