"Ξενερωμένος" και για το συμβόλαιο ο Αραβίδης

Το Contra.gr βάζει κάτω όλα τα δεδομένα της "υπόθεσης Αραβίδη" : από το καλοκαιρινό γαλλικό ενδιαφέρον, το νέο συμβόλαιο που ζήτησε και δεν βλέπει να έρχεται μέχρι το ξέσπασμα της Κυριακής στα social media. Τι παίρνει τώρα, ποιες είναι οι απαιτήσεις του.

"Ξενερωμένος" και για το συμβόλαιο ο Αραβίδης
aravidis ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Όταν προκύπτει ένα ζήτημα όπως αυτό του Χρήστου Αραβίδη, με το post που έκανε στο facebook, τότε καλό είναι να εξετάζουμε όλα τα δεδομένα της υπόθεσης, έστω κι αν την Δευτέρα (19/9) έληξε με την γραπτή συγγνώμη του στην ιστοσελίδα της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ.

Φυσικά μία τέτοια ιστορία δεν συμβαίνει... έτσι ξαφνικά. Έχει "χτιστεί" από το καλοκαίρι που μας πέρασε με αποκορύφωμα το φάουλ-ξέσπασμα του διεθνούς άσου. Το Contra.gr λοιπόν παρουσιάζει όλα τα δεδομένα της υπόθεσης.

-- Η ΑΕΚ καθυστέρησε να κλείσει επιθετικό και όταν το έκανε, με την περίπτωση του Αλμέιδα, ο παίκτης ήταν ανέτοιμος και χρειάστηκε μεγάλο χρονικό διάστημα για να βρει τον καλό του εαυτό.

-- Την ίδια χρονική περίοδο υπήρξε "ζεστό" ενδιαφέρον για τον Αραβίδη από την Γαλλία. Οι φήμες εκείνη την εποχή έκαναν λόγο για την Μπορντό που προσέφερε στον διεθνή επιθετικό συμβόλαιο με μίνιμουμ 260.000€ καθαρά το χρόνο. Μάλιστα ενδιαφέρον υπήρξε κι από άλλες δυο ομάδες του Σαμπιονά, σύμφωνα τουλάχιστον με την πιάτσα των agents. Καμία όμως, δεν φερόταν διατεθειμένη να προσφέρει πολλά χρήματα στην ΑΕΚ(κάτω απο 300.000€), από τη στιγμή που από τον Γενάρη θα μπορούσαν να διαπραγματευτούν μαζί του ως ελεύθερο

-- Η σύμβαση του "Άραβα" με την ΑΕΚ τελειώνει το καλοκαίρι του 2017 και ο παίκτης για την τελευταία του σεζόν θα πάρει περίπου 160.000€. Όσον αφορά στην χρηματιστηριακή αξία του αυτή τη στιγμή φτάνει το 1 εκατ. €.

-- Ο 29άχρονος άσος που προερχόταν από μια σπουδαία σεζόν, στην οποία παρά την παρουσία του Τζιμπούρ αποτέλεσε τον βασικό φορ της ομάδας, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Κυπέλλου με την ΑΕΚ και τις κλήσεις του στην Εθνική ομάδα, περίμενε (ενδεχομένως έχοντας και σχετική ενημέρωση) πως μέχρι τον Σεπτέμβριο θ' άρχιζαν συζητήσεις με τη διοίκηση, έτσι ώστε να επεκταθεί η σύμβαση του,ασφαλώς με αυξημένες αποδοχές.

-- Το ποσό που φέρεται σύμφωνα με την μανατζερική πιάτσα να ήθελε για να ανανεώσει με την Ένωση ήταν ανάλογο με της Μπορντό ( άνω των 260.000€), χρήματα όμως, που κρίθηκαν υπερβολικά, οπότε οι πρώιμες επαφές "πάγωσαν".

-- Ο παίκτης λόγω της υπεροπλίας που υπάρχει στο κέντρο της επίθεσης και τα άκρα δεν έχει τον ίδιο χρόνο συμμετοχής με την προηγούμενη 2ετία του στην ομάδα. Συγκεκριμένα, στα τέσσερα επίσημα ματς μέχρι τώρα μετράει από δυο ημίωρα, κόντρα σε Σεντ Ετιέν (εντός) και Ξάνθη (πρεμιέρα). Προφανώς και ανησυχεί πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα έχει σοβαρές ...επιπτώσεις το ερχόμενο καλοκαίρι, όταν δηλαδή περίμενε πως θα έβρισκε το υψηλότερο συμβόλαιο της καριέρας του. Συγχρόνως, το ότι δεν παίζει στην ΑΕΚ (κακά τα ψέματα στα μάτια του Κετσπάγια δείχνει να υπολογίζεται στο ξεκίνημα της περιόδου ως 3ος ή ακόμη και 4ος στράικερ πίσω απο τους Αλμειδα-Μπακασετα-Πέκχαρτ και ως 6ος ακραίος, πίσω από τους Πατίτο-Λαζαρο-Μπακασετα-Βαργκας-Πλατέλα)τού στοίχισε και την θέση του στην Εθνική Ελλάδας αφού δεν συμπεριλήφθηκε από τον Σκίμπε στις πρόσφατες κλήσεις. Κάτι που -όπως είναι λογικό- τον έριξε ψυχολογικά.

-- Οπότε την Κυριακή φτάσαμε στο ξέσπασμα του με το γνωστό ποστ στο facebook, το οποίο αποσύρθηκε την επομένη μαζί με τη συγγνώμη που ζήτησε. Άλλωστε ο Αραβίδης στη χθεσινή συνάντηση με τον εκτελεστικό διευθυντή Ντούσαν Μπάγεβιιτς πήγε αντιλαμβανόμενος το λάθος του και την πολύ μεγάλη αναστάτωση που προκάλεσε στον οργανισμό ΑΕΚ, αποφασισμένος να μην δώσει συνέχεια αλλά να κλείσει το θέμα. Όπως έγινε αφού και ο Μπάγεβιτς χωρίς να τον δικαιολογεί αναγνώρισε την εύθραυστη ψυχολογία του και ότι μέχρι τώρα δεν είχε δημιουργήσει κανένα πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ομιλία Κετσπάγια με "μήνυμα" στον Αραβίδη
Ζήτησε συγγνώμη ο Αραβίδης!
Το "στράβωμα" του Αραβίδη, το συμβόλαιο και οι εξηγήσεις

News 24/7

24MEDIA NETWORK