Όλοι αναπληρώνονται εκτός από τον Βιγιαφάνιες

Ο Τσάρλυ γράφει για τον Λούκας Βιγιαφάνιες, ο οποίος αδικείται που παίζει σε αυτόν τον Παναθηναϊκό και έκανε... πλάκα στο ματς με την Κέρκυρα στη Λεωφόρο. Γιατί είναι αναντικατάστατος ο Αργεντινός; Eπίσης, ποιοι οι λόγοι που η ΑΕΚ "κόλλησε" στο μηδέν κόντρα στην ΑΕΛ στη Λάρισα;

Όλοι αναπληρώνονται εκτός από τον Βιγιαφάνιες
EUROKINISSI

Το παιχνίδι στην Λάρισα έκρυβε εξαρχής πολλές δυσκολίες για την ΑΕΚ. Στην μάχη που δίνουν οι τρεις διεκδικητές για τον φετινό τίτλο υπάρχουν συγκεκριμένα παιχνίδια στον δεύτερο γύρο που κρύβουν παγίδες. Ο αγώνας με την ΑΕΛ ήταν ένα από αυτά. Στην ΑΕΚ γνώριζαν καλά πως χρειαζόταν να δώσουν μάχη για να φύγουν με το διπλό από την Λάρισα.

Η ΑΕΚ σε καμία στιγμή του παιχνιδιού δεν έδειξε πως ήταν σε θέση να ξεπεράσει τις δυσκολίες της αναμέτρησης για να πετύχει τον στόχο της και είχε μία πολύ σοβαρή απώλεια την οποία μόνο με εκτός έδρας νίκες στα ντέρμπι μπορεί να ρεφάρει.

ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΟΥ ΦΥΝΤΑΝΗ

Έπεσε λοιπόν στην φάκα του Κούγια. Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ είχε πολλούς λόγους για να κάνει την ζημιά στην ΑΕΚ. Η ομάδα του παρουσιάστηκε αποφασισμένη για να κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να πάρει το 0-0.

Ο Φυντάνης παρουσίασε ένα 4-2-3-1 με τους Λαγό, Άντονι να παίζουν μπροστά από τα στόπερ και να λειτουργούν και οι δύο σαν 6άρια, οι εξτρέμ Ντέλετιτς, Γκριζμάν και από το 53ολεπτό ο Μασούρας έμεναν πολύ χαμηλά και ήταν αυτοί που έπαιρναν όλες τις επιθέσεις της ΑΕΚ από τα άκρα δίνοντας την δυνατότητα στους μπακ Γουάλας, Ρέτζα να μπαίνουν προς τα μέσα και να παίρνουν αυτοί τους Μπακασέτα, Χριστοδουλόπουλο όταν προσπαθούσαν να κινηθούν πιο εσωτερικά αλλά και να δίνουν βοήθειες στους στόπερ.

ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΣΚΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπήρχε ένα αμυντικό πλάνο από πλευράς Φυντάνη στο οποίο ήταν οι παίκτες του πολύ προσηλωμένοι και ταυτόχρονα πήγαιναν πολύ δυνατά χωρίς να φοβούνται να παραχωρήσουν φάουλ στις μονομαχίες. Εδώ να σημειώσω πως ο διαιτητής Σκουλάς επέτρεψε αρκετά μαρκαρίσματα αμυντικών της ΑΕΛ που ήταν στο όριο του φάουλ και με τον τρόπο του βοήθησε να βγει ακόμα πιο εύκολα η τακτική επιλογή του Φυντάνη, δίχως να έχει κάνει κάτι κραυγαλέο.

Η ΑΕΚ εγκλωβίστηκε συνολικά, δεν βρήκε τρόπο να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της ΑΕΛ. Στην ουσία το παιχνίδι τελείωσε δίχως οι παίκτες του Χιμένεθ να έχουν κάποια σημαντική ευκαιρία, δεν βρήκαν ποτέ ρυθμό, δεν έφτιαξαν ούτε μία συνεργασία, δεν κατάφεραν να προσαρμοστούν στον πολύ δύσκολο αγωνιστικό και έχασαν πολύτιμο έδαφος στην μάχη του τίτλου.

ΔΥΟ "ΣΚΑΨΙΜΑΤΑ" ΤΟΥ ΜΑΣΟΥΝΤ

Ο Ισπανός τεχνικός προσπάθησε να αλλάξει κάτι και να βρει τρόπο να πάρει το παιχνίδι παίζοντας το χαρτί του Μασούντ και του Κλωναρίδη. Έψαξε μία καλή πάσα από τον Ιρανό και να δημιουργηθεί κάποιο ρήγμα από κίνηση του Κλωναρίδη. Ο Μασούντ είχε δύο καλές επιλογές, έσκαψε την μπάλα μία φορά στον Αραούχο αλλά δεν την βρήκε την μπάλα καλά ο Αργεντίνος και στο 90λεπτό στον Κονέ, αλλά τον πρόλαβε ο Μιλοσλάβλεβιτς. Συνολικά είχαν πολύ καλές αλληλοκαλύψεις οι παίκτες του Φυντάνη και κατάφεραν να πάρουν το 0-0 δίχως να δεχτούν ούτε μία φάση. Για να πάρεις πρωτάθλημα, πρέπει να βρίσκεις ειδικά στον δεύτερο γύρο που δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες βαθμών λύσεις σε αυτά τα παιχνίδια. Η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε, έτσι δεν παίρνεις τίτλο.

Στην Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός έκανε μία εμφάνιση που είχε ανάγκη. Κέρδισε τον Κέρκυρα με ένα ευρύ σκορ, έδειξε πως δεν έχει καμία σχέση ούτε από άποψη ρόστερ, ούτε από τον τρόπο παιχνιδιού με τις ομάδες που θα δώσουν μάχη για την παραμονή και από εδώ και μπρος πρέπει να γίνει μία σοβαρή προσπάθεια στα εκτός έδρας. Είναι προφανές και θα πρέπει πρώτους από όλους να το αντιληφθεί ο τεχνικός του πως δεν μπορεί να διαχειρίζεται ο φετινός Παναθηναϊκός με τον ίδιο τρόπο τα εντός με τα εκτός έδρας παιχνίδια.

ΔΙΔΥΜΟ ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Ο Ουζουνίδης παρέταξε τον Παναθηναϊκό με αμυντικό δίδυμο δύο ποδοσφαιριστές που σε κανονικές συνθήκες στο κέντρο της άμυνας αγωνίζονται σαν παρτενέρ ενός κανονικού στόπερ. Μπορούν να δώσουν μυαλό, κατεύθυνση, βάθος και να βοηθήσουν στην σωστή ανάπτυξη και να φέρουν μία επιθετική συμπεριφορά στην τελευταία γραμμή άμυνας.

Στο παιχνίδι με την Κέρκυρα δεν δέχτηκαν πίεση και ο Παναθηναϊκός κέρδισε που είχε ένα αμυντικό δίδυμο ικανό να βγαίνει έγκαιρα ψηλά, να διορθώνει με γρήγορες αντιδράσεις ο ένας τα λάθη του άλλου και να κερδίζουν μέτρα. Φυσικά και έπαιξε ρόλο πως ο αντίπαλος δεν μπορούσε να τους βάλει βαθιά και να αναδείξει άλλες αδυναμίες.

ΛΑΘΟΣ Ο ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΙΛΙΕΜΑΡΚ

Επέλεξε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ένα 4-3-3 που στην λογική δύο εσωτερικών μέσων με τον Χίλιεραρκ να είναι σε αυτόν τον ρόλο είχε παρατάξει μόνο στο νικηφόρο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ. Πάντως συνολικά είτε με 4-3-3, είτε με 4-2-3-1 η ομάδα λειτούργησε καλύτερα όποτε ο Σουηδός είχε στήριγμα από δύο χαφ στο κέντρο. Ήταν υπερβολικό που κάποια παράπονα που είχε ο Ουζουνίδης από την έλλειψη μαχητικότητας του Σουηδού τον οδήγησαν εκτός ενδεκάδας σε αρκετά παιχνίδια.

Ο Χίλιεμαρκ έχει μία ποιότητα στα στημένα και σε κάποιες επιλογές τροφοδότησης που ο φετινός Παναθηναϊκός έχει ανάγκη να τα παίρνει. Η Κέρκυρα αποδείχθηκε αντίπαλος πολύ χαμηλού επιπέδου και βοήθησε τους ποδοσφαιριστές να έχουν την δυνατότητα να παράγουν, να δημιουργούν δίχως να δέχονται αμυντική πίεση. Και το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να βγάλει ο Παναθηναϊκός αρετές που δεν είχε παρουσιάσει μέχρι σήμερα.

ΠΗΓΑΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΠΛΕΥΡΕΣ

Είναι δεδομένο πως ο Ουζουνίδης ξέρει να διδάσκει ποδόσφαιρο συνεργασιών, όμως αρκετοί παίκτες του έχουν τόσο μεγάλο πρόβλημα όταν δέχονται πίεση, που τους είναι αδύνατον να δείξουν κάποια επιθετικά χαρίσματα. Τρανό παράδειγμα ο Γιόχανσον.

Είδαμε κάτι που είναι απίθανο να συμβεί σε εκτός έδρας παιχνίδι, η με αντίπαλο κάποια ανταγωνιστική ομάδα, έκανε διαφορά η πλευρά με τον Γιόχνασον μπακ και τον Χατζηγιοβάννη εξτρέμ. Πιο σταθερός είναι συνολικά ο Ινσούα, που δείχνει πως έχει το νεύρο αλλά και τα ανεβάσματα να καλύψει την αριστερή πλευρά, το είχα γράψει και μετά το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Δεν είχε κανένα λόγο στο συγκεκριμένο παιχνίδι να αφήσει ο Ουζουνίδης στον πάγκο τον Ινσούα και να πάει με μπακ τον Οικονόμου.

ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΒΙΓΙΑΦΑΝΙΕΣ

Δεν μπορεί κανείς να ξέρει το ρόστερ θα υπάρχει μόλις φύγει ο Ιανουάριος. Αυτήν την στιγμή όλοι είναι προς πώληση, όμως με τα τωρινά δεδομένα, ο Ουζουνίδης δεν πρέπει να πειράξει την τριάδα στο κέντρο με την παρουσία του Χίλεμαρκ, μπορεί να τσεκάρει πως η αριστερή πλευρά με τον Ινσούα το υπόλοιπό διάστημα βγαίνει, πως ο Δώνης του έχει δείξει πως έχει κάνει μεγάλη πρόοδο, μπορεί να συνεργαστεί μέσα στην αντίπαλη περιοχή, να κάνει κάθετη κίνηση και μπορεί να αποτελεί μια βοήθεια σε αρκετούς ρόλους και θέσεις.

Και φυσικά να ποντάρει πως όταν ο Βιγιαφάνες θα είναι σε καλή ημέρα, ο Παναθηναϊκός θα έχει έναν ποδοσφαιριστή ικανό να κάνει μεγάλη διαφορά και να φτιάξει τους συμπαίκτες του. Ο Λούκας σε ένα αβανταδόρικο για εκείνον παιχνίδι έκανε πλάκα. Αδικείται που παίζει σε αυτόν τον Παναθηναϊκό.

Αυτήν την εποχή καταλαβαίνω πως το αγωνιστικό έχει και το μικρότερο ενδιαφέρον, όμως αν υπάρχει ένα αγωνιστικό πλάνο το οποίο να μπορεί να υπηρετήσει ο Παναθηναϊκός, είναι να φτιάξει μία νεανική αθλητική ομάδα που να ψάχνει ποιότητα από τον Βιγιαφάνες.Στον Παναθηναϊκό, που χρειάζεται ρευστότητα για να επιβιώσει, όλοι αναπληρώνονται εκτός από τον Λούκας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK