Όλα έχουν κι ένα όριο!

H εισβολή του Ιβάν Σαββίδη, ο εκφοβισμός που έφτασε στο σημείο να αναγκάσει τον διαιτητή να υποστεί έναν από τους μεγαλύτερους αυτοεξευτελισμούς που έχουν συμβεί, η κατοχύρωση του γκολ και το 50-50 που δεν αντέχει κανένας. Ο Τσάρλυ ξεσπάει και γράφει για τα όσα έγινα το βράδυ της Κυριακής.

Όλα έχουν κι ένα όριο!

Καταλάβαινα και κατηγορήθηκα για αυτό, την ανάγκη που είχε η διοίκηση και συνολικά ο οργανισμός του ΠΑΟΚ να πολεμήσουν για να πάρουν τους βαθμούς που τους αφαιρέθηκαν από ένα χαρτί που πέταξε ένας ηλίθιος. Έχω μία στάση ζωής, μου αρέσει πάντα να έρχομαι στην θέση του άλλου, ώστε να μπορώ να είμαι δίκαιος.

Επίσης θεωρώ μικροπρεπείς τους ανθρώπους που κρίνουν ανάλογα με το συμφέρον που έχουν, στο ποδόσφαιρο με βάση αποκλειστικά τα θέλω της ομάδας που υποστηρίζουν. Όλοι καταλαβαίνουμε πως οι ίδιοι άνθρωποι, που έσκουζαν επειδή η διοίκηση του ΠΑΟΚ προσπαθούσε να βρει το δίκιο της και να επιτραπεί στην ομάδα να διεκδικήσει το πρωτάθλημα στο γήπεδο, θα ήταν στα κάγκελα αν συνέβαινε κάτι ανάλογο στην δική τους ομάδα.

Είμαι ξεκάθαρος, θεωρώ πως θα ήταν άδικο, να χάσει ο ΠΑΟΚ, από το περιστατικό με το χαρτί το πρωτάθλημα στα δικαστήρια. Βρέθηκε ένα παράθυρο στην λογική πως δεν έχουμε διακοπή αγώνα γιατί το παιχνίδι δεν ξεκίνησε και πάρθηκε μία λύση που έδινε την δυνατότητα στο ελληνικό πρωτάθλημα, να βγάλει τον πρωταθλητή στους αγωνιστικούς χώρους.

Ο ΠΑΟΚ από αυτήν την υπόθεση βγήκε ζημιωμένος, καθώς δεν του επιτράπηκε να διεκδικήσει τους βαθμούς με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο. Συνεπώς, τιμωρία υπήρχε, η οποία του δυσκόλευε το έργο του για το πρωτάθλημα, δεν τον καταδίκαζε όμως.

ΤΟΥΣ ΕΤΥΧΕ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΦΑΣΗ

Όλα, όμως, έχουν ένα όριο. Έκατσε στο 90ο λεπτό μία πολύ δύσκολη φάση. Πραγματικά χρειάζεσαι πολλά ριπλέι για να την αποσαφηνίσεις. Ο Μαουρίτσιο είναι μπροστά, ο βοηθός τον βλέπει, δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν έχει προλάβει να περάσει την γραμμή ο παίκτης του ΠΑΟΚ πριν έρθει η μπάλα σε αυτόν, αν την απέφυγε και κυρίως αν εμπόδισε τους Μπάρκα, Σιμόες να την αποκρούσουν.

Ήταν απόλυτα λογικό ο βοηθός, να ενημερώσει τον Κομίνη να συζητήσουν και να αποφασίσουν αν θα μετρήσουν η όχι το γκολ. Για μένα θα ήταν η οποιαδήποτε απόφαση σεβαστή, είναι πολύ δύσκολη η συγκεκριμένη φάση. Αυτά που συνέβησαν μετά την απόφαση του Κομίνη να ακυρώσει το γκολ δεν υπάρχουν οι κατάλληλες λέξεις για να περιγραφούν.

Εισβολή από τον Ιβάν Σαββίδη με όπλο στην ζώνη, εκφοβισμός, που έφτασε στο σημείο να αναγκάσει τον διαιτητή να υποστεί έναν από τους μεγαλύτερους αυτοεξευτελισμούς που έχουν συμβεί.

Να μπει στα αποδυτήρια και από τον φόβο του να μετρήσει ένα τέρμα που είχε ακυρώσει. Εδώ πρέπει να επέμβει η ελληνική κυβέρνηση. Εκτίθεται, έχουμε ένα φύλλο αγώνα, που είναι προϊόν εκφοβισμού, απειλών και έγιναν όλα αυτά σε ζωντανή σύνδεση. Είδε όλη η Ελλάδα τις απειλές προς τον Κομίνη που τον οδήγησαν στον αυτοεξευτελισμό. Δεν μπορεί κανένας να πάρει σοβαρά ένα φύλλο αγώνα που είναι προϊόν απειλών.

ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΧΙΜΕΝΕΘ-ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Δεν έχει νόημα, να γράψει κάποιος οτιδήποτε για το παιχνίδι. Ο φόβος που έδειξε ο Χιμένεθ και η προσπάθεια που έκανε σε όλον τον αγώνα να περιορίσει τα όπλα του αντιπάλου και όχι να αναδείξει τα δικά του, η επιλογή του Λουτσέσκου να ξεκινήσει με τους Λημνιό-Κάμπος στα άκρα και να κρατήσει στον πάγκο τους Μακ, Μπίσεσβαρ στερώντας κάθε δημιουργία και επιθετικότητα από τα άκρα του ΠΑΟΚ, επηρέασαν και οδήγησαν σε λίγες φάσεις τον αγώνα. Όμως, εν έχουν και κανένα νόημα όλα αυτά, δεν προσφέρει σε τίποτα η αναφορά για οτιδήποτε έγινε στα 90λεπτά κανονικού παιχνιδιού.

Θέλω να πω εδώ κάτι, ο κόσμος του ΠΑΟΚ αξίζει να δεχτεί τα εύσημα. Ήταν άψογος, σεβάστηκε την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών και τον σύλλογο που αγαπά. Το ελληνικό ποδόσφαιρο πέρασε ακόμα μία μαύρη βραδιά.

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟ 50-50

Δυστυχώς το 50-50 δεν το αντέχει κανένας. Φέτος έχουμε με διαφορά την καλύτερη διαιτησία και πάνω σε αυτήν την λογική. Τόνισα σε προηγούμενο μου κείμενο πως το φετινό πρωτάθλημα δεν έχει Χαλίφη.

Προσέξτε, ο ΠΑΟΚ θέλει να γίνει, διαφημίζει πως είναι, αλλά στην πραγματικότητα, έχουμε ένα πρωτάθλημα που το διεκδικούν τρεις ισχυροί επιχειρηματίες και αυτό δημιουργεί ισορροπίες.

Στην Τούμπα δεν είδαμε τον Κομίνη να μπαίνει με σκοπό να δώσει το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ, που θεωρείται ο ισχυρός, αλλά να μοιράσει το καρπούζι στην μέση. Είδαμε ένα καθαρό 50-50, όμως σε ένα άρρωστο σάπιο περιβάλλον, αυτό το 50-50 ήταν ικανό να δημιουργήσει όσα είδαμε. Είναι ικανό να έχει τους πάντες να νοιώθουν αδικημένοι.

Η ΑΕΚ σε αυτό το πρωτάθλημα, είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα και αξίζει να το σηκώσει, η πολιτεία πρέπει να επέμβει και να δώσει ένα ηθικό τέλος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK