Τρικυμία ο ΠΑΟΚ, θέλει ενίσχυση η ΑΕΚ

Ο ΠΑΟΚ πλασάρεται ως φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος χωρίς, ωστόσο, να έχει αποδείξει κάτι τέτοιο στον αγωνιστικό χώρο. Ο Τσάρλυ γράφει για τις ανορθογραφίες του Ραζβάν Λουτσέσκου και την ανησυχητική εικόνα των μεταγραφών. Παράλληλα βγάζει το καπέλο στον Χιμένεθ, ο οποίος χρειάζεται μεταγραφές τον Γενάρη για να μην... κλατάρει η ΑΕΚ.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
simoes aek paok EUROKINISSI

Προβλημάτισε ξανά ο ΠΑΟΚ του Λουτσεσκου που δεν έχει πάρει ούτε ένα σημαντικό αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ βγάζει ένταση, είναι ομάδα έχει πετύχει πολλά θέλει ενίσχυση για να αντέξει.

Η ΑΕΚ επέστρεψε στην κορυφή έστω και με συγκάτοικο τον Ατρόμητο. Αντέδρασε με τον καλύτερο τρόπο, από την μίνι κρίση που δημιουργήθηκε μετά από τα τρία παιχνίδια χωρίς νίκη με Αστέρα, Ξάνθη και Ατρόμητο, κέρδισε στην Νέα Σμύρνη έδωσε μία πολύ όμορφη παράσταση εντός έδρας με την Μίλαν και πήρε το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ επιβεβαιώνοντας πως δουλεύει καλύτερα από τον έτερο διεκδικητή των σκήπτρων του Ολυμπιακού.

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Στον ΠΑΟΚ δεν άκουσαν το καμπανάκι που χτύπησε αρχικά μετά τα τρία αποτυχημένα αποτελέσματα με Λεβαδειακό, Απόλλωνα, Λάρισα και στην συνέχεια δεν έλαβαν ούτε το μήνυμα, από την ήττα με τον Ολυμπιακό. Με έκπληξη παρακολουθώ όλο αυτόν τον καιρό, παρότι σε 4 εκτός έδρας παιχνίδια που έχουν δώσει δεν έχουν πετύχει ούτε ένα διπλό και τρέχουν ένα πρωτάθλημα που δεν έχουν κάνει ακόμα μία σημαντική νίκη, επικοινωνιακά να βγαίνει από τον σύλλογο μία βεβαιότητα πως στο τέλος θα είναι πρωταθλητές. Νομίζω πως απέναντι στην κουρασμένη ΑΕΚ από το παιχνίδι με την Μίλαν, ένιωσαν την αμήχανη στιγμή του να καταλαβαίνεις πως δεν είσαι τόσο καλός όσο νομίζεις.

Ο ΠΑΟΚ βγάζει μία υπεροψία. Πλασάρετε σαν φαβορί, δίχως να έχει παρουσιάσει ένα αξιόπιστο αγωνιστικό πρόσωπο, χωρίς να έχει μία μεγάλη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και μετρώντας ήδη 5 αποτυχημένα εκτός έδρας παιχνίδια και δύο στα δύο χαμένα ντέρμπι. Στο ΟΑΚΑ έμοιαζε σαν να μην ήξερε τι έπαιζε. Ο Λουτσέσκου πίστεψε στο Καραϊσκάκης πως η ομάδα του έπαιξε καλά και δεν άλλαξε πολλά. Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα μετά το νικηφόρο παιχνίδι με την Τρίπολη με δύο σουτ εκτός περιοχής, σε ερώτηση για τον λόγο που επιμένει στον Ελ Καντουρ,ί παρότι δεν πείθει και υπάρχει ο Μπίσεσβαρ, ο Ρουμάνος τεχνικός δήλωσε πως βρίσκεται πάντα εκεί που τον θέλει.

Σαν προβλήματα της ομάδας, τόνισε ότι εκτός έδρας δεν παίρνει το αποτέλεσμα και πως ο Ελ Καντουρί έχει άγχος να σκοράρει. Για μένα λόγος να απολυθεί δεν είναι τα αποτελέσματα, αλλά το γεγονός πως από τις τοποθετήσεις του δεν φαίνεται να πιστεύει ότι χρειάζεται μεγάλη βελτίωση για να έρθουν. Και η εικόνα του ΠΑΟΚ φωνάζει εδώ και καιρό πως υπάρχει μεγάλη απόσταση από τον πήχη των απαιτήσεων της διοίκησης του συλλόγου, με όσα μπορεί να πετύχει με τον τρόπο που παίζει και παρουσίασε παρόμοια προβλήματα που έβγαλε και στο Καραϊσκάκης.

Α) Όπως και στο Καραϊσκάκης, έτσι και στο ΟΑΚΑ, δεν μπόρεσε να φέρει σε επαφή με την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή τον Πρίγιοβιτς.

Β) Ο Λουτσέσκου δεν πάει με την εικόνα του γηπέδου. αλλά με τα ονόματα. Έχει μόνιμα βασικούς ποδοσφαιριστές που δεν αποδίδουν, ενώ και όταν ο ίδιος χρειάζεται να δώσει ώθηση στην ομάδα με τις αλλαγές του δεν βοηθά.

Γ) Ήταν φανερά πιο αδούλευτος από την ΑΕΚ. Παρότι παίζει μόλις ένα παιχνίδι την εβδομάδα, έβγαλε λιγότερη ένταση στην κατοχή με την μπάλα. Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισε και στο "Καραϊσκάκης" ήταν πως δεν υπήρχε μεταφορά μπάλας από τον άξονα.

Στο κομμάτι της μεταφοράς από τον άξονα, η ελπίδα ήταν πως θα μπορούσε να το διορθώσει η αγωνιστική άνοδος του Μαουρίτσιο ,αλλά ο τραυματισμός του ανέδειξε σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό το συγκεκριμένο πρόβλημα. Ο Λουτσέσκου πήγε με τον βαρύ Σάκχοφ δίπλα στον Τσίμιροτ όπως στο δεύτερο ημίχρονο στο "Καραϊσκάκης" και μαζί με τον Ελ Καντουρι δημιουργήθηκε ένας βαρύς άξονας.

ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ ΜΕ ΠΑΙΚΤΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Ο ΠΑΟΚ εκτέθηκε πολύ από το 8ο μέχρι το 35ο λεπτό που αναγκάστηκε να παίξει με παίκτη παραπάνω. Ήταν φανερό πως δεν ήταν έτοιμος για να έχει την μπάλα στα πόδια του και να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως βρέθηκε από το 8ο λεπτό με παίκτη περισσότερο. Βλέπαμε μία ομάδα που δεν είχε σχέδιο για να επιτεθεί και της έλλειπε τελείως η αγωνιστική πειθαρχία.

Επειδή τα φυσικά προσόντα των ποδοσφαιριστών έχουν εξελιχτεί σε μεγάλο βαθμό, όπως και οι τακτικές με μπάλα που κάνουν τις ομάδας να έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες στο να εκμεταλλευτούν το κενό χώρο, είναι μεγάλο πλεονέκτημα να έχεις παραπάνω παίκτη από το 8ο λεπτό σε ένα παιχνίδι ίσων μέτρων. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε από το 8ο λεπτό μέχρι το 35ο να δεχτεί γκολ, ευκαιρία από φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, τρεις κάρτες και την αποβολή του Σαμπράνο. Μιλάμε για τρικυμία. Δεν μπορείς να βρεις σε ανάλογο ντέρμπι εύκολα ομάδα που να έχει διαχειριστεί χειρότερα τον παίκτη παραπάνω.

ΠΙΟ ΗΡΕΜΗ Η ΑΕΚ

Στον ΠΑΟΚ φωνάζουν περισσότερο πως πάνε για τίτλο, αλλά η αλήθεια είναι πως η φετινή ΑΕΚ έχει πετύχει πολλά περισσότερα πράγματα φέτος. Έχει φύγει νικήτρια από πολύ σημαντικά παιχνίδια. Έχει αποκλείσει την Μπριζ, έχει κερδίσει μέσα στην Ριέκα, έχει φέρει δύο 0-0 με την Μίλαν, έχει ανατρέψει από 0-2 το σκορ σε 3-2 με τον Ολυμπιακό, έχει κερδίσει στην Νέα Σμύρνη.

Έχει δεχτεί και σφαλιάρες, αλλά φτάσαμε στις πρώτες μέρες του Νοέμβρη και ήδη έχει πολλά πράγματα να δείξει. Ο ΠΑΟΚ αυτοδιαφημίζεται σαν φαβορί, όμως στο γήπεδο δεν υπάρχει το παραμικρό. Και το γεγονός αυτό έκανε την διαφορά όταν χρειάστηκε οι δύο ομάδες να πάνε σε ειδικές καταστάσεις.

ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΗΣ

Ξεκίνησε με μία διάταξη που της έχει δώσει πολλά φέτος και έγινε αντιληπτό πολύ νωρίς πως δεν γίνεται να πορευτεί μαζί της στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Έχοντας την ικανότητα να μετατρέψει τον Μπακάκη από αριστερό στόπερ σε αριστερό μπακ και τον Λόπες σε αριστερό χαφ από μπακ, η μετατροπή από 3-4-1-2 σε 4-4-1 έγινε αυτόματα. Άλλωστε είναι συνθήκες που οι Μπακάκης, Λόπες αντιμετωπίζουν συχνά και φροντίζουν να εναλλάσσονται σε αυτές τις δύο θέσεις, μέσα στα παιχνίδια. Για αυτό τονίζω πως ο Μπακάκης κουμπώνει τέλεια στην διάταξη με τρεις στην άμυνα. Ο Σιμόες έφαγε όλο το γήπεδο, τρέχοντας παντού, οι Λόπες, Χριστοδουλόπουλος έκαναν σπουδαία δουλειά στα άκρα και εξαφάνισαν τους μπακ του ΠΑΟΚ και η πίεση που έβγαλαν οι παίκτες του Χιμένεθ ήταν το όπλο τους.

Όταν ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε να παίξει με παίκτη λιγότερο χάθηκε η μπάλα. Πραγματικά χάθηκε εντελώς ο έλεγχος. Είδαμε μία ομάδα που δεν ήξερε τι έπαιζε. Έφερε αριστερό μπακ, τον Βιειρίνια, που ήταν ο μοναδικός που έβγαζε ποιότητα και φάνταζε επικίνδυνος για την άμυνα της ΑΕΚ, άφησε αρχικά χωρίς εξτρεμ την ομάδα και στην συνέχεια έβαλε ξανά τον Τζάλμα Κάμπος. Επειδή ο Κάμπος βγάζει νεύρο, ακούσαμε στην μετάδοση πως ήταν καλός. Ο ΠΑΟΚ δεν πήρε για ακόμα μία φορά μία σωστή ενέργεια από τα πόδια του.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Ανησυχητικά είναι τα δείγματα για ποδοσφαιριστές που ήρθαν σαν μεγάλα ονόματα στον ΠΑΟΚ. Ο Ελ Καντουρί δεν βοηθά καθόλου και παίρνει την θέση του Μπίσεσβαρ, ποδοσφαιριστή που όποτε επιλέγεται δείχνει πως μπορεί αυτήν την εποχή να προσφέρει πολλά περισσότερα από τον Ελ Καντουρί. Ο Μακ και ο Βιεϊρίνια δεν έχουν καμία σχέση με τους ποδοσφαιριστές που θυμόμασταν από το προηγούμενο πέρασμα τους στην Ελλάδα και ο Ααμπράνο που ήρθε για να γίνει ηγέτης στην άμυνα, για δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι είναι μία από τις σοβαρές αιτίες της ήττας.

Δεν θυμάμαι άλλον ποδοσφαιριστή να επιβεβαιώνει τόσο εμφατικά και τόσο άμεσα την αίσθηση που ο ίδιος έχει δημιουργήσει πως θα αποβληθεί. Στο "Καραϊσκάκης" δεν ήταν καλός. Φέρει ευθύνη στη φάση του γκολ, δικαιολογείται η αγωνιστική εικόνα του και η συνολική του παρουσία, όμως αυτό που έδειξε στο ΟΑΚΑ ήταν ντροπιαστική για τον ίδιο.

ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ

Η ΑΕΚ έχει χαρίσει πολλές σημαντικές στιγμές στους φίλους της. Έγραφα πως είναι υπερβολική η κριτική που της γίνεται όταν έκανε τις τρεις συνεχόμενες γκέλες. Βγάζει ενέργεια, ένταση στην ανάπτυξη της και προσπαθεί να αναπτυχθεί από χαμηλά με την μπάλα κάτω. Καμία άλλη Ελληνική ομάδα, δεν έχει την ένταση της ΑΕΚ. Το ζητούμενο όμως είναι πόσο θα αντέξουν. Η διακοπή είναι βάλσαμο για τον Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός πρέπει να πείσει τους ανθρώπους που διοικούν την ομάδα πως χρειάζεται ενίσχυση τον Ιανουάριο. Με τον τραυματισμό του Μάνταλου και με ζωντανό το Γιουρόπα, δεν βγαίνει η σεζόν. Θα κλατάρει.

Μέχρι σήμερα η ΑΕΚ έχει κάνει τα μεγαλύτερα βήματα. Έχει εμφανίσει πραγματική πρόοδο, η οποία αποδείχθηκε σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια με την Μίλαν. Η νίκη με τον ΠΑΟΚ χρειαζόταν για να επιστρέψει στην κορυφή του πρωταθλήματος και να πάει στη διακοπή από το σημείο που πραγματικά αξίζει να βρίσκεται. Ο δρόμος είναι μεγάλος και η απουσία του Μάνταλου σημαντική. Στα δύο παιχνίδια με Μίλαν και με ΠΑΟΚ τα κάθετα δημιουργικά μέτρα από τον άξονα έλειπαν, αλλά η ΑΕΚ, βρήκε λύση με πολύ τρέξιμο από τα άκρα και πήρε πολλά από τον Λόπες, που αποδεικνύεται και αυτός άλλη μία σπουδαία μεταγραφή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK