Τι προβλέπει ο κανονισμός σε περίπτωση οριστικής διακοπής

Σαφές είναι το άρθρο του πειθαρχικό κώδικα για τον ΠΑΟΚ σε περίπτωση που διακοπεί οριστικά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, λόγω του τραυματισμού του Όσκαρ Γκαρθία. Μέχρι και αφαίρεση βαθμών προβλέπεται.

Το ντέρμπι της Τούμπας δεν ξεκίνησε στην ώρα του, καθώς ένας οπαδός πέταξε ρολό προς το μέρος που βρισκόταν η αποστολή του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα να πετύχει τον Όσκαρ Γκαρθία στο κεφάλι.

Σε περίπτωση που το παιχνίδι δεν ξεκινήσει και διακοπεί οριστικά, τότε ο "δικέφαλος του βορρά" κινδυνεύει με βαριές ποινές που μπορούν αν φτάσουν μέχρι και στην αφαίρεση βαθμών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ:

"Άρθρο 15 παρ ε πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ

ε) Εάν από την ρίψη αντικειμένων υπάρξει σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από έξι χιλιάδες ευρώ (6.000) έως ογδόντα χιλιάδων ευρώ (80.000).

Στην περίπτωση που υπάρξει οριστική διακοπή του αγώνα, επιπρόσθετα επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο (2) έως τρείς (3) αγωνιστικές".

Podcasts

Γιάρδες, ξύλο, touchdown: Πώς 'κολλάει' κάποιος με το NFL

Με αφορμή τους αποψινούς τελικούς περιφερειών του NFL που θα αναδείξουν και το ζευγάρι του φετινού Super Bowl, το Contra.gr κλείνει στο στούντιο δύο σεσημασμένους λάτρεις του αθλήματος και επιχειρεί να μάθει τουλάχιστον τα βασικά.