Το μοιραίο λάθος των Ιταλών: Δεν έπεσαν με το ποδόσφαιρο τους

Ο Τσάρλυ γράφει για τη Γιουβέντους η οποία έπαιξε μεν πολύ καλά, όμως παρασύρθηκε από το ποδόσφαιρο της Μπαρτσελόνα και έφυγε ηττημένη από τον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου του Βερολίνου.

Το μοιραίο λάθος των Ιταλών: Δεν έπεσαν με το ποδόσφαιρο τους

Κανείς δεν είχε αμφιβολία πριν τον τελικό, για το ποια είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου. Το ζητούμενο, ήταν ένας αντίπαλος που εκπροσωπεί την ιταλική ποδοσφαιρική σχολή σε υψηλό επίπεδο, μπορεί να βρει τον τρόπο να της στερήσει το τρόπαιο. Η Γιουβέντους έπαιξε πολύ καλά απέναντι στην Μπαρτσελόνα, ο Αλέγκρι δεν δικαιούται να έχει παράπονο από κανέναν ποδοσφαιριστή του. Ευτύχησε να δει τα αστέρια του να παίζουν με ψυχή, να μπαίνουν με δύναμη στις μονομαχίες και να καλύπτουν πολλά μέτρα στο γήπεδο, όμως πλήρωσαν ότι έκαναν ένα λάθος, αδικαιολόγητο για το ποδόσφαιρο που υποστηρίζουν και την ιστορία που αυτό κουβαλά.

Παρασύρθηκαν

Παρασύρθηκαν από την εικόνα που είχε το παιχνίδι μετά την ισοφάριση και την αίσθηση που απέκτησαν οι παίκτες της Γιουβέντους πως μπορούν να καθαρίσουν τον τελικό.

Η Γιουβέντους δέχτηκε νωρίς και άκοπα το γκολ του Ράκιτις . Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα εκμεταλλεύτηκαν στο 4ο λεπτό πως άργησε να πάει παίκτης πάνω στο ανέβασμα του Άλμπα και όταν η μπάλα έφθασε σε αυτόν, η κίνηση των Ινιέστα, Ράκιτιτς χάλασε την ισορροπία της άμυνας της Γιουβέντους. Ο Αλέγκρι διαχειρίστηκε το πρώτο ημίχρονο σαν να μην έχει δεχτεί γκολ. Ο στόχος του ήταν να πάει στα αποδυτήρια με 1 γκολ διαφορά και δικαιώθηκε. Η Γιουβέντους μπήκε δυνατά στην επανάληψη και πέτυχε κάτι δύσκολο. Να πετύχει γκολ και να μην απειληθεί, επιδιώκοντας να σκοράρει.

Η λογική έλεγε, πως από την στιγμή που στο 54ο λεπτό έχει φέρει το παιχνίδι σε ισορροπία, θα γυρίσει πίσω, παίζοντας με το χρόνο και κάνοντας διαχείριση στο αποτέλεσμα.

Προσέφεραν χώρο

Οι παίκτες του Αλέγκρι όμως έμοιαζαν σεληνιασμένοι και τελικά αποδείχθηκε κακό για αυτούς που κέρδιζαν τις μάχες. Ο Πογκμπά έφαγε όλο το γήπεδο, οι δύο επιθετικοί κέρδιζαν μπάλες, πρέσαραν, έβγαιναν στα άκρα ,έβαζαν πλάτη, ο Πίρλο μοίραζε και η Γιουβέντους συνολικά έμοιαζε σαν να έχει πάρει την απόφαση να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ του παιχνιδιού και να προσπαθήσει να καθαρίσει το παιχνίδι. Απόφαση μοιραία, γιατί δεν επιτρέπετε να προσφέρεις χώρο στην Μπάρτσελονα των Μέσι, Νειμάρ, Σουάρες.

Κέρδισε χωρίς να χρειαστεί να παίξει καλά

Η Γιουβέντους από το 55ο λεπτό μέχρι και την στιγμή που σκόραρε ο Σουάρες στο 67ο πήρε ένα μεγάλο ρίσκο, το οποίο δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί πριν το παιχνίδι. Άφησε την τελευταία γραμμή άμυνας εκτεθειμένη ψηλά. Πίστεψε πως είναι καλύτερη, δεν προσπάθησε να κλέψει, αλλά να καθαρίσει το παιχνίδι και την πάτησε. Ουσιαστικά προσέφερε έναν εύκολο τρόπο να πετύχει η Μπαρτσελόνα το δεύτερο γκολ σε ένα χρονικό σημείο που δεν μπορούσε να επιβάλει το παιχνίδι της. Όταν όμως έχεις ταυτόχρονα τους Μέσι, Νειμάρ, Σουάρες δεν χρειάζεται να παίξεις καλά για να κερδίσεις. Η Μπαρτσελόνα διαθέτοντας αυτούς τους τρείς ποδοσφαιριστές ταυτόχρονα στον αγωνιστικό χώρο, μοιάζει αδύνατον να αντιμετωπιστεί, γιατί δεν μπορείς να προσαρμόσεις τα πλάνα σου. Με το που κάνεις το λάθος να προσαρμοστείς σε κάποιον χώρο σε κάποιον ποδοσφαιριστή της, θα δεχτείς επίθεση με μία γρήγορη μεταφορά μπάλας και ένα κόψιμο χωρίς μπάλα.

Πέτυχε πολλά στο γήπεδο η Γιουβέντους

Οι ποδοσφαιριστές της Γιουβέντους πρέπει να αισθάνονται περήφανοι που έβαλε δυσκολίες στην Μπαρτσελόνα. Όσες φορές πίεσε ψηλά, βραχυκύκλωσε την προσπάθεια αρχικής ανάπτυξης και οδήγησε τους μεσοαμυντικούς σε πολλά λάθη.

Μετά το πρώτο 10 λεπτό γύρισε την άμυνα της σε καθαρό 4-4-2 και έχοντας τους Πογκμπά, Μαρκίσιο σε σπουδαία βραδιά κατόρθωσε, να μην δεχθεί άλλες φάσεις πέρα του πρώτου τέρματος από ανέβασμα των ακραίων μπακ. Με τον τρόπο που λειτούργησαν οι Μοράτα, Τέβς και με τις μάχες που κέρδιζαν κατάφερναν να είναι συνεχώς απειλητικοί με μπάλα και χωρίς μπάλα. Κέρδισαν τις περισσότερες μάχες που έδωσαν στο μισό γήπεδο που αμυνόταν η Μπάρτσα, το λάθος όμως ήταν που αποφάσισαν από το 54ο λεπτό το παιχνίδι να παιχτεί στο γήπεδο που αμυνόταν η Μπάρτσα. Μία φορά ξέφυγε ο Μέσι και το κακό για τους Ιταλούς έγινε.

Το πήραν οι καλύτεροι

Σίγουρα δικαιούνται το χειροκρότημα και που έφθασαν στον τελικό, και που στο γήπεδο πέτυχαν αρκετές νίκες απέναντι σε έναν ανώτερο αντίπαλο, όμως αφήνει το τέλος του αγώνα την πικρία ότι δεν διαχειρίστηκαν σαν Ιταλοί το γκολ της ισοφάρισης. Δεν έπεσαν με το δικό τους ποδόσφαιρο. Όμως βοήθησαν στο να παρακολουθήσουμε έναν σπουδαίο τελικό και στην πράξη η απόφαση που πήραν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ και ότι κέρδιζαν πολλές μονομαχίες, βοήθησε ώστε να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ η καλύτερη ομάδα και η ιστορία να γραφτεί με δίκαιο τρόπο. Από την στιγμή που ο Μέσι έχει την τύχη να έχει πίσω του τον Ράκιτιτς και κυρίως μπροστά του, τους Νειμάρ, Σουάρες δεν υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί κάτι που πιστοποιήθηκε και στο Βερολίνο που η αντιμετώπιση του ήταν εκπληκτική και ο ίδιος δεν βρέθηκε σε μαγική βραδιά.

Διαβάστε ακόμη:

Οι πανηγυρισμοί των φίλων της Μπαρτσελόνα στην πλατεία Ράμπλας

Tσάβι: "Ούτε στα καλύτερά μου όνειρα". Ινιέστα: "Δεν μπορώ να ζητήσω τίποτα παραπάνω"

Τελικός Champions League: Tα χιουμοριστικά tweets για το Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα

Οι περιγραφές των γκολ του τελικού σε διάφορες γλώσσες

Ο Πικέ παίρνει τα δίχτυα για λάφυρο

Ο ξένος Τύπος για το πέμπτο Champions League της Μπαρτσελόνα!

Το μεγαλείο του Πίρλο: Ο εναγκαλισμός με Τσάβι

News 24/7

24MEDIA NETWORK