Πέντε παιχνίδια σε 14 ημέρες με 11½ ποδοσφαιριστές!

Το Τριφύλλι δίνει μάχη για να κερδίσει στην Λεωφόρο Κέρκυρα και Πλατανιά, ο κόσμος είναι συνειδητοποιημένος, ο Μπεργκ ξεμπούκωσε, ο Ιμπάρμπο φεύγει και ελευθερώνει θέση ξένου, ενώ ο Μπουμάλ απογοητεύει. Ο Τσάρλυ γράφει για τον Παναθηναϊκό.

Πέντε παιχνίδια σε 14 ημέρες με 11½ ποδοσφαιριστές!
EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός το διάστημα που δουλεύει με τον Μαρίνο Ουζουνίδη κάνει τα αυτονόητα. Δεν είναι καλός, δεν κρίνεται σαν Παναθηναϊκός, όμως είναι ένα σύνολο που παλεύει και προσπαθεί να κερδίσει ότι μπορεί δίνοντας μάχη σε κάθε παιχνίδι για να πάρει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσει.

Αυτή την εποχή δεν μπορεί να είναι ελκυστικός, δεν προσφέρει θέαμα. Κανένας όμως δεν μπορεί να έχει τέτοιες απαιτήσεις. Περιμένεις να δεις θέληση, πάθος, διαχείριση αδυναμιών, να ξαναγίνει ο Παναθηναϊκός ένα σύνολο που θα παίζει κάτι συγκεκριμένο και θα μάχεται. Αυτό συμβαίνει.

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΙΚΕΣ ΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Αυτό το ρόστερ που έχει απομείνει πρέπει να παλέψει να ιδρώσει για να κερδίσει εντός έδρας την Κέρκυρα και τον Πλατανιά. Σημασία έχει να είσαι συνειδητοποιημένος να ξέρεις τις δυνατότητες σου και στον Παναθηναϊκό είναι και δίνουν μάχη για κάθε νίκη. Και η αλήθεια είναι πως παίρνει ότι μπορεί σε κάθε παιχνίδι. Δεν ήταν απλό για μία ομάδα που δεν έχει δημιουργία να διαχειριστεί 4 συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια σε δέκα μέρες.

Κέρδισε στο τέλος 1-0 την Κέρκυρα, καθάρισε την πρόκριση με τον Κισσαμικό και το δικαίωμα να ξεκουραστούν κάποιοι παίκτες στην ρεβάνς. Μη το γελάτε δεν είναι απλό για αυτή την ομάδα να κερδίσει 3-0 ούτε τον Κισαμικό και οι ανάσες που θα δοθούν σε κάποιους ποδοσφαιριστές την επόμενη βδομαδα, είναι πολύτιμες. Στο 0-0 με 1-0 μπορούσε να πάει το παιχνίδι με την ΑΕΚ εκεί το πήγε, κέρδισε στην συνέχεια τον Πλατανιά. Αυτά μπορούν να γίνουν αυτή την εποχή, αυτά γίνονται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΡΕΞΙΜΑΤΑ

Και μέσα από μία διαδικασία μάχης και γνώσης των αδυναμιών έρχεται και η βελτίωση. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε περισσότερα τρεξίματα από ότι το προηγούμενο διάστημα και το γεγονός πως αυτό γίνεται μέσα σε μια διαδικασία συνεχόμενων παιχνιδιών που τα βγάζουν οι ίδιοι ποδοσφαιριστές, είναι σημαντικό και όχι τυχαίο. Μην ξεχνάμε πως ένα από τα μεγάλα προβλήματα του Παναθηναϊκού επί Στραματσόνι ήταν ότι δεν μπορούσε να συντηρήσει τις δυνάμεις του σε ολόκληρο το 90λεπτό.

Πλέον αυτό δεν συμβαίνει. Σίγουρα υπάρχει η τακτική επιλογή να μαζευτεί προς τα πίσω, αλλά τρεξίματα υπήρξαν μέχρι τέλους. Υπήρχαν διαστήματα μετά το 1-0 που ο Παναθηναϊκός έβγαλε όμορφη πίεση πάνω στην μπάλα. Σε αυτό το κομμάτι βοήθησε και ο Ζέκα που ήταν φρέσκος μετά την μεγάλη απουσία του και έκλεψε πολλές μπάλες ψηλά, από δικό του κλέψιμο ήρθε και το 2-0.

ΛΙΓΟΙ, ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ

Υπάρχουν κάποια μικρά σημάδια αγωνιστικής βελτίωσης και μία φανερή αλλαγή στην συνοχή που βγάζει η ομάδα αλλά και στην προσπάθεια που γίνετε για το αποτέλεσμα. Και αυτό το έχει αντιληφθεί και ο κόσμος. Οι λίγοι που πηγαίνουν στην Λεωφόρο που δεν απογοητεύονται βλέποντας την ομάδα τους, να δίνει μέτρα στον Πλατανιά και στην Κέρκυρα στο τελευταίο κομμάτι των παιχνιδιών για να κρατηθεί το τρίποντο.

Είναι απόλυτα συνειδητοποιημένοι και ενθαρρύνουν την προσπάθεια, των ποδοσφαιριστών. Άλλωστε τον Βλαχοδήμο τον τερματοφύλακα τον παρακολουθούν, τον νεαρό Ευαγγέλου, τον Μαρινάκη, τον Κουρμπέλη και τον Βλαχοδήμο τον εξτρέμ.

Δεν έχει να φοβηθεί κάτι ο αντίπαλος, ούτε υπάρχουν στο γήπεδο αρκετοί ποδοσφαιριστές που να μπορείς να έχεις απαιτήσεις, από τις φανέλες δεν μπορείς να ζητήσεις κάτι. Μάχη χρειάζεται για κάθε τρίποντο και σε αυτή συμμετέχουν οι λίγοι που αντέχουν να βλέπουν τον Παναθηναϊκό σε αυτό το επίπεδο.

ΞΕΜΠΟΥΚΩΣΕ Ο ΜΠΕΡΓΚ

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε καλή εικόνα από το λάθος του Κάργα να τραβήξει τον Ευαγγέλου μέχρι και το 35 λεπτό, οπού σε εκείνο το διάστημα πίεσε λίγο ψηλά ο Πλατανιάς και τα έχασαν οι μεσοαμυντικοί του Παναθηναϊκού. Μέχρι να έρθει το πρώτο γκολ ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να αναπτυχθεί.

Μετά το 1-0 ο Πλατανιάς προσπάθησε να ανεβάσει τις γραμμές του να βγει πιο επιθετικά και το γεγονός πως δεν έπαιζε με 3 στόπερ όπως στο πρόσφατο παιχνίδι της Κρήτης βοήθησε τον Παναθηναϊκό να παίξει τον Μπερκ ανάμεσα στο βαρύ αμυντικό δίδυμο. Το καλό από το λάθος του Κάργα διπλό για τον Παναθηναϊκό και χώροι βρέθηκαν και ο Μπεργκ ξεμπούκωσε και πήρε τα πάνω του.

Είναι πολύ σημαντικό να είναι καλά ο Μπεργκ, όταν είναι καλά είναι ένα επίπεδο πάνω από την υπόλοιπη ομάδα. Χρειάζεται κάθε παιχνίδι να κάνουν στον Παναθηναϊκό τον ψυχολόγο στον Μπεργκ. Το μυστικό είναι να τον βλέπεις να μιλάει στους συμπαίκτες του. Όταν το κάνει, παίζει καλά.

Και χθες πέρα από τα τέρματα που σημείωσε, γύρναγε στο τέλος πίσω, έκοβε μπάλες λειτούργησε σαν ηγέτης.

ΠΡΟΣ ΛΥΣΗ ΜΕ ΙΜΠΑΡΜΠΟ

Το ραντεβού με τον Ιμπάρμπο πήγε καλά. Δεν συμφέρει κανέναν να τραβήξει η ιστορία και να πάει στα δικαστήρια και στην συνάντηση φάνηκε στην ίδια λογική να κινείται και η πλευρά του ποδοσφαιριστή. Ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορέσει να πάρει ξένο, ο ποδοσφαιριστής δεν θα αγωνίζεται και καταλαβαίνει πως μέχρι να δικαστεί η υπόθεση δεν θα πάρει και τα χρωστούμενα.

Αν όπως φαίνεται τελειώσουν άμεσα με τον Ιμπάρμπο, ο Παναθηναϊκός θα κλείσει άμεσα επιθετικό που θα κινείται περιφερειακά του Μπεργκ. Επίσης, καλά πάει και η αποχώρηση του Σάμπα, πιθανότατα να έχουμε και σε αυτό το μέτωπο εξελίξεις. Τα λεφτά για το μπάτζετ είναι συγκεκριμένα και με κάθε αποχώρηση είναι και πιο εύκολο να γίνει και κάποια προσθήκη.

Αυτός ο κύκλος αγώνων, με ένα ρόστερ να είναι τόσο περιορισμένο φάνταζε πολύ επικίνδυνος κυρίως επειδή τα παιχνίδια ήταν στην Λεωφόρο και καραδοκούσε κίνδυνος νέας εσωστρέφειας και μία άδικη κριτική σε ανθρώπους που δεν έχουν ευθύνη και ήρθαν να διαχειριστούν μία δύσκολη πραγματικότητα.

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΣΑΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ Ο ΜΠΟΥΜΑΛ

Το τελευταίο διάστημα διαχειρίστηκαν 5 παιχνίδια σε 14 ημέρες με έντεκαμιση ποδοσφαιριστές. Θέλοντας να είμαι επιεικής βάζω τον Μπουμάλ σαν μισό, η αλήθεια όμως είναι πως αυτά που κάνει δεν είναι ποδοσφαιρικά, λειτουργεί σαν να έχει ξεχάσει το επάγγελμα του.

Σε λίγο χρονικό διάστημα το γεγονός αυτό δεν θα αφορά τον Παναθηναϊκό, θα γίνει πρόβλημα του ποδοσφαιριστή, θα έρθουν οι Εμποκού, Γουακάσο από το Κόπα Άφρικα, θα γίνουν και μία δύο κινήσεις. Ο Μπουμάλ από την στιγμή που δεν βοηθά δεν εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες του, θα πάει στο περιθώριο. Αν έρθουν τα πράγματα ευνοϊκά δεν αποκλείεται τελευταίας ημέρες να μπουν στην λογική να τον δώσουν δανεικό μπας και μείνει και κενή ακόμα μία θέση ξένου.

ΑΡΠΑΞΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Ο ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ

Αντίθετα ο Βλαχοδήμος βγήκε μπροστά και προσφέρει λύσεις και κέρδισε χώρο πρώτα από όλα στο μυαλό του προπονητή του. Έχω την αίσθηση πως ο Ουζουνίδης είναι ο ιδανικός άνθρωπος για τον συγκεκριμένο προπονητή, η έλευση του στον Παναθηναϊκό ήταν σαν δώρο, σαν μία τελευταία ευκαιρία να σώσει την καριέρα του.

Ο Ουζουνίδης, ήταν προπονητής του στα καλύτερα του χρόνια, παίζει ρόλο που τον έχει δει καλό. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως ο Ουζουνίδης από φύση του παρεμβατικός προπονητής, θέλει να έχει στον έλεγχο του την κατάσταση και μιλά συνεχώς στους παίκτες του και για τα πάντα. Το πώς θα κινηθούν, πως θα κόψουν πως θα κοντρολάρουν.

Σε κάποιους αυτό αρέσει σε κάποιους όχι, είναι θέμα χαρακτήρα. Εγώ δεν εξετάζω αν σαν προπονητής κάνει ορθά η λανθασμένα ο Ουζουνίδης, ο συγκεκριμένος παίκτης όμως το έχει ανάγκη. Θέλει κάποιον να βάζει χαλινάρι στην σκέψη του, να μην παρασύρεται από τις σκέψεις που τον οδηγούν στην υπερβολή. Μοιάζει σαν την ώρα που τρέχει με την μπάλα και βλέπει τον αντίπαλο να φαντάζεται ντρίπλες, το κακό είναι πως παρότι έχει διασκελισμό δεν έχει βρει ποια του ταιριάζει και κόβεται πολλές φορές εύκολα γιατί κάνει μία περιττή μη αναγκαία κίνηση.

Το τελευταίο διάστημα όμως παρατηρείται μία αλλαγή. Είναι απλός, δεν πάει να κάνει το περιττό και το γεγονός αυτό τον κάνει ωφέλιμο. Τον έχει βοηθήσει που έχει έναν άνθρωπο στον πάγκο που δεν τον αφήνει να παρασυρθεί.

ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Μην παρεξηγηθώ. Όλα αυτά δεν φθάνουν. Αυτή την στιγμή οι κρίσεις γίνονται με ρεαλισμό γιατί ο Παναθηναϊκός βρέθηκε σε μία περίοδο έκτακτης ανάγκης. Και ανέλαβαν την ομάδα άνθρωποι που την γνωρίζουν για να την γλυτώσουν από περιπέτειες.

Ο πήχης των απαιτήσεων κάποια στιγμή θα ανέβει, γιατί αν δεν ανέβει το τεχνικό τιμ θα έχει αποτύχει. Όμως αυτό για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρχει και ένα ρόστερ που θα προσφέρει λύσεις. Περιμένουμε λοιπόν πρώτα τις αποδεσμεύσεις και μετά τους ποδοσφαιριστές που θα αποκτηθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

King Marcus και οι μεταγραφές που έρχονται
Είναι ο Μπεργκ και είναι καλά

News 24/7

24MEDIA NETWORK