Δουλειά, Εμποκού και αξιοποίηση της ακαδημίας

Ο Τσάρλυ αναλύει τους τρεις άξονες που θα κινηθούν Ουζουνίδης - Κόλα - Μαραγκός και Λυμπερόπουλος, αξιοποιώντας το υπάρχον ρόστερ και τις ακαδημίες του συλλόγου. Στην τελική από τον... Μπον Τζόβι Ρινάλντι, τα νεαρά παιδιά κόντρα στον Κισσαμικό έδειξαν ένα επίπεδο πάνω.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ - ΠΑΟ (Eurokinissi Sports)
panathinaikos panigiriki EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός δεν ενισχύθηκε όμως είναι υποχρεωμένος να συνεχίσει. Δεν έχει νόημα να κλαίνε τον πεθαμένο ή τον παίκτη που δεν αποκτήθηκε. Το ρόστερ πλέον αυτό είναι και η μοναδική δυνατότητα για ενίσχυση είναι από την αγορά των "σκουπιδιών", που έχει τεράστιο ρίσκο. Το τεχνικό επιτελείο είναι υποχρεωμένο να πάει με ότι έχει στα χέρια του και να βγάλει από την μύγα ξύγκι για να σωθεί η χρονιά.

Η ΓΡΑΝΑΔΑ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΙΓΙΑΦΑΝΙΕΣ

Πριν συνεχίσω για το μέλλον, το τι περιμένουμε από εδώ και πέρα, να αναφέρω πως από την Γρανάδα υπάρχει ενημέρωση πως υπήρξε πρόταση στον Παναθηναϊκό για τον Βιγιαφάνιες, η οποία δεν προχώρησε. Ο καθένας αντιλαμβάνεται πως δεν είχε ούτε την δυνατότητα η διοίκηση του Παναθηναϊκού να ασχοληθεί σοβαρά με οποιαδήποτε πρόταση για να χάσει τον Βιγιαφάνιες. Πάμε στο από εδώ και μπρος.

ΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Α) Αξιοποίηση της βελτίωσης της αμυντικής λειτουργίας της ομάδας μέσα από την βελτίωση στην ανάπτυξη, η οποία θα έρθει με δουλειά, αλλά και με την επιστροφή ποδοσφαιριστών που έχασαν παιχνίδια το τελευταίο διάστημα. Πλέον οι λύσεις έχουν αυξηθεί, καθώς οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές είναι διαθέσιμοι. Ο Ουζουνίδης έχει πετύχει ο Παναθηναϊκός να μην δέχεται εύκολα γκολ και να μην χάνει την συνοχή του. Αν βελτιωθεί λίγο στον τρόπο που δημιουργεί θα αρχίσει να παίρνει πιο εύκολα νίκες. Όσο περισσότερο δημιουργικός γίνει ο Παναθηναϊκός, τόσο καλύτερα θα πάει στην συνέχεια. Από εδώ και μπρος, θα υπάρχει η δυνατότητα για πιο ορθολογικές ενδεκάδες.

Β) Ο Εμποκού είναι ικανός να λειτουργήσει σαν μία ποιοτική προσθήκη. Ο Ανδρέα Στραματσόνι δεν τον αξιοποίησε όσο θα έπρεπε, το νέο τεχνικό επιτελείο όμως τον είχε μονιμοποιήσει πριν φύγει για το Κόπα Άφρικα, καθώς διέκρινε την υψηλή ποιότητα του, την τεχνική του κατάρτιση, αλλά και εκτίμησε τον καλό χαρακτήρα που έδειξε. Στο Κόπα Άφρικα ο Εμποκού έκανε όργια σημειώνοντας δύο εντυπωσιακά τέρματα και τον περιμένουν να επιστρέψει, για να κάνει διαφορά.

Γ) Ακόμα μεγαλύτερη αξιοποίηση των ακαδημιών. Είναι στοίχημα αυτό για το τεχνικό επιτελείο. Δεν είναι και τυχαίο που η απόφαση ήταν να έρθει ο Σπύρος Μαραγκός στην πρώτη ομάδα και να προστεθεί στο τεχνικό τιμ του Μαρίνου Ουζουνίδη. Καθώς ήταν για χρόνια στις ομάδες νέων και ξέρει από πρώτο χέρι αυτά τα παιδιά. Οπότε υπάρχει και η γνώση για το ποιο νεαρό παιδί είναι έτοιμο για να ανέβει και βοηθά στο να είναι ορθολογική η μετάβαση. Είναι από τα πράγματα που στον Παναθηναϊκό λειτουργούν οργανωμένα με τις αλλαγές του Δεκεμβρίου και βλέπουμε τα αποτελέσματα. Ήδη ο Ουζουνίδης έδωσε χρόνο και συγκεκριμένο ρόλο στο ρόστερ στους Ευαγγέλου, Χατζηγιοβάννη. Ενώ στο παιχνίδι με τον Κισσαμικό σκόραραν δύο παιδιά από τις ακαδημίες, εκτός του Χατζηγιοβάννη και ο Πίσπας. Εκτός από αυτά τα παιδιά στο πλάνο είναι να πάρει κάποιο χρόνο και ο Γιάννης Μπουζούκης που είναι δημιουργικό χαφ, γεννημένος τον Μάρτιο του 1998.

ΜΕ ΜΑΛΛΙ ΜΠΟΝ ΤΖΟΒΙ

Με αυτό λοιπόν το πλάνο Νίκος Λυμπερόπουλος, Μαρίνος Ουζουνίδης και το τεχνικό επιτελείο είναι υποχρεωμένοι να συνεχίσουν. Το να βλέπεις στον Κισσαμικό τον Λαουτάρι Ρινάντι, με το μαλλί του Μπον Τζόβι, με το λευκό σορτσάκι να τον στενεύει να παλεύει να βάλει γκολ στον Κισσαμικό, χωρίς επιτυχία και με το που μπαίνει ένα νέο παιδί από τις ακαδημίες του συλλόγου και να του δείχνει πως γίνεται το πλασέ, είναι κάτι ευχάριστο και δείχνει τον δρόμο. Δρόμο που πλέον είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν οι άνθρωποι που έχουν πάρει αυτή την αποστολή αυτοκτονίας στον Παναθηναϊκό.

Επειδή θέλουν να πετύχουν και δουλεύουν με μεράκι και ψυχή μπορούν να τα καταφέρουν καθώς και το επίπεδο του ανταγωνισμού δεν είναι και πολύ υψηλό. Για να τα καταφέρουν, από την στιγμή που δεν ήρθε η επιθυμητή ενίσχυση, χρειάζεται να έχουν τουλάχιστον ήρεμο χρόνο για να δουλέψουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Οι Ιταλοί στέλνουν τον... άνεργο Κασάνο στον Παναθηναϊκό
Πληρωμή 140.000 ευρώ σε Πανιώνιο!

News 24/7

24MEDIA NETWORK