AEK - Boσνία... συμμαχία!

Ο Βράνιες έγινε ο 5ος Βόσνιος που θα φορέσει τα «κιτρινόμαυρα» της ΑΕΚ και το contra.gr θυμάται τις προηγούμενες τέσσερις περιπτώσεις οι οποίες έχουν όλες σχέση με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς που ξέρει καλά τη συγκεκριμένη αγορά.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΟΓΚΝΙΕΝ ΒΡΑΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΑΕΚ. (Eurokinissi Sports - ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ ΚΩΣΤΑΣ)
branies EUROKINISSI SPORTS

Ο Όγκνιεν Βράνιες έγινε ο 5ος Βόσνιος ποδοσφαιριστής που θα φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ, προσθέτοντας το όνομά του στη λίστα με τους συμπατριώτες του που συμπεριλαμβάνουν (ή συμπεριέλαβαν) την «Ένωση» στο βιογραφικό τους. Πρώτος χρονικά στη σχετική κατηγορία ήταν ο σημερινός εκτελεστικός διευθυντής της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, Ντούσαν Μπάγεβιτς ο οποίος αποκτήθηκε επί διοίκησης Λουκά Μπάρλου το 1977.

Επόμενη… βοσνιακής καταγωγής επιλογή ήταν ο Φράνιο Βλάντιτς, συντοπίτης του Ντούσαν Μπάγεβιτς από το Μόσταρ της τότε Γιουγκοσλαβίας και άλλοτε συμπαίκτης του στη Βελέζ. Ο Μπάγεβιτς εισηγήθηκε την απόκτησή του η οποία τελικά στέφθηκε με επιτυχία με αποτέλεσμα ο Βλάντιτς να μείνει στη Νέα Φιλαδέλφεια από το καλοκαίρι του 1979 μέχρι το καλοκαίρι του 1981.

Από τότε (από το 1981 δηλαδή) μέχρι το 2009 κανένας Βόσνιος δεν είχε φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ. Μέχρι τη στιγμή που ο Μπάγεβιτς αποφάσισε να πιέσει για να αποκτηθεί ο Σανέλ Γιάχιτς από τον Άρη, με το προσόν του πολυθεσίτη. Και αυτό συνέβη, η ΑΕΚ απέκτησε τον Γιάχιτς που όμως δεν τα πήγε καλά σε περίεργα για την ομάδα χρόνια, με αποτέλεσμα να χρυσοπληρωθεί και να αποχωρήσει με προορισμό την Κύπρο και το ΑΠΟΕΛ (με τον οποίο έπαιξε και στο Τσάμπιονς Λιγκ).

Η περίπτωση του Έντιν Μούργκα στη Γ’ Εθνική δεν… πιάνεται με τις παραπάνω αφού η συμμετοχή της ΑΕΚ στην ερασιτεχνική κατηγορία έφερε στα Σπάτα αρκετούς ποδοσφαιριστές που δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν σε επαγγελματικό επίπεδο. Ο Βόσνιος Μούργκα ήταν ένας εξ αυτών, αφού δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ούτε φανέλα αναπληρωματικού στη Γ’ Εθνική.

Ο Βράνιες κλείνει την 5άδα και η πορεία θα δείξει αν η 5η θα είναι και η… φαρμακερή φορά που κάποιος Βόσνιος θα φορέσει τη φανέλα με τον «Δικέφαλο» στο στήθος, καθώς μέχρι σήμερα με εξαίρεση τον Ντούσαν Μπάγεβιτς που ήταν ένας εκ των κορυφαίων ξένων που αγωνίστηκαν ποτέ στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οι υπόλοιποι δεν κατάφεραν να στεριώσουν.

ΑΚ.Γ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Επίσημα Βράνιες στην ΑΕΚ
Στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ ο Βράνιες

News 24/7

24MEDIA NETWORK