Ο Καρσελά έχει αυτό που χρειάζεται ο Ολυμπιακός

Ο γεννημένος στο Βέλγιο Μαροκινός εξτρέμ είναι ο καλύτερος ντριμπλέρ που μπορεί να έρθει στην Ελλάδα. Οι επιδόσεις του ήταν πίσω μόνο από Νεϊμάρ και Μέσι στο ισπανικό πρωτάθλημα της προηγούμενης σεζόν. Ο Τσάρλυ αναλύει με στοιχεία κι αριθμούς τον μεγάλο στόχο του Ολυμπιακού για τα άκρα της επίθεσης.

SL Benfica midfielder Mehdi Carcela-Gonzalez, left, battles New York Red Bulls defender Anthony Wallace for the ball during the first half of a soccer match in the International Champions Cup in Harrison N.J., Sunday, July 26, 2015. The Red Bulls defeated Benfica 2-1. (AP Photo/Rich Schultz)
SL Benfica midfielder Mehdi Carcela-Gonzalez, left, battles New York Red Bulls defender Anthony Wallace for the ball during the first half of a soccer match in the International Champions Cup in Harrison N.J., Sunday, July 26, 2015. The Red Bulls defeated Benfica 2-1. (AP Photo/Rich Schultz) AP

Αυτές τις ημέρες βγαίνουν μεταγραφικά ονόματα στα ρεπορτάζ των ομάδων. Στον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια έχουν ψάξει πολλές περιπτώσεις στόπερ και ακραίων επιθετικών, ειδικά στα άκρα έχουν γίνει πολλές επιλογές, αλλά καμία δεν έχει λύσει στην πράξη το πρόβλημα της δημιουργίας.

Ειδικά οι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν ανάγκη να βλέπουν κάποιον ποιοτικό παίκτη στην πλευρά, καθώς έχουν συνηθίσει να βλέπουν ποδοσφαιριστές που να κάνουν την διαφορά παίζοντας στα άκρα.

ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

Όταν κάθεσαι στην εξέδρα, τον παίκτη γραμμής τον έχεις μπροστά σου, έχεις πιο άμεση επαφή για ένα ημίχρονο από οποιονδήποτε άλλον. Οι φίλοι του Ολυμπιακού έχουν μάθει να πηγαίνουν στο "Καραϊσκάκης" και να βλέπουν μπροστά τους, στη γραμμή, τους Τζόρτζεβιτς, Γιανακόπουλο, Γεωργάτο, Μιραλάς, Ριέρα, ακόμα και -έστω για μία σεζόν- Λέτο.

Είναι δύσκολο και σκληρό να παρακολουθούν οι ίδιοι άνθρωποι το παιχνίδι του φιλότιμου Σεμπά η των Ντοσεβί, Πάρντο, Ντουρμάζ, Ελιονούσι. Είναι πολλοί οι ακραίοι που πέρασαν τα τελευταία χρόνια από τον Ολυμπιακό και δεν είχαν την ποιότητα να κάνουν τη διαφορά.

Ο ΕΞΤΡΕΜ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Βλέπετε δεν είναι και εύκολο, χρειάζεται υψηλή κλάση. Τον Ολυμπιακό τον περιμένουν μόνιμα ομάδες που αμύνονται μαζικά. Τον ακραίο του επιθετικό ξεκινά να τον μαρκάρει ο αντίπαλος εξτρέμ, η απόσταση από τον μπακ είναι ελάχιστη κι ο εσωτερικός χαφ έχει το νου του να προσφέρει βοήθεια στην πιθανή κίνηση του προς την περιοχή. Χρειάζεται, λοιπόν, να υπάρχει υψηλή ποιότητα για να μπορέσει κάποιος παίζοντας στα άκρα του Ολυμπιακού να κάνει τη διαφορά.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Ποιότητα, όμως, που πρέπει να μπει στην ομάδα. Μία από τις μεγάλες παθογένειες του Ολυμπιακού την περσινή χρόνια ήταν η έλλειψη δημιουργίας σε ροή αγώνα. Ήταν κάτι που υπήρχε και την εποχή Σίλβα, αλλά ειδικά πέρυσι το πρόβλημα ήταν τεράστιο.

Ο Ολυμπιακός είχε λίγες καθαρές τελικές και ευκαιρίες για γκολ έψαχνε με συγκεκριμένους τρόπους. Στημένα, εκμετάλλευση χώρου όσο υπήρχαν τρεξίματα, τη φάση που συχνά έβγαζε με το ανέβασμα του Φιγκέιρας όταν η μπάλα παιζόταν στον άξονα και φυσικά από κάποια έμπνευσή του Φορτούνη.

Μέχρις εκεί δεν υπήρχε άλλος τρόπος, κάποια ατομική έμπνευση, ή συνεργασία παικτών με υψηλή ποιότητα για να ανοίξει η αντίπαλη άμυνα και για αυτό το λόγο ήταν εύκολη η προσαρμογή του αντιπάλου στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει και εκτός από δουλειά χρειάζεται και κατάλληλους παίκτες. Ειδικά ένας ποδοσφαιριστής με έφεση στην ντρίπλα μπορεί να αποτελέσει κλειδί.

Ο ΚΑΡΣΕΛΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ

Μπήκα στο τρυπάκι να γράφω το κείμενο γιατί για ακόμα μία φορά έπεσε το μάτι μου στο όνομα Καρσελά που γράφεται στα ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Ο συγκεκριμένος εξτρέμ απασχόλησε και σε παλιότερες μεταγραφικές περιόδους το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Έχει το προσόν που λείπει από το ρόστερ της ομάδας τα τελευταία χρόνια.

Εκπληκτική ικανότητα στο "ένας με έναν". Ο Καρσελά την σεζόν 2010-11 φάνταζε ικανός να κάνει μεγάλη καριέρα. Έκανε μεταγραφή στην Ανζί όταν υπήρχαν τα λεφτά το καλοκαίρι του 2011. Είχε προηγηθεί σεζόν στην Σταντάρ με 13 γκολ 8 ασίστ στο πρωτάθλημα. Όπως σε πολλούς παίκτες, έτσι και στον Καρσελά, μια μεταγραφική επιλογή πάνω στα ντουζένια του, που είχε ως λογική το πολύ χρήμα, έβαλε ένα μεγάλο στοπ στην καριέρα του.

Δεν έπαιξε πολύ στην Ανζί, μετά ήρθε και το οικονομικό κραχ και επέστρεψε στην Σταντάρ. Το 2015 πουλήθηκε στην Μπενφίκα όπου έκατσε ένα χρόνο και είχε συνολικά 3 γκολ και 7 ασίστ και πέρυσι έπαιξε στην Γρανάδα.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΚΑΝΙ, ΠΕΡΥΣΙ ΠΕΤΑΓΕ

Στέκομαι στον Καρσελά, γιατί πιστεύω πολύ στην σιγουριά που δίνει η τελευταία εικόνα του κάθε ποδοσφαιριστή. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις παικτών, που υπάρχει μία πολύ καλή ανάμνηση από αυτούς στο παρελθόν, αλλά η πρόσφατη εικόνα είναι προβληματική. Αυτές οι περιπτώσεις έχουν αυξημένο ρίσκο. Μία τέτοια ήταν ο Μποκανί που κόπηκε στα ιατρικά.

Ο Καρσελά πέρυσι αγωνίστηκε στη χειρότερη ομάδα που θυμάμαι να έχει εμφανιστεί ποτέ στη Λα Λίγκα. Ο ίδιος όμως επιβίωσε. Ήταν με διαφορά ο καλύτερός της ποδοσφαιριστής, πολλές φορές έμοιαζε να παλεύει μόνος. Η εικόνα που είχα σχηματίσει βλέποντας τον στα παιχνίδια της Γρανάδα επιβεβαιώνεται και από το site "whoscored.com", που τον έχει ως καλύτερο παίκτη της ομάδας με 6,87 μέσο όρο αξιολόγησης. Ένας 19 ετών στόπερ είναι μόνο πάνω από αυτόν, αλλά τα μόλις 180 λεπτά συμμετοχής δεν αποτελεί αξιόπιστο δείγμα.

ΠΙΣΩ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΝΕΪΜΑΡ - ΜΕΣΙ

Ο Καρσελά με την ταχύτητα του και με όπλο τη ντρίπλα του, έδινε άνισες μάχες. Είχε μέσο όρο 2,7 ντρίμπλες ανά παιχνίδι. Αυτό το προσόν του, η ευκολία του να περνά αντίπαλο και από τις δύο πλευρές, είναι ο λόγος που έγραψα το κείμενο.

Στο περσινό πρωτάθλημα ο Καρσελά ήταν πίσω στις ντρίμπλες μόνο από τον Νειμάρ που είχε 5,6 και από τον Μέσι που είχε 3,7 ανά παιχνίδι. Με 2,7 ανά παιχνίδι ήταν τρίτος σε όλη την ισπανική Λίγκα! Τα στατιστικά στοιχεία του ελληνικού πρωταθλήματος είναι για γέλια. Αν υπήρχε μέτρηση και ο Καρσελά ερχόταν στην χώρα μας, είναι δεδομένο πως θα ήταν πρώτος μακράν σε αυτήν την κατηγορία. Πρόκειται με διαφορά για τον καλύτερο ντριπλέρ που κυκλοφορεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο που θα μπορεί ρεαλιστικά να έρθει στον Ολυμπιακό.

Με βάση τα χρήματα που μπορεί να δώσει ο Ολυμπιακός ο Καρσελά αποτελεί μία πολύ καλή λύση και, αν αποκτηθεί, θα προσφέρει στην ομάδα το στοιχείο που της έλειπε και θα επιτρέψει και στον νέο τεχνικό των ερυθρολεύκων τη δυνατότητα να δημιουργούν συνεργασίες που έλειπαν από την ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια και ο κόσμος θα έχει ένα ελκυστικό ποδοσφαιριστή να βλέπει κοντά στην γραμμή.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Είναι αριστεροπόδαρος, στη Γρανάδα έπαιζε περισσότερο δεξιά, υπήρχαν ομάδες που τον έβαζαν και αριστερά. Παίζει με άνεση και στις δύο πλευρές, έχει καλά τελειώματα, εκτελεί στημένα. Τα δεδομένα είναι πως υπάρχει ρήτρα στα 2,7 εκατομμύρια ευρώ και ο ποδοσφαιριστής στην Γρανάδα έπαιρνε 1,4 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Τον παίκτη τον ξέρει καλά από την εκπληκτική παρουσία στο Βέλγιο ο τεχνικός Μπέσνικ Χάσι αλλά και ο αθλητικός διευθυντής Μάριο Ουσίγιος από την πολύ καλή περσινή του σεζόν στην Γρανάδα. Πιστεύω πως έχουν διαπιστώσει κι αυτοί πως αξίζει να αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό. Έχει τα προσόντα που λείπουν και είναι ικανός να αλλάξει επίπεδο όλη την ομάδα στο δημιουργικό κομμάτι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK