Στα χέρια της αντιτρομοκρατικής

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να τα βάλει με την Τρόικα, δεν έχει την δυνατότητα να χορέψει τις αγορές, έτσι η μάχη κατά της διαφθοράς στον αθλητισμό αποτελεί μονόδρομο και, θεωρητικά, εύκολο στόχο. Γράφει για τις εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό μέτωπο ο Τσάρλυ.

Στα χέρια της αντιτρομοκρατικής
tsipras ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η σημερινή κυβέρνηση δείχνει ενδιαφέρον για την διαφθορά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα όσα εξήγγειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μετά την σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τα φαινόμενα εγκληματικών ενεργειών στο ποδόσφαιρο ήταν σωστά και καλοδεχούμενα.

Οι άξονες ήταν τρεις:

Α) Για να σταματήσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο να λειτουργεί με νόμους μαφίας, τις έρευνες για τα πρόσφατα συμβάντα τις αναλαμβάνει η αντιτρομοκρατική.

Β) Ενεργοποίηση διατάξεων για την προτροπή βίας μέσω του Τύπου.

Γ) Αυστηροποίηση ποινών και ελέγχων για να επανέλθει η κανονικότητα στα Ελληνικά γήπεδα.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Είναι θετικό το ενδιαφέρον που υπάρχει από την Ελληνική κυβέρνηση για τα θέματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Σύριζα προεκλογικά έταξε πολλά τα οποία αποδείχτηκε πως δεν μπορεί να υλοποιήσει, οπότε η μάχη κατά της διαφθοράς είναι ένα πεδίο που μπορεί να βρει χώρο για να έχει και κάτι να πουλήσει επικοινωνιακά. Πλέον η μάχη για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι από τα πρώτα θέματα στις ομιλίες του πρωθυπουργού της χώρας. Όσοι λειτουργούν με όρους Καμόρα, πιστεύοντας πως μπορούν να μείνουν μόνιμα αόρατοι και κινδυνεύουν να βρεθούν προ εκπλήξεων.

Την εποχή που ζούμε, με την τεχνολογία να έχει φτάσει σε επίπεδα που ο μοναδικός τρόπος για να υπάρχει τρομοκρατία είναι οι τρομοκράτες να ρισκάρουν την ζωή τους σε κάθε χτύπημα, είναι αφελές να νομίζουν κάποιοι ότι θα μένουν για πάντα στο σκοτάδι.

ΑΝΕΛΑΒΕ Η ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Ο λόγος, που δεν ιδρώνουν, όσοι έχουν μάθει να λειτουργούν παραβατικά, με δικούς τους νόμους, είναι πως με τα χρόνια οι όροι και οι πρακτικές που εφαρμόζουν στην καθημερινότητα τους θεωρούν πως είναι και φυσιολογικοί.

Έτσι έχουν μάθει να πράττουν και να επιβάλουν τα θέλω τους. Αυτή η εποχή όμως είναι διαφορετική, υπάρχει εξέλιξη και από την στιγμή που ανέλαβε η αντιτρομοκρατική τα πράγματα για τους δράστες δεν είναι εύκολα, αρκεί η κυβέρνηση να μην κάνει πίσω.

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Δεν μπορεί να ξέρει κανένας αν θα το πάει μέχρι τέλους, πάντως λόγοι για να μην κάνει πίσω συντρέχουν. Δεν υπάρχει άλλο πεδίο για να δείξει θετικό έργο.

Να τα βάλει με την τρόικα δεν μπορεί, υπάρχουν ξεκάθαρες δεσμεύσεις, ο λογαριασμός είναι βαρύς και ο Τσίπρας κατάλαβε το καλοκαίρι του 2015, πως όσα έλεγε για να κερδίσει την εξουσία πρέπει να τα γράψει στο χιόνι. Ο Σύριζα παρότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση να μην βγει πρώτο κόμμα, έταξε πολλά.

Για κάθε καινούριο νομοσχέδιο, κάθε νέο μέτρο που εξαγγέλλεται, υπάρχει και μία παλιότερη ομιλία του Τσίπρα να κατηγορεί προηγούμενες κυβερνήσεις με στόμφο. Από την στιγμή που φοβήθηκε τις συνέπειες, να τα σπάσει με την Ευρωπαϊκή ένωση και το καλοκαίρι του 2015 και παρότι είχε στα χέρια του το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, γύρισε με συμφωνία, οπότε τα περιθώρια για αυτόν και την κυβέρνηση του είναι στενά.

ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ

Ο Σύριζα δεν φταίει που φτάσαμε εδώ, όμως αποδείχτηκε στην πράξη πως όσα έλεγαν μαζί με τον Καμένο από το 2009 και μετά, για να το γράψω με επιείκεια, ήταν μη ρεαλιστικά.

Ο Τσίπρας και το επιτελείο του έκαναν ένα τεράστιο λάθος, δεν υπολόγισαν πως ο κόσμος είχε αντιληφθεί πως τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν μετά την μεταπολίτευση έφτασαν τη χώρα στη χρεοκοπία και ήταν πρόθυμος να τα τιμωρήσει. Τους είχε γυρίσει την πλάτη και δεν χρειαζόταν τόσες υπερβολές και ψέματα. Δυστυχώς στην Δημοκρατία που έχουμε, θεωρείται φυσιολογικό τα κόμματα να εκλέγονται παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα το οποίο ποτέ δεν πρόκειται να εφαρμόσουν.

Δικαιούνται να υποστηρίζουν ότι έχουν την δεδηλωμένη, ενώ έχουν πάρει την ψήφο του κόσμου, παρουσιάζοντας εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα από αυτό που τελικά ακολουθούν. Το γεγονός αυτό είναι μία τεράστια παθογένεια του συστήματος της Δημοκρατίας που κάποτε θα πρέπει να λυθεί, ώστε να μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι έχουμε Δημοκρατία. Ασφαλώς και είναι σημαντικό ότι μας δίνεται η δυνατότητα να εκλέγουμε, αλλά στην πραγματικότητα δεν ξέρουμε τι εκλέγουμε, γιατί κανένας δεν αναγκάζει την εκάστοτε κυβέρνηση να πραγματοποίησει τις εξαγγελίες για τις οποίες έχει εκλεγεί.

Ξέφυγα όμως, επιστρέφοντας στα θέματα του ποδοσφαίρου και των εγκληματικών ενεργειών, θέλω να πιστεύω πως θα λειτουργήσει στην κυβέρνηση το ένστικτο τα αυτοσυντήρησης.

ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΑΦΗΓΗΜΑ

Δηλαδή έχοντας δημιουργηθεί ένα περιβάλλον το οποίο δεν είναι ευνοϊκό για τους ίδιους και δεν μπορούν να αλλάξουν. Νοιώθοντας υποχρεωμένοι να στηρίξουν μία πολιτική που ξόρκιζαν και δεν ανήκει στην υποτιθέμενη ιδεολογία τους, κόβοντας συντάξεις, έχοντας υπερβολικά υψηλούς φορολογικούς συντελεστές, ανεβάζοντας τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις, το ΦΠΑ σχεδόν σε όλα τα ήδη πρώτης ανάγκης, μοιάζει σαν δεδομένο πως θα υπάρχει τεράστια φθορά.

Χρειάζεται λοιπόν, για την υστεροφημία τους αλλά και σαν επικοινωνιακό πάτημα κάποιο στήριγμα. Και πολύ φοβάμαι πως για όσους πιστεύουν ότι τους δίνεται η δυνατότητα στον αθλητισμό συνολικά να επιβάλουν τον δικό τους νόμο, το πάτημα που χρειάζονται έχει βρεθεί. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα βάλει με την Τρόικα, δεν έχει την δυνατότητα να χορέψει τις αγορές, έχει όμως πλέον τους μηχανισμούς για να φροντίσει να βρεθούν αυτοί που καίνε σπίτια, απειλούν τραμπουκίζουν, επιβάλουν τον δικό τους νόμο. Χρειάζεται και ένα αφήγημα για την πτώση της.

Κάποιοι πρέπει να την πολεμήσουν, οπότε το ποδόσφαιρο προσφέρει έναν σπουδαίο για αυτήν χώρο δράσης.Είναι αστείο πάντως το να πιστεύουν πως πετυχαίνουν το παραμικρό με την αναβολή του πρωταθλήματος. Στη γαλλική πρεσβεία έριξαν χειροβομβίδα αλλά τα προξενεία στην χώρα παρέμειναν ανοιχτά, δεν έκλεισαν. Δεν έχει λογική δεν προσφέρει το παραμικρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η απάντηση Κουτσοκούμνη σε πηγαδάκι για τον Καραπαπά
Κουτσοκούμνης: "Κάποιοι συγκρίνουν αχλάδια με μήλα"
Mε Grexit απείλησε ο Βασιλειάδης
Η παγίδα για ΠΣΑΤ και ΕΣΗΕΑ
Θέλει ξένους διαιτητές ο Βασιλειάδης

Συνάντηση κορυφής για το μέλλον του ποδοσφαίρου

News 24/7

24MEDIA NETWORK