Ο Αλαφούζος πρέπει να βγει να μιλήσει!

Ο Τσάρλι αναλύει τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, περιμένει τοποθέτηση Αλαφούζου και... ερμηνεύει την προσφυγή του Χουλτ. Σχολιάζει τις μεθοδικές κινήσεις της Ένωσης με Κλωναρίδη, Λιβάγια και την άνεση που αποκτά πλέον ο Χιμένεθ για να περιμένει το... κερασάκι στην τούρτα, Αραούχο.

Ο Αλαφούζος πρέπει να βγει να μιλήσει!

Μία μέρα κράτησε η ηρεμία για τον Παναθηναϊκό. Ήρθε η προσφυγή του Χούλτ να αναδείξει για ακόμα μία φορά το πόσο εκτεθειμένη έχει αφήσει την ομάδα η παύση πληρωμών που υπήρξε από τον Ιανουάριο. Ο Χούλτ δεν είχε ενημερώσει, υπήρχε όμως πληροφόρηση και ανησυχία.

Ο Χούλτ δεν είχε ενημερώσει τον Παναθηναϊκό, αλλά υπήρχε η πληροφορία πως εκτός από τον Βίκτωρ Κλωναρίδη, ο Δημήτρης Μελισανίδης έχει βάλει στο στόχαστρο του και τον Νίκλας Χουλτ, αλλά θα ασχοληθεί η ΑΕΚ μόνο αν καταφέρει και μείνει ελεύθερος ο ποδοσφαιριστής. Τελικώς πάντως αυτό για τον Παναθηναϊκό αποφεύχθηκε καθώς ο Σουηδός πληρώθηκε.

Στον Παναθηναϊκό γνώριζαν πως είναι ανοιχτή η ομάδα παντού. Πως όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν το δικαίωμα προσφυγής και την περασμένη Παρασκευή κατέθεσαν τα χρήματα του Φεβρουαρίου στον λογαριασμό του Χούλτ, όπως και των υπολοίπων ποδοσφαιριστών. Ο Νίκλας Χουλτ την προσφυγή την έκανε Δευτέρα, πιθανότατα χωρίς να έχει φτάσει ακόμα το τραπεζικό έμβασμα στον λογαριασμό του, ή χωρίς να τον έχει ελέγξει την ίδια μέρα κάτι πάντως που έγινε.

Ο Γιάννης Αλαφούζος, φρόντισε μετά την παραίτηση Λυμπερόπουλου, να φανεί ψύχραιμος και να ενημερώσει πως στη συνέχεια όλα θα πάνε καλά. Έβαλε τον Φεβρουάριο στους παίκτες και μία δόση στους προπονητές, την Δευτέρα μπήκε και ένας μήνα στους υπαλλήλους της ΠΑΕ. Διαβεβαίωσε τους πάντες και κυρίως τον τεχνικό της ομάδας πως από εδώ και μπρος, όλοι θα πληρώνονται στην ώρα τους και πως το πλάνο θα τηρηθεί κανονικά.

Μάλιστα άρχισαν από χθες να τρέχουν κάποια σημαντικά θέματα, τα οποία ανέφερα στο χθεσινό κείμενο, αλλά και στα αλλεπάλληλα ρεπορτάζ του ο Κώστας Γουλής.

Α) Να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες για να κλείσουν οι μεταγραφές των Αλτμαν, Κολοβέτσιου.

Β) Λίστα με πιθανούς στόχους για τον επιθετικό που θα πάρει την θέση του Μπεργκ.

Γ) Έφυγε αντιπροσωπία για τα Εμιράτα για να κλείσει το θέμα του Σουηδού φορ.

Δ) Αποδεσμεύσεις Χουχούμη, Μπουμάλ, Βλαχοδήμου.

ΚΟΠΗΚΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Ο ΒΑΡΓΚΑΣ

Επίσης, ενημερώθηκα πως ο Βάργκας κόπηκε από τον τεχνικό του Παναθηναϊκού και δεν αποτελεί μεταγραφικό στόχο.

Για να επιστρέψω στον Χουλτ, αν κάθε μέρα χάνεται ένας παίκτης πως είναι δυνατόν να φτιάξει ο Μαρίνος Ουζουνίδης ομάδα για του χρόνου; Είναι περίεργο που ο Γιάννης Αλαφούζος σιωπά. Πού δεν κάνει την παραμικρή τοποθέτηση για να ενημερώσει τον κόσμο για το τι συμβαίνει. Δεν μιλάμε για μία απλή εταιρεία, αλλά για τον Παναθηναϊκό. Για έναν μεγάλο σύλλογο που η κάθε είδηση που σκάει, επηρεάζει την καθημερινότητα, την ψυχοσύνθεση πολλών ανθρώπων.

Ο Γιάννης Αλαφούζος είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού, για τον λόγο που υπήρξε παύση πληρωμών, για το πόσο είναι πλέον το άνοιγμα και ποιο είναι το πλάνο βιωσιμότητας, αν αυτό υπάρχει. Το "θα γίνονται οι πληρωμές κανονικά από εδώ και πέρα" δεν λέει από μόνο του τίποτα, υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

Η ΑΕΚ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ

Πάμε στην ΑΕΚ, που κινείται φέτος μεθοδικά. Από την περασμένη σεζόν είχε κλείσει τους Γιακουμάκη, Τσιντώτα, έκλεισε έγκαιρα τον Λόπες για να έχει ένα αξιόπιστο μπακ στην προετοιμασία, έκανε το κόλπο με τον Κλωναρίδη, κοιτάει διακριτικά την υπόθεση Χουλτ, περιμένοντας αν θα πάρει την ελευθερία του ο Σουηδός μπακ, έχει βάλει στόχο τον Λιβάγια και περιμένει για τον Αραούχο.

Δεν λέω πως έγινε με αυτές τις κινήσεις φαβορί για τον τίτλο, όμως βλέπουμε πως υπάρχει πλέον μία σοβαρή διαχείριση, μία σαφώς μεγαλύτερη οργάνωση από τις περασμένες χρονιές.

ΚΟΥΜΠΩΝΕΙ Ο ΛΙΒΑΓΙΑ ΜΕ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗ

Αν αποκτηθεί ο Λιβάγια, ο Χιμένεθ θα έχει στα χέρια του την δυνατότητα να φτιάξει ένα ταιριαστό επιθετικό δίδυμο. Να σημειώσω εδώ, πως ο δανεισμός του Βίκτωρα στον Παναθηναϊκό βγήκε και απέδωσε επειδή ο Μαρίνος Ουζουνίδης τον έβαζε πάνω στα αντίπαλα στόπερ και όχι στα άκρα. Δεν μπορώ να ξέρω αν έχει το ίδιο πλάνο ο Μανόλο Χιμένεθ. Πάντως στην λογική που τον χρησιμοποίησε πέρυσι ο Ουζουνίδης θα ταίριαζε πολύ να πάει να παίξει μαζί στην επίθεση της ΑΕΚ με τον Κροάτη φορ.

Για τον Λιβάγια έχω καλή άποψη. Τον είχα τσεκάρει σε ένα παιχνίδι της Αταλάντα, στην συνέχεια τον παρακολούθησα τη φετινή σεζόν στην Λας Πάλμας. Δεν είναι ο φορ που βλέπεις το βιογραφικό του και τρελαίνεσαι. Έχει πάει σε πολλές καλές ομάδες, αλλά δεν έχει μία γεμάτη χρονιά. Έχει, όμως, προσόντα που σε κάνουν να πιστεύεις πως σε πιο χαμηλό επίπεδο θα κάνει τη διαφορά.

Δεν έχει την ταχύτητα, ούτε τα μέτρα με την μπάλα και την ευχέρεια στην ντρίμπλα του Αραούχο, είναι "καθαρός" φορ που του αρέσει να συνεργάζεται με τον κοντινό του παίκτη. Το πρώτο πράγμα που βλέπεις στον Λιβάγια είναι το καλό του κοντρόλ και την τάση του να βλέπει τη δύσκολη πάσα. Γι' αυτό τον λόγο λέω, πως ένα δίδυμο με τον Κλωναρίδη στο ελληνικό πρωτάθλημα θα κούμπωνε τέλεια. Και θα έδινε και την δυνατότητα στον Χιμένεθ να δουλεύει ήρεμα και στην ΑΕΚ να περιμένει την υπόθεση Αραούχο ως κερασάκι στην τούρτα.

Ο Κροάτης φορ, έχει καλά πόδια, δοκιμάζει συχνά από δύσκολες γωνίες να εκτελέσει, είναι μόλις 23 ετών. Θεωρούνταν μεγάλο ταλέντο στην χώρα του και ψάχνει μία ομάδα που θα στηριχτεί πάνω του, και θα τον βοηθήσει να έχει μία γεμάτη χρονιά για να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να δείξει τα προσόντα του.

Είναι ακόμα νωρίς, είμαστε στα τέλη του Ιουνίου, όμως η ΑΕΚ φαίνεται να έχει κερδίσει αρχικά το στοίχημα με τον εαυτό της και δουλεύει ήρεμα και πιο οργανωμένα από ότι τα προηγούμενα χρόνια . Είναι η μοναδική ομάδα που είναι ήρεμη, προσηλωμένη στην στελέχωση της και στους στόχους της και όπως φάνηκε και στην περίπτωση Κλωναρίδη, εκμεταλλεύεται και τις ευκαιρίες που μπορούν να προκύψουν...

News 24/7

24MEDIA NETWORK