Ο Ανσαριφάρντ είναι καλύτερος από τον Ιντέγε

Ο Ιρανός θα κάνει τον κόσμο του Ολυμπιακού να τον ξεχάσει εύκολα τον Ιντέγε, πολύ απλά γιατί είναι καλύτερος επιθετικός. Ο Ιντέγε πρόσφερε, είναι κλασικός στράικερ, αλλά για 13 εκατομμύρια δεν είναι. Είναι απίστευτο αυτό που έχει πετύχει η διοίκηση του Ολυμπιακού. Ο Τσάρλυ αναλύει.

Ο Ανσαριφάρντ είναι καλύτερος από τον Ιντέγε

Ο Ανσαριφάντ έκανε τη διαφορά. Είναι καλύτερος και πιο σύγχρονος του Ιντέγε. Με το που τέλειωσε το παιχνίδι στο Καραϊσκάκης έγραψα κείμενο με τίτλο " υποχρεωμένος να περάσει ο Ολυμπιακός".

Ο λόγος όπως ανάφερα και στο συγκεκριμένο κείμενο ήταν το πολύ χαμηλό επίπεδο της Οσμάλνισπορ. Ακόμα και για αυτόν τον προβληματικό Ολυμπιακό θα ήταν παράξενο και τεράστια αποτυχία να αποκλειστεί από αυτήν την ομάδα.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΕΥΚΟΛΑ

Ο Πάολο Μπέντο απλά βελτίωσε κάποιες επιλογές του Χρησιμοποίησε τον Ανσαριφάντ στην κορυφή της επίθεσης σε σχέση με το παιχνίδι με την ΆΕΚ. 'Εβαλε τον Ρέτσο στην θέση 6 αντί του βαρύ Ρομαό και τον Σισοκό στα αριστερά αντί του Ντε Λα Μπέγια.

Την διαφορά αναμφίβολα την έκανε ο Ανσαριφάντ. Το γκολ του από στημένη φάση άλλαξε την εικόνα του αγώνα και δημιούργησε συνθήκες που η πολύ χαμηλού επιπέδου της Οσμάνλισπορ δεν μπορούσε να ανταποκριθεί. Οι παίκτες του Ακτσάι στο πρώτο ημίχρονο είχαν την ενέργεια του αγώνα.

Το παιχνίδι θύμιζε αρκετά το ντέρμπι με την ΆΕΚ, με την διαφορά πως ο Ρέτσος με τον Μαρτίνς έπαιζαν στον άξονα με μεγαλύτερη ένταση από ότι το αντίστοιχο δίδυμο Μάρτινς, Ρομαό και η δυνατότητα του Ανσαριφάντ, όταν κινείται εκτός περιοχής να είναι απειλητικός και να μεταφέρει την μπάλα φόβιζε τον αντίπαλο. Οι Τούρκοι πάντως στα πρώτα 45 λεπτά κέρδιζαν μονομαχίες, είχαν μεγαλύτερη ένταση, αλλά όπως και την Κυριακή η ΑΕΚ δεν είχαν τον τρόπο να μετατρέψουν την υπεροχή σε ευκαιρίες.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Η ΟΣΜΑΝΛΙΣΠΟΡ

Το γκολ του Ανσαριφάντ στο 48ολεπτό πήγε το παιχνίδι σε μέτρα που ευνοούσαν τον Ολυμπιακό.

Για την ακρίβεια που δεν μπορούσαν να υπηρετήσουν οι παίκτες του Ακτσάι, ούτε η άμυνα ήταν ικανή να μείνει ψηλά και να μην δεχθεί καθαρές αντεπιθέσεις ούτε να τελειώσει σε μικρούς χώρους με ποιότητα μία επίθεση.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ

Όποιος θέλει να διαβάσει διθυράμβους αυτό το κείμενο δεν είναι το κατάλληλο. Ο Ολυμπιακός δεν είναι αυτός που πρέπει και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Πέρασε γιατί αντιμετώπισε μία πολύ αδύναμη ομάδα, την χειρότερη που θα μπορούσε να βρει σε αυτό το επίπεδο, χωρίς εμπειρία, δίχως ποιότητα. Αποδείχθηκε πως αυτό που χρειαζόταν για να καθαρίσει την σειρά ήταν ένα τέρμα. Αυτό ήρθε στο ξεκίνημα του τέταρτου ημιχρόνου και όλα έγιναν απλά.

Ο Ολυμπιακός στο διάστημα που έπρεπε να αμυνθεί από το 0-1 μέχρι να πετύχει το 0-2 δεν το έκανε σωστά. Άλλωστε την φάση για να πετύχει η Οσμάλνισπορ την ισοφάριση την είχε στο 63λεπτό με την κάθετη του Ουμπό στον Ενταγιέ και λίγο νωρίτερα ο Λεάλι είχε αναγκαστεί να κάνει μία εκπληκτική επέμβαση σε σουτ του Ρεγκατέν.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΙΝΤΕΓΕ

Αυτό που κρατά ο Πάολο Μπέντο είναι η πρόκριση στους 16 που αυτόματα σημαίνει πως η φετινή σεζόν από επίτευξη στόχων μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένη και φυσικά η εμφάνιση του Ανσαριφάντ.

Ο Ιρανός θα κάνει τον κόσμο του Ολυμπιακού να τον ξεχάσει εύκολα τον Ιντέγε, πολύ απλά γιατί είναι καλύτερος επιθετικός. Το χρηματιστήριο στο ποδόσφαιρο είναι πολλές φορές συγκυριακό. Ο Ιντέγε πρόσφερε, είναι κλασικός στράικερ, αλλά για 13 εκατομμύρια δεν είναι.

Είναι απίστευτο αυτό που έχει πετύχει η διοίκηση του Ολυμπιακού και μεγάλη μαγκιά που έχει πετύχει να δημιουργεί τέτοια υπεραξία σε ποδοσφαιριστές και να κάνει και τόσο υψηλές πωλήσεις ακόμα και σε παίκτες που δεν αξίζουν να πιάσουν τέτοιες τιμές.

Το γεγονός αυτό είναι για χειροκρότημα και όχι για κριτική. Προσωπικά έχω κάνει πολλές φορές κριτική στην διοίκηση του Ολυμπιακού, όμως τον Ιντέγε φρόντισε να τον αντικαταστήσει. Τον Ιανουάριο πήρε τον καλύτερο επιθετικό που υπήρχε στην δικιά μας αγορά. Το πόσο κόστισε η αγορά και πόσο πούλησε δεν αφορά κανέναν. Καλός επιθετικός αποκτήθηκε, το θέμα ήταν του Πάολο Μπέντο που καθυστερούσε να τον εντάξει στην ομάδα.

ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ

Ο Πορτογάλος τεχνικός πήγε να κάνει το όπλο του Ανσαριφάντ αδυναμία. Γιατί είναι μεγάλο πλεονέκτημα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο να έχεις επιθετικό που να μπορεί να βγει έξω από την περιοχή, να τρέξει την μπάλα να πασάρει και να περάσει τον αντίπαλο του.

Κάτι που το έχει πολύ ανεπτυγμένο και δεν το είχε ο Ιντέγε. Η διαφορά του Ολυμπιακού σε σχέση με ότι έχουμε δει στα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού ήταν πως είχε έναν επιθετικό που δεν περίμενε να τον ταΐσουν, αλλά έψαχνε μόνος του να βρει την φάση για τον εαυτό του. Σε 44 επαφές με την μπάλα ήρθε πολύ μεγάλο νούμερο για σέντερ φορ.

Το πρώτο τέρμα μπορεί να ήταν σε στημένη φάση, γκολ καθαρού στράικερ, όμως η συνολική του παρουσία ήταν ενός επιθετικού που είχε σύγχρονα στοιχεία και έπαιζε αυτός για τους συμπαίκτες του και προσπαθούσε και μόνος του να φτιάξει τον εαυτό του.

Ο Μπέντο θα είχε δίκιο που θέλει τον φορ να μην ξεμυτάει από την περιοχή και να λειτουργεί αποκλειστικά σαν στράικερ αν είχε δημιουργήσει ένα σύνολο ικανό να παράγει επιθέσεις, αυτό δεν συμβαίνει, οπότε τον εξυπηρετεί ο Ανσαριφάντ. Η αλήθεια είναι πως από την στιγμή που έχασε τον Ιντέγε, δεν έχει και περιθώριο. Πλέον θέλοντας και μη θα πάει με τον Ανσαριφάντ και αυτό είναι καλό για τον Ολυμπιακό.

ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΕΜΟΙΑΖΕ ΜΕ ΑΘΛΟΣ

Είναι σπουδαίο για τον σύλλογο που σε μία σεζόν που έγιναν απίστευτα λάθη και το επίπεδο της δουλειά των επιλογών σε πρόσωπα δεν είναι αυτό που θα έπρεπε ότι κατάφερε να βρίσκεται στους 16 του Europa League.

Είναι κέρδος να πετυχαίνεις έναν στόχο που κάποτε θα έμοιαζε άθλος και όμως να μην είσαι ικανοποιημένος από την εικόνα σου. Μέσα στο χρόνο αυτά είναι και τα σημάδια που σε κάνουν να καταλαβαίνεις πως μεγάλωσες. Ο φετινός Ολυμπιακός είναι προβληματικός παίζει άθλιο ποδόσφαιρο ο σύλλογος όμως σαν μέγεθος τα τελευταία χρόνια έχει μεγαλώσει πολύ. Και αυτό το εξαργυρώνουν παίκτες τύπου Ιντέγε και προπονητές σαν τον Μπέντο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK