Υποχρεωμένος να περάσει ο Ολυμπιακός

Ο Τσάρλυ εξηγεί γιατί ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να προκριθεί στους "16" του Europa League, δεδομένης της δυναμικότητας της Οσμανλίσπορ.

Υποχρεωμένος να περάσει ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με την 9η ομάδα του τούρκικου πρωταθλήματος, με έναν αντίπαλο που κάνει την παρθενική του εμφάνιση στην Ευρώπη και αποδείχθηκε στην πράξη πως είναι η χειρότερη ομάδα που έχει αντιμετωπίσει σε αυτό το επίπεδο ελληνική ομάδα.

ΧΑΜΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΟΜΑΔΑ

Είναι δεδομένο πως η Οσμανλίσπορ είναι ένας αντίπαλος χαμηλού επιπέδου, που ο μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδος με την εμπειρία που έχει, θα πρέπει να την περάσει στην ρεβάνς. Το 0-0 του αφήνει ακόμα ανοιχτή την πόρτα της πρόκρισης.

Οι ερυθρόλευκοι δεδομένα βρίσκονται ένα επίπεδο κάτω από ότι τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος στο "Καραϊσκάκης" έχει αντιμετωπίσει χαμηλού Ευρωπαϊκού επιπέδου αντιπάλους Χαποέλ Μπερ Σεβά, Αρούκα, Αστάνα, ΑΠΟΕΛ, Γιουνγκ Μπόις, Οσμανλίσπορ κέρδισε μόνο την εξαιρετικά αδύναμη Αστάνα.

Στο παιχνίδι με την Οσμανλίσπορ υπάρχουν πολλά αρνητικά σε σχέση με το επιθετικό κομμάτι και σαν θετικά στοιχεία μπορούμε να βάλουμε πως ο Ολυμπιακός κράτησε εύκολα το μηδέν και δεν απειλήθηκε, αλλά και το γεγονός πως τα νέα παιδιά στάθηκαν με αξιοπρέπεια.

ΚΕΡΔΟΣ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ

Για την ακρίβεια, οι καλύτεροί παίκτες της βασικής ενδεκάδας του Ολυμπιακού, βάση της στατιστικής ανάλυσης της εταιρίας "whoscored.com", ήταν οι Ανδρούτσος, Ρέτσος και ο δραστήριος γεμάτος τρεξίματα Σεμπά, ενώ η είσοδος του Μανθάτη έδωσε πνοή και ενέργεια ώστε να ψάξει ο Ολυμπιακός στο τέλος το νικητήριο τέρμα.

Το γεγονός πως ο Ολυμπιακός στους 32 Ευρωπαϊκής διοργάνωσης χρησιμοποιεί τρία νέα παιδιά από τις ακαδημίες του και στέκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο, αποτελεί ένα τεράστιο κέρδος. Κέρδος που θα το βρει μπροστά του, τα επόμενα χρόνια ο Ολυμπιακός. Aποτελεί μία παρακαταθήκη του Μπέντο και σίγουρα όταν θα αποχωρήσει θα έχει αφήσει κάτι σπουδαίο. Είναι δεδομένο πως αυτό που έχει κάνει με τα παιδιά ο Μπέντο είναι μοναδικό και του πιστώνεται.

Μακάρι να πάει τον Ολυμπιακό με τους Μανθάτη, Ανδρούτσο, Ρέτσο στους "16" της Ευρώπης. Θα είναι θαυμάσιο. Ακόμα και αν δεν γίνει αυτά τα παιδιά έχουν πάρει εμπειρίες, είναι σαν να έτρεξε για αυτά πιο γρήγορα ο χρόνος και βελτιώνονται ραγδαία.

ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ

Το ερώτημα είναι αν αυτό φθάνει, αν μπορεί να γίνεται μόνιμα η κριτική στη λογική ότι παίζουν τα παιδιά. Δεν υπάρχουν επιθετικές ιδέες, οι επιλογές του Μπέντο στερούν από τον Ολυμπιακό επιθετική ποιότητα και το ντεφορμάρισμα του Φορτούνη, πιστεύω πως οφείλεται και στο ποδόσφαιρο που διδάσκει ο Μπεντο.

Τον κρατά υπερβολικά ψηλά, τον αφήνει να λειτουργεί περισσότερο σαν δεύτερος επιθετικός παρά σαν ένας παραπάνω χαφ και το γεγονός αυτό του στερεί επαφές με την μπάλα και τρεξίματα μαζί της που μπορούν να τον βάλουν περισσότερο μέσα στο παιχνίδι.

Στο γράφημα με τα περισσότερα πατήματα που έχει ο κάθε ποδοσφαιριστής, ο Φορτούνης βρίσκεται πολύ πιο ψηλά από τον Καρντόσο γεγονός που αποδεικνύει πως ο Μπέντο τον χρησιμοποιεί σαν επιθετικό και του κάνει κακό.

Επίσης οι συνεργασίες και οι αυτοματισμοί του Ολυμπιακού είναι ανύπαρκτες και είναι φυσικό έναν καθαρό δημιουργό η έλλειψη αυτοματισμών και κινήσεων να τον επηρεάζουν.

ΠΑΙΖΕΙ... ΜΠΛΑΖΕ

Θέλω να τονίσω όμως και κάτι που το βλέπει ο κόσμος και είναι φυσικό να τον ενοχλεί. Ο Φορτούνης, είναι νέος σαν ποδοσφαιριστής έχει πίσω του μόνο μία γεμάτη πραγματικά καλή ποδοσφαιρικά χρονιά. Δεν επιτρέπεται να παίζει συνεχώς με μπλαζέ ύφος. Δικαιολογίες έχει, η ομάδα και η τακτική Μπέντο μπορεί να μην τον βοηθάει αλλά και ο ίδιος βγάζει μία λανθασμένη νοοτροπία και δεν το παλεύει όσο πρέπει. Επίσης δεν είναι η πρώτη φορά που τον έχει ντροπιάσει διαιτητής σε ευρωπαϊκό παιχνίδι δίνοντας κίτρινη κάρτα σε κωμική βουτιά δήγμα άρρωστης νοοτροπίας.

ΑΣΤΕΙΑ Η ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΝΤΟΣΟ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΑΡΙΜ

Από την επίθεση του Ολυμπιακού έλλειπε η κίνηση στον κενό χώρο, η ταχύτητα, αλλά και η ποιότητα. Ο Ανσαριφάντ μπήκε στο 87ο λεπτό και απέδειξε έστω και σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα την μία φορά που του ήρθε στα δεξιά η μπάλα, πόσο λάθος κάνει ο Μπέντο που τον έχει σε γυμνάσια.

Ο Πορτογάλος τεχνικός πιστεύει πως ο Ανσαριφάντ έπαιζε στον Πανιώνιο σε διαφορετικά μέτρα από ότι θέλει ο ίδιος να αγωνίζεται ο φορ του Ολυμπιακού. Αν είχε διαθέσιμο τον Ιντέγιε, μπορούσε να γίνει κατανοητή αυτή η λογική, αλλά το να προτιμάται ο Καρντόσο από τον Ανσαριφάντ δεν χωρά καμία ανάλυση. Ο Καρντόσο υπήρξε μεγάλο φορ, αλλά στην Ελλάδα ήρθε σε άθλια κατάσταση. Ακόμα και με την μέτρια Οσμανλίσπορ να παίξεις χρειάζεσαι κίνηση από τον επιθετικό σου, δεν γίνεται να έχεις μπροστά κάποιον που να είναι εντελώς ακίνητος, δεν έχει επιτόπιο, ούτε την δυνατότητα να ξεμαρκαριστεί σε μικρό χώρο.

ΤΟ... ΚΕΝΟ ΤΟΥ ΣΙΣΟΚΟ

Κάποια ανεβάσματα υπήρχαν από τον Σισοκό, όμως η πλάτη του ήταν συνεχώς άδεια και οι επιστροφές του καθυστερημένες. Επειδή υπάρχουν αρκετά δυνατά παιχνίδια για τον Ολυμπιακό το σημειώνω, ο Σισοκό έχει ανοίγματα ανεβαίνει με συχνότητα ψηλά, αλλά την πλευρά του την αφήνει ακάλυπτη και δεν έχει καλές επιστροφές.

ΚΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Αν παίρνει κάπου καλό βαθμό ο Ολυμπιακός, είναι στο ότι δεν έφαγε αντεπιθέσεις. Βοήθησε που έπαιζε με έναν αντίπαλο που δεν είχε σίγουρη πάσα, δεν υπήρχε ποιότητα στην Οσμανλίσπορ για να βγάλει καλή ανάπτυξη, αλλά ακόμα και σε παιχνίδια με αδύναμες ομάδες στο "Καραϊσκάκης" η άμυνα του Ολυμπιακού δέχεται αντεπιθέσεις και με την Οσμανλίσπορ το παιχνίδι βγήκε χωρίς να φάει φάση ανάμεσα από τα στόπερ, κάτι που αποτελούσε σημαντικό ζητούμενο πριν το παιχνίδι.

Έγινε αντιληπτό πως η Οσμανλίσπορ είναι μία ομάδα που το μέγεθος που λέγεται Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι σε θέση να την περάσει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK