Η παροιμία που άλλαξε τη ζωή του Μανόλο Χιμένεθ

Ο Μανόλο Χιμένεθ εκτός από τις κλασικές δηλώσεις τεχνικού μεγάλης ομάδας, αποκάλυψε και ένα γνωμικό που επηρέασε και άλλαξε στο μέλλον την προπονητική του καριέρα. Το αποτέλεσμα μάλιστα φάνηκε κόντρα στον Ολυμπιακό.

Άσχετα από το τι θα γίνει στο τέλος της σεζόν, ο Μανόλο Χιμένεθ έχει πετύχει κάτι που δύσκολα βλέπουμε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Έμεινε, επέμεινε και έδωσε στην ΑΕΚ μία αγωνιστική ταυτότητα που μπορεί πολλές φορές να μην αρέσει σε όλους, όμως προσφέρει σιγουριά και, μέχρι στιγμής, επιτυχίες.

Αυτή η επιμονή φαίνεται πως πηγάζει και από βιώματα του Ισπανού προπονητή. Δεν είναι τυχαία η δήλωση του στην NOVA άλλωστε το απόγευμα της Παρασκευής.

"Ο τομέας της τύχης είναι επίσης σημαντικός. Μπορεί να κάνεις μία αλλαγή και αντί να σκοράρει να βγάλει τη μπάλα έξω, οπότε και η τύχη παίζει ρόλο. Ένας δάσκαλος μου, που εκτιμώ, μου έλεγε ότι όσο πιο πολύ δουλεύεις, τόσο πιο πολλή τύχη έχεις", απάντησε και συνέχισε:

"Με το πέρασμα των χρόνων ο προπονητής αποκτά εμπειρία και με ένα κοίταγμα στα μάτια μπορεί να καταλάβει αν ένας παίκτης μπορεί να βοηθήσει ή όχι. Η αλλαγή του Γιακουμάκη ήταν μία αυθόρμητη απόφαση, τον έβλεπα στο ζέσταμα ότι είχε πολλή όρεξη και διάθεση και δεν το σκέφτηκα πάρα πολύ".

Ο Μανόλο λοιπόν δούλεψε, επέμεινε και όταν χρειάστηκε είχε και τύχη. Το αποτέλεσμα φαίνεται εξάλλου.

Γ.

Podcasts

Ποιος θα πάρει αυτό το Champions League;

Τρεις δημοσιογράφοι του Contra.gr κλείνονται γρήγορα στο στούντιο μετά τις τελευταίες προκρίσεις στα προημιτελικά και εκτίθενται προβλέποντας την ομάδα που θα το σηκώσει στη Μαδρίτη.