Βάζει τον Παναθηναϊκό στο γύψο

Ο Τσάρλυ αδυνατεί να εξηγήσει τη λογική με την οποία ενεργεί η διοίκηση Αλαφούζου εξακολουθώντας να στηρίζει τον Αντρέα Στραματσόνι.

Βάζει τον Παναθηναϊκό στο γύψο

Μετά από ακόμα ένα ντροπιαστικό παιχνίδι ο Παναθηναϊκός κατάφερε στις καθυστερήσεις να "κλέψει" την ισοπαλία ( 1-1) από τον Πανιώνιο. Δεν πιστεύω πως έχει γίνει ξανά σε παιχνίδι των δύο ομάδων ο Πανιώνιος να έχει κερδίσει 15 κόρνερ!

Χάθηκε η ευκαιρία για ομαλή μετάβαση

Δεν έχει νόημα η κριτική, τι να σχολιάσεις. Το γράψαμε και στο κείμενο της Παρασκευής, το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Η διοίκηση δεν βοηθάει την ομάδα. Είναι φανερό πως δεν μπορεί ο Ιταλός τεχνικός να ανατρέψει την κατάσταση. Δεν το έχει ο άνθρωπος. Η διοίκηση είχε τρεις εβδομάδες ν' αλλάξει προπονητή και να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να είναι έτοιμη η ομάδα στην επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Ήρθαν έτσι τα πράγματα που αν είχε πρυτανέψει η λογική και ο Παναθηναϊκός πήγαινε με νέο τεχνικό στη Νέα Σμύρνη, θα είχε την ευκαιρία να μειώσει την διαφορά στους πέντε βαθμούς. Τι πιο ιδανικό ξεκίνημα για μία νέα προσπάθεια. Κι αυτή η ευκαιρία όμως χάθηκε. Ο Αλαφούζος υπολογίζει το κόστος που θα έχει η απομάκρυνση του Ιταλού τεχνικού και δεν σκέφτεται πόσο "βαρύ" είναι το τίμημα της παραμονής του.

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η ΧΡΟΝΙΑ

Της παραμονής σε μία τόσο νευραλγική θέση ενός ανθρώπου που δουλεύει καθημερινά με λανθασμένο τρόπο το υλικό της ομάδας. Λόγω της μεγάλης διακοπής χάθηκε πολύτιμος χρόνος για να γίνει ομαλά η διακοπή αυτής της συνεργασίας. Με βάση όμως όσα φρόντισε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού να βγουν προς τα έξω ως διαρροές, αναρωτιέμαι ακόμα τι άλλαξε και πάει και μετά απ' αυτά τα δύο άθλια παιχνίδια προς παραμονή ο Στραματσόνι.

Γιατί δεν προσπαθεί έστω να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία να γκελάρει ο Ολυμπιακός και να μείνει η διαφορά στους -7; Γιατί θα πρέπει πρώτα να χαθεί οριστικά η χρονιά για να αντικαταστήσει τον Στραματσόνι ο Παναθηναϊκός; Αν η διαφορά πάει στο διψήφιο το... πουλάκι πέταξε. Και μην κοιτούν που έκαναν τον Ολυμπιακό να φαίνεται αχτύπητος, οι "ερυθρόλευκοι" είναι γεμάτοι αδυναμίες, διαβάζονται εύκολα, θα κάνουν κι άλλες γκέλες. Ο Παναθηναϊκός όμως χρειάζεται έναν διαφορετικό τρόπο δουλειάς.

ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Πέρασαν από τον αγωνιστικό διασυρμό στο Καραϊσκάκη τρεις εβδομάδες. Άλλαξε κάτι; Είναι δυνατόν να περιμένει να παίξουν καλύτερα, επειδή θα μαντρωθούν για μία εβδομάδα σε ξενοδοχείο; Τι αναχρονιστικές αντιλήψεις είναι αυτές; Αναρωτιέμαι έτσι λειτουργεί στις επιχειρήσεις του; Αν αναληφθεί ότι ένα διευθυντικό στέλεχος είναι ακατάλληλο στον ΣΚΑΪ και "πατώνει" με τις επιλογές του το Δελτίο Ειδήσεων, θα πάρει αυτόν μαζί με την Σία Κοσιώνη, τον Μπάμπη Παπαδημητρίου, τον Προτοσάλτε και τον Μπογδάνο να τους πάει μία βδομάδα σε ξενοδοχείο; Για πιο λόγο το κάνει στον Παναθηναϊκό;

Αυτά τα πράγματα δεν έχουν λογική. Ή εμπιστεύεσαι τον Στραματσόνι και ξεκαθαρίζεις την κατάσταση εξ αρχής, χωρίς να αφήνει να βγει προς τα έξω η μεγάλη ενόχληση για την ομάδα και το πόσο αυστηρός ήσουν στην συνάντηση με τον προπονητή ή τον αλλάζεις απευθείας.

Ο Αλαφούζος τον κράτησε, φροντίζοντας να μαθευτεί πως πλέον τίθεται υπό κρίση, στην επιστροφή η ομάδα ήταν ακόμα χειρότερη και η απόφαση που πάρθηκε είναι να μείνουν όλοι μαζί σε ξενοδοχείο.

Μόνο που με αυτήν την ακατανόητη με βάση την απαράδεκτη εικόνα που βγάζει η ομάδα παραμονή Στραματσόνι, υπάρχει ο κίνδυνος να αποκλειστεί ο Παναθηναϊκός και από το κύπελλο Ελλάδος! Θυμίζω πως δεν κέρδισε τον Ηρακλή στη Λεωφόρο και τα υπόλοιπα δύο παιχνίδια είναι την Τετάρτη στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ και στην συνέχεια εκτός με τον Απόλλωνα. Όλα γίνονται με αυτή την εικόνα που βγάζουν οι "πράσινοι" και με την ψυχολογία που ταξιδεύουν στην Κρήτη. Αναρωτιέται κανένας πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα, αν είχε γίνει η αλλαγή προπονητή την επόμενη από το Καραϊσκάκη.

ΑΝ ΕΙΧΕ ΠΡΥΤΑΝΕΨΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ

Να είχε λειτουργήσει για μία φορά ο Γιάννης Αλαφούζος στον Παναθηναϊκό σύμφωνα με τη λογική. Να έβλεπε τον Στραματσόνι και να του έλεγε θα τα βρούμε με τους δικηγόρους σου και να έψαχνε για προπονητή. Θα μου πείτε υπολόγισε το κόστος απ' την στιγμή που ο Ιταλός τεχνικός δεν παραιτήθηκε. Είναι όμως ένα πρόβλημα από το οποίο δεν γίνεται να ξεφύγει, θα το βρει σύντομα μπροστά του.

Αν γινόταν στην ώρα του, θα είχε ένα μεγάλο διάστημα να βρει προπονητή και θα έκανε πρεμιέρα στη Νέα Σμύρνη, με τον Ολυμπιακό να έχει φέρει ανέλπιστη ισοπαλία με την Κέρκυρα. Θα είχε με καινούριο προπονητή, την ευκαιρία να κερδίσει και να μειώσει στους 5 βαθμούς. Πόσο διαφορετική άραγε θα ήταν η σημερινή ημέρα για τον Παναθηναϊκό, αν είχε επικρατήσει η λογική μετά το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη;

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας έχει αποφασίσει να έχει την ομάδα σ' ένα μόνιμο πρόβλημα, σε μία συνεχιζόμενη κρίση και να προβεί στη μοναδική κίνηση που θα μπορούσε να αλλάξει το φύλλο, όταν θα έχουν χαθεί τα πάντα και με κίνδυνο. Αν η ζημιά γίνει στη Λεωφόρο, το κόστος θα είναι τεράστιο.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ "ΒΙΓΙΑ" ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΟ

Κριτική δεν μπορείς να κάνεις. Στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος ήταν πολύ ανώτερος, κέρδισε 15 κόρνερ, είχε καθαρές ευκαιρίες και είναι αδικημένος από το τελικό αποτέλεσμα. Δικαιούται να διαμαρτύρεται στο διαιτητή, γιατί υπήρξαν δύο σπρωξίματα, που έστω και με μικρή ένταση, έδωσαν όμως πλεονέκτημα στον Βιγιαφάνες. Η αλήθεια όμως είναι πως πρέπει πάνω απ' όλα να τα βάλουν με τον ίδιο τους τον εαυτό. Ο Μασούντ έκανε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, έχει ποιότητα, ήταν όμως υπερφίαλος στη φάση του 91', έβγαλε αλαζονεία και η μπάλα τον τιμώρησε.

Ο Βιγιαφάνες έδωσε μία ευκαιρία στην διοίκηση του Παναθηναϊκού να προλάβει ν' αλλάξει τον Ιταλό τεχνικό πριν χαθούν τα πάντα. Δεν κατάφερε τίποτα. Με τον τρόπο που αντέδρασε η διοίκηση του Παναθηναϊκού, το μεγάλο γκολ που έβαλε ο Αργεντίνος περισσότερο κακό θα κάνει στην ομάδα.

ΤΟΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΝ ΡΙΝΑΛΝΤΙ;

Αναρωτιέμαι τι έχει συμβεί με τον Ρινάλντι. Άραγε ήξερε κανένας τον ποδοσφαιριστή που έδωσαν μάχη για να κλείσουν το καλοκαίρι; Εκείνη την εποχή τα ρεπορτάζ έλεγαν πως ο Ιταλός τεχνικός επιμένει για την απόκτηση του. Σίριαλ έγινε η μεταγραφή του.

Πώς γίνετε να έχεις πιέσει τη διοίκηση για έναν επιθετικό που ποτέ δεν θες να τον χρησιμοποιήσεις. Ο Στραματσόνι έπαιζε τη θέση του, ο Παναθηναϊκός έχανε, άλλος φορ στον πάγκο δεν υπήρχε και τον έβαλε στο 87ο λεπτό. Ο Πέκχαρτ περισσότερες ευκαιρίες παίρνει στην ΑΕΚ. Δεν λέω πως τον αδικεί, ο Ρινάλντι δεν έχει δείξει το παραμικρό, όμως μοιάζει σαν να μην είχε καθόλου γνώση για το επίπεδο του ποδοσφαιριστή που προσπαθούσε το καλοκαίρι να φέρει στον Παναθηναϊκό.

Ας ήταν όμως το μοναδικό πρόβλημα στον Παναθηναϊκό η επιλογή Ρινάλντι. Ο σύλλογος ζει μαύρες στιγμές, η διοίκηση βάζει την ομάδα στο γύψο και φαντάζει πολύ δύσκολο να μην υπάρχει άμεσα μεγάλη κρίση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK