Φεύγει ο Στραματσόνι, αλλά δεν φτάνει

Ο Τσάρλυ εξηγεί γιατί η απομάκρυνση Στραματσόνι από μόνη της δεν είναι αρκετή.

Φεύγει ο Στραματσόνι, αλλά δεν φτάνει

Για όσα περνά ο Παναθηναϊκός από την ήττα στο "Καραϊσκάκης" μέχρι σήμερα, δεν έχω να προσθέσω τίποτα περισσότερο από αυτά που ήδη έχω γράψει. Έγκαιρα ανέφερα πως είναι τεράστιο το λάθος να μην απομακρυνθεί ο Στραματσόνι μετά από το παιχνίδι στο Φάληρο. Από την στιγμή που ο Αντρέα Στραματσόνι, στη συνάντηση που είχε με τον Γιάννη Αλαφούζο την επόμενη του 3-0, του τόνισε πως προέρχεται από φτωχή οικογένεια και έχει μάθει να παλεύει, έγινε φανερό πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, ήταν υποχρεωμένος να αξιολογήσει τα δεδομένα και να καταλάβει, πως κάθε μέρα που περνά, το κόστος για την δική του τσέπη, αλλά και για τους στόχους του συλλόγου, θα ήταν μεγαλύτερο.

ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ, ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙ

Την περασμένη Δευτέρα έγραψα πως με την παραμονή Στραματσόνι διακυβεύεται και ο μοναδικός ρεαλιστικός στόχος που θα μπορούσε να βάλει ο φετινός Παναθηναϊκός. Δυστυχώς για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, ο Γιάννης Αλαφούζος δεν ακούει δεν μαθαίνει. Δεν μαθαίνει από τα δικά του λάθη και δεν δίνει την λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος σε έναν άνθρωπό που να γνωρίζει το αντικείμενο.

Θα πρέπει να καταλάβει πως στο ποδόσφαιρο, όταν δεν έχεις δημιουργήσει σαν ομάδα μία βάση από ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, που να γνωρίζουν το σύλλογο και να έχουν πίσω τους μία πορεία που τους έχει κάνει νικητές, οι κρίσεις δεν ξεπερνιούνται. Τα άσχημα αποτελέσματα σε παρασύρουν, σε παίρνουν σβάρνα και αν δεν παρθούν έγκαιρα δραστικά μέτρα μπορεί να σε καταστρέψουν.

ΕΚΑΝΕ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Έπρεπε από την περσινή εμπειρία κάτι να έχει καταλάβει, δεν κατάλαβε. Και σε σχέση με πέρυσι υπάρχει και μία διαφορά, με τον Αναστασίου και με το επιτελείο του υπήρχε και ένα δέσιμο. Είχαν κάνει μαζί μία μεγάλη διαδρομή και είχαν έρθει και επιτυχίες. Από ανθρώπινο παράγοντα, έναν άνθρωπό που τον πιστεύεις και έχεις ζήσει μαζί κάποια πράγματα, είναι κατανοητό να τον στηρίξεις περισσότερο από όσο πρέπει.

Η αλήθεια είναι πως σε μία σχέση όταν το τέλος έχει έρθει, με τον να μην το αποδέχεσαι η φθορά γίνεται μεγαλύτερη, αλλά υπάρχει πάντοτε και η ανθρώπινη διάσταση. Εδώ όμως με τον Αντρέα Στραματσόνι, δεν υπάρχει δικαιολογία, υπήρχε η περσινή γνώση, ο Ιταλός τεχνικός δεν είχε να επιδείξει το παραμικρό και ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος είχε χάσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του. Έκανε αδικαιολόγητο κακό ο Γιάννης Αλαφούζος στον σύλλογο που διοικεί, από τη στιγμή που δεν έδιωξε τον Ιταλό προπονητή μετά το ματς με τον Ολυμπιακό. Τότε υπήρχε χρόνος. Τρεις βδομάδες μέχρι να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα, θα μπορούσε ακόμα και να μπει στην μάχη του τίτλου αν κέρδιζε στη Νέα Σμύρνη. Αυτά όμως τα έχουμε γράψει. Ας πάμε στην επόμενη ημέρα.

Ο ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ ΕΙΧΕ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ "ΔΙΑΖΥΓΙΟ"

Ο Γιάννης Αλαφούζος θα πρέπει να αντιληφθεί πως είναι ακατάλληλος για να διοικεί το ποδοσφαιρικό τμήμα και να παίρνει αποφάσεις. Όποιος και να είναι από αύριο ο τεχνικός διευθυντής, θα πρέπει να γίνει ο άνθρωπος που θα αναλάβει να τρέχει το ποδοσφαιρικό κομμάτι του συλλόγου. Για παράδειγμα, μαθαίνω από διαφορετικές πηγές που δεν έχουν και μεταξύ τους σχέση πως ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ήταν αντίθετος μετά το "Καραϊσκάκης" με την παραμονή Στραματσόνι. Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού τον ανάγκασε να υποχωρήσει. Δεν γίνεται μία τέτοια απόφαση, να την παίρνει ένας άνθρωπος που δεν ξέρει από ποδόσφαιρο. Που δεν μπορεί να αναληφθεί πότε μία κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Στον εαυτό του και στην τσέπη του θα έκανε καλό, αν άκουγε τον τεχνικό του διευθυντή.

ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ Ο ΣΤΡΑΜΑΤΣΟΝΙ, Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΣΙΛΒΑ

Σήμερα δεν θα κριθεί η παραμονή του Στραματσόνι αλλά του Σίλβα. Ο Ιταλός τεχνικός είναι τελειωμένος. Δεν μπορεί να κάνει ο Γιάννης Αλαφούζος τόσο μεγάλο κακό στο ιστορικό γήπεδο του Παναθηναϊκού και να πάει με τον Αντρέα ΣτρΑματσόνι προπονητή την Κυριακή με τον ΠΑΟΚ.

ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ, ΔΩΝΗΣ Ή ΕΠΙΛΟΓΗ ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ

Σήμερα περιμένουμε να δούμε πιο είναι το επόμενο μοντέλο. Πάμε για μία λύση από την Ελλάδα (Ουζουνίδης ή Δώνης) παρακάμπτοντας τον Σίλβα, η σε με μία επιλογή του Βραζιλιάνου τεχνικού Διευθυντή. Το λογικό πάντως θα είναι αν η επιλογή δεν είναι του Σίλβα, να παραιτηθεί. Δεν έχει λόγο να μένει στον Παναθηναϊκό μόνο και μόνο σαν διακοσμητικό στοιχείο. Αυτόματα θα τον έχει ακυρώσει για θέμα που άπτεται της δικής του αρμοδιότητας για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως έχει να επιλέξει μεταξύ Ουζουνίδη, Δώνη και ξένου προπονητή που θα είναι επιλογής Σίλβα.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δεν φτάνει μόνο αυτό. Πρέπει να εξεταστεί η συνολική φιλοσοφία. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να ξαναγίνει Παναθηναϊκός. Για αυτόν τον λόγο, αν και το ορθολογικό θα είναι να πάρει την απόφαση ο Ζιλμπέρτο, αυτήν την εποχή πιστεύω πως είναι ώρα να εμπιστευτεί ο σύλλογος ανθρώπους που τον γνωρίζουν καλά. Και για την τεχνική ηγεσία, αλλά και για τις υπόλοιπες θέσεις. Χρειάζεται να... παντρευτεί η τεχνογνωσία για το ποδόσφαιρο που παίζεται σε υψηλό επίπεδο, οι γνωριμίες στο εξωτερικό με την γνώση του τι σημαίνει Παναθηναϊκός. Πέρα από την επιλογή προπονητή, ο σύλλογος μικραίνει, χρειάζεται να μπουν μέσα στην ομάδα άνθρωποι που τον γνωρίζουν, τον αγαπάνε να δουλέψουν για αυτόν και να τον σώσουν. Η απόφαση προ δεκαημέρου να μπει στην ΠΑΕ εκπρόσωπος των οργανωμένων και να παγώσει η πρόσληψη παλαίμαχου γενικού αρχηγού, είναι ακόμα μία μικρή ιστορία ντροπής.

ΕΔΩ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟ

Τα κάστρα λένε πως πέφτουν από μέσα, μόνο που στον Παναθηναϊκό το κάστρο είναι άδειο. Σήμερα, θα φύγει ο Στραματσόνι, ο Γιάννης Αλαφούζος θα αναγκαστεί να πάρει αποφάσεις, και πρέπει να αντιληφθεί πως το καλό του Παναθηναϊκού θα κάνει πρώτα από όλα καλό στον ίδιο, στην τσέπη του στην ηρεμία του και όσο θα μεγαλώνει θα μεγαλώνει και το δικό του στάτους. Πρέπει λοιπόν να φροντίσει να τον ξανακάνει Παναθηναϊκό. Δεν γίνετεαι να προπονείται, η ομάδα σε ακατάλληλο προπονητικό κέντρο, δεν νοείται Παναθηναϊκός χωρίς Έλληνες παίκτες και δίχως να υπάρχουν άνθρωποι να μεταλαμπαδεύσουν την ιστορία του.

Η ΒΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ

Απαιτείτε ριζική αναθεώρηση και αλλαγή πλάνου. Το ρόστερ δεν είναι τόσο κακό όπως φαίνεται, όμως είναι κακοφτιαγμένο, έχει τρύπες σε θέσεις που δεν μπορεί κανονικός προπονητής να αφήσει κενές και η ομάδα είναι αγύμναστη.

Ένας άνθρωπος που θα έρθει για να δουλέψει με σοβαρότητα και όχι πρόχειρα, έχει μία βάση ποδοσφαιριστών για να πορευτεί.

Μολέδο, Ζέκα, Βιγιαφάνες, Μπερκ αυτή την στιγμή είναι η βάση του Παναθηναϊκού. Προσέξτε δεν είναι λίγο, υπάρχει μία αξιόλογη τετράδα σε θέσεις που δημιουργείς κορμό. Από εκεί και πέρα υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να προσφέρουν περισσότερο από ότι μέχρι σήμερα, μπαίνοντας σε ένα πιο ορθολογικό ποδοσφαιρικό πλάνο και με καλύτερη καθημερινή εκγύμναση. Χουλτ, Γουακάσο, Κουλιμπαλί, Εμποκού, Ιμπάρμπο, κι ο μοναδικός Έλληνας ο Κουτρουμπής.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

Τον Ιανουάριο, πρέπει να γίνει ότι δεν έγινε το καλοκαίρι. Να αποκτηθεί τερματοφύλακας, παρτενέρ αξιόπιστος του Μολέδο ήταν απαράδεκτες οι μεταγραφικές επιλογές στόπερ του καλοκαιριού, ένα 6άρι που θα μπορεί να δημιουργήσει μία πολύ καλή τριάδα στον άξονα με Ζέκα, Βιγιαφάνες, βάθος στα άκρα της άμυνας και ακόμα ένας κεντρικός χαφ με ικανότητα στο κράτημα μπάλας και στη διαχείριση των παιχνιδιών.

Πάντα ξεκινάς από τα θεμέλια, από το χτίσιμο. Ο Παναθηναϊκός γέμισε το καλοκαίρι στολίδια. Ο Γιάννης Αλαφούζος θα πρέπει να καταλάβει πως δεν φτάνει μόνο η αλλαγή προπονητή, χρειάζεται να αλλάξει ριζικά την φιλοσοφία της ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Αλαφούζος κάνει κακό στον Παναθηναϊκό
Ραντεβού με Στραματσόνι και άμεσες εξελίξεις
Άγριο κράξιμο στο ξενοδοχείο του Παναθηναϊκού
Η πολύ πιο δύσκολη "day after" και το "έγκλημα" με Νταμπίζα

News 24/7

24MEDIA NETWORK