Η νίκη με μισό μηδέν στο παγοδρόμιο και όσα συμβαίνουν με Μασούντ και Ανσαριφάντ

Ο Τσάρλυ σχολιάζει την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Κέρκυρα, τις επιλογές του Ουζουνίδη και αναλύει τα δεδομένα για Μασούντ και Ανσαριφάρντ.

Η νίκη με μισό μηδέν στο παγοδρόμιο και όσα συμβαίνουν με Μασούντ και Ανσαριφάντ

Ο Παναθηναϊκός έχει έναν πολύ δύσκολο μήνα. Αυτή την εποχή, αυτό που χρειάζεται είναι νίκες με μισό μηδέν για να υπάρχει ηρεμία, να μην πέφτει η αυτοπεποίθηση και να συνεχίσει σε καλό κλίμα η δουλειά για την βελτίωση της ομάδας. Έτσι ώστε να πάει πιο κοντά στα θέλω του Ουζουνίδη, αλλά και να είναι υποφερτή για τον κόσμο του συλλόγου.

Απαιτήσεις θα μπορούν να υπάρχουν από την στιγμή που θα τελειώσει η μεταγραφική περίοδος. Να δούμε ποιοι θα αποδεσμευτούν, ποιοι θα έρθουν, να τελειώσει το Κόπα Άφρικα και να επιστρέψουν οι Κουλιμπαλί, Εμποκού, Γουακάσο. Αυτό το διάστημα οι λύσεις είναι ελάχιστες και οι δυνατότητες των ποδοσφαιριστών που έχει στην διάθεση του ο Ουζουνίδης περιορισμένες.

ΔΕΝ ΠΑΤΟΥΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ

Δεν έχει νόημα για να γίνει οποιαδήποτε κριτική στο παιχνίδι που είδαμε με την Κέρκυρα. Το γήπεδο ήταν πολύ δύσκολο στην επανάληψη και ποδοσφαιρική συζήτηση μπορεί να γίνει μόνο για τα πρώτα 45 λεπτά.

Στο πρώτο ημίχρονο μέχρι το 35ο λεπτό δεν υπήρχε πάτημα στην περιοχή. Σε εκείνο το διάστημα άρχισε να λειτουργεί σαν μαξιλάρι ο Λέτο, που βοηθούσε αρκετά με το παιχνίδι που έκανε με πλάτη. Βρέθηκε για ένα δεκάλεπτο τρόπος να πατήσει ο Παναθηναϊκός περιοχή, η μπάλα ακουμπούσε στον Λέτο και αυτός πάσαρε στον παίκτη που έκοβε κοντά του. Με αυτήν την λογική δημιουργήθηκε και χάθηκε η ευκαιρία του Βιγιαφάνες στο 40ο λεπτό.

ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΧΑΜΗΛΑ

Στις συνθήκες που δημιουργήθηκαν στην επανάληψη το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό ήταν με κάποιον τρόπο να μπει η μπάλα στα δίχτυα ώστε να μην πάει στο ντέρμπι με την ΆΕΚ με τρίτη γκέλα στην σειρά. Σε αυτό το κομμάτι οι παίκτες του Παναθηναϊκού προπάθησαν να κόψουν τις αντεπιθέσεις των ποδοσφαιριστών της Κέρκυρας και έβαζαν τα πόδια τους πολύ δυνατά. Ο κύριος λόγος που κέρδισε ο Παναθηναϊκός ήταν πως κράτησε την Κέρκυρα σε χαμηλά μέτρα στο δεύτερο ημίχρονο. Άργησε όμως να βάλει παίκτες στην αντίπαλη περιοχή. Γινόταν όμως για μεγάλο χρονικό διάστημα ένα λάθος!

Σε ένα γήπεδο που δεν μπορούσες να σταθείς όρθιος να τρέξεις με την μπάλα ή να την προλάβεις προσπαθούσε να επιτεθεί ορθόδοξα, με κάτω την μπάλα και μοιραία δεν γινόταν απειλητικός. Από το 75ο λεπτό και μετά γέμισε την περιοχή σήκωσε αναγκαστικά την μπάλα και ευτύχησε να βρει γκολ από στημένο. Δεν υπήρχε κι άλλος τρόπος για να μπει η μπάλα στα δίχτυα σε αυτό το γήπεδο, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπαιζε με πολλούς παίκτες βαθιά, είχε υπομονή στο να αμύνεται και δεν έβαζε κανένα ρίσκο.

ΑΛΛΑΓΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Θεωρήθηκε υπερβολική η πίεση που ασκήθηκε από τον προπονητή μετά το παιχνίδι στην Κρήτη. Διέρρευσε πως υπήρχε ενόχληση για τις δηλώσεις του για μεταγραφές μετά την ήττα από τον Πλατανιά. Όχι γιατί δεν κατανοούν την ανάγκη να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές, αλλά επειδή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία και είναι εν γνώση του η προσπάθεια. Θεωρήθηκε υπερβολική η πίεση που ασκήθηκε από τον προπονητή μετά το παιχνίδι στην Κρήτη και απ' την στιγμή που είναι ίδιος ενήμερος για τις εξελίξεις, αδικαιολόγητη. Χθες έδειξε μία διαφορετική στάση, είχαμε αλλαγή επικοινωνιακής πολιτικής.

Δεν ζήτησε παίκτες και μίλησε για εξέλιξη των παικτών που έχει στα χέρια του. Είναι σίγουρο πως γνωρίζει πως δεν φθάνουν. Στον Παναθηναϊκό προεργασία δεν υπάρχει, τμήμα σκάουτινκ δεν λειτουργεί και κινήσεις γίνονται από τα πιστεύω γα την εγχώρια αγορά του τεχνικού επιτελείου αλλά και φυσικά από τις προτάσεις που κάνουν οι ατζέντηδες.Όπως η περίπτωση Πόπα που διέρρευσε χθες από την Ρουμανία.

ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ Ο ΜΑΣΟΥΝΤ

Είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει κινητικότητα στις περιπτώσεις Μασούντ και Ανσαριφάντ. Ο Ουζουνίδης θέλει περισσότερο τον Μασούντ χωρίς φυσικά να απορρίπτει τον Ανσαριφάντ που και δικό το παιδί είναι και έχει συζητήσει μαζί του.

Απλά στην τακτική που εφαρμόζει θεωρεί πως θα κάνει μεγάλη διαφορά ένας ποδοσφαιριστής με καλή πάσα κοντά στον Μπεργκ.

Ο ΜΑΣΟΥΝΤ ΘΑ "ΦΤΙΑΞΕΙ" ΤΟΝ ΜΠΕΡΓΚ

Γράφεται κάτι λανθασμένα μάλλον δεν γράφεται όπως ακριβώς είναι για να γίνει αντιληπτό. Ο Παναθηναϊκός δεν ψάχνει δεκάρι, αλλά έναν ποδοσφαιριστή να κινείται σε πολύ κοντινή ακτίνα από τον επιθετικό και να μπορεί να περνάει μικρές κάθετες σε μεγάλη συχνότητα. Σε αυτό το κομμάτι το τεχνικό επιτελείο θεωρεί πως στην Ελλάδα δεν κουμπώνει κανένας καλύτερα από τον Μασούντ.

Η λογική είναι πως με τον Μασούντ κοντά του, ο Μπεργκ θα βοηθηθεί πολύ και θα έχει πολλές περισσότερες κάθετες για να τελειώνει. Πρακτικά ο Μασούντ είναι μεταγραφή για να φτιάξει τον Μπεργκ.

Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ

Ο Ανσαριφάντ έχει σαν όπλο ότι είναι 26 ετών. Για τον Παναθηναϊκό είναι επένδυση και είναι φυσιολογικό τόσο ο τεχνικός διευθυντής λόγω θέσης, όσο και στην διοίκηση να προτιμούν να κλείσουν τον Ανσαριφάντ. Δεν είναι όμως το ίδιο. Ο Ανσαριφάντ είναι ο Μπεργκ του Πανιωνίου. Έχει μάθει να παίζει σαν φορ, να έχει παίκτη πίσω του να τον τροφοδοτεί, ο Παναθηναϊκός ψάχνει κάποιον να παίζει ένα κλίκ πίσω από τον Μπεργκ.Ο Ιρανός επιθετικός πάντως ξέρει μπάλα, έχει καλό κοντρόλ, καλή μικρή ντρίπλα και την δυνατότητα να συνεργαστεί με τον ποδοσφαιριστή που παίζει κοντά του.

Αλλά εκεί θα αναγκαστεί ο τεχνικός του Παναθηναϊκού να πάει σε καθαρό 4-4-2 με επιθετικό δίδυμο και χωρίς την ευκολία που μπορεί να δώσει ο ενδιάμεσος ποδοσφαιριστής. Το ιδανικό θα ήταν να αποκτηθούν και οι δύο. Αυτό έχει λίγες πιθανότητες κυρίως επειδή δεν έχει θέση ξένου ο Παναθηναϊκός. Η λογική πάντως λέει πως θα βρεθεί τρόπος να λυθεί ο δανεισμός το Ιμπάρμπο, άλλωστε αυτό που πλέον συμβαίνει δεν συμφέρει καμία πλευρά. Είναι δύσκολο σενάριο να δούμε στον Παναθηναϊκό και Ανσαριφάντ και Μασούντ, αλλά αν προχωρήσουν καλά κάποιες αποδεσμεύσεις, λύση στο τέλος μπορεί να βρεθεί με δανεισμό του Μπουμάλ που απογοητεύει.

Μαθαίνω πως στο τακτικό σχέδιο το Ουζουνίδη κουμπώνει 100% ο Μασούντ, όμως η διάφορα ηλικίας κάνει κάποιους μέσα στον Παναθηναϊκό να βλέπουν με πιο ζεστό μάτι τον Ανσαριφάντ, που κι αυτός έχει το πράσινο φως του προπονητή. Η λογική πάντως λέει μετά το κάζο που έφαγε ο ΠΑΟΚ με τον Σωτηρίου θα μπει ξανά δυνατά για τον Ιρανό φορ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ένας Παναθηναϊκός που ξενερώνει
Με... χιονόμπαλα του Λέτο, 1-0 την Κέρκυρα ο Παναθηναϊκός

News 24/7

24MEDIA NETWORK