Ντύθηκε γαμπρός ο Mr Πρωτάθλημα '89

Πέρασε στην (σύγχρονη) ιστορία της ΑΕΚ ως "ο πρωταθληματικός κίπερ" και στα 58 του χρόνια ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου. Ο παλαίμαχος πορτιέρε της Ένωσης, που μαζί με τον Μανωλά δεν την εγκατέλειψαν ποτέ, παντρεύτηκε την αγαπημένη του Πραξούλα στην Αυστραλία.

Ντύθηκε γαμπρός ο Mr Πρωτάθλημα '89

Ο τίτλος που σηματοδότησε την έναρξη της χρυσής εποχής της ΑΕΚ, ήταν ασφαλώς εκείνος του 1989. Ο πρώτος μετά από δέκα πέτρινα χρόνια και ο πρώτος της επαγγελματικός. Με πρόεδρο τον Στράτο Γιδόπουλο, (ρούκι) προπονητή τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τον Τάκη Καραγκιοζόπουλο να σημειώνει το... ιστορικό γκολ της 7ης Μαϊου στο ΟΑΚΑ, κόντρα στον συνδιεκδικητή Ολυμπιακό.

Οι βασικοί συντελεστές όμως, εκείνου του πρωταθλήματος ήταν ο "μάγος" Οκόνσκι, ο Σπύρος Οικονομόπουλος (είχε αποκρούσει 3 πέναλτι), ο Τόνι Σαβεβσκι, ο Στέλιος Μανωλάς, ο Παύλος Παπαϊωάννου, ο Κύπριος Γιώργος Σαββίδης κι από κοντά οι Βασιλόπουλος, Πεππές, Κούτουλας, Γεωργιάδης, Σταματής, Πήττας, Χριστοδούλου, Πατίκας, Χατζής, Φαμέλης...Όλα αυτά για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να... ξαναθυμηθούν οι παλαιότεροι αφού πέρασαν 28 χρόνια. Και με αφορμή τον πρόσφατο γάμο του... Αυστραλού από την Ακράτα, Σπύρου Οικονομόπουλου.

Για 19χρονια (από το 1977) υπηρέτησε την ΑΕΚ, είναι με τον Στέλιο Μανωλά οι μοναδικοί από εκείνη την φουρνιά της Ακαδημίας της που έκαναν μεγάλη καριέρα φτάνοντας ως την Εθνική Ελλάδας (ο Σπύρος κατέγραψε 12 συμμετοχές με το εθνόσημο) αλλά δεν άλλαξαν φανέλα (σε αντίθεση με τους Βλάχο, Γεωργαμλή που ξεκίνησαν μαζί) ενώ το 1989 ψηφίστηκε ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος.

Ντύθηκε γαμπρός ο Mr Πρωτάθλημα '89

Ο Σπύρος Οικονομόπουλος ,λοιπόν, πλέει σε πελάγη ευτυχίας αφού παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Πραξούλα με το μυστήριο να τελείται στην μακρινή Αυστραλία. Μάλιστα ο Σπύρος προ τριών εβδομάδων βρέθηκε στην Ελλάδα και μαζί με την σύντροφό του έκαναν το τραπέζι σε παλιούς συμπαίκτες του, με αφορμή το γάμο τους. Στο εστιατόριο "Χαμάμ" του Λύσανδρου Γεωργαμλή, στην Νέα Φιλαδέλφεια, συναντήθηκε με παλιές δόξες της Ένωσης όπως ο Στέλιος Μανωλάς, ο Χρήστος Αρδίζογλου, ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος, ο Χρήστος Βασιλόπουλος, ο Τάκης Στυλιανόπουλος ανάμεσά τους και ο γνωστός ηθοποιός Γιάννης Βούρος (είχε ξεκινήσει από τα τσικό της ΑΕΚ κι ακόμη αγωνίζεται με την ομάδα των παλαιμάχων της)

Αξίζει να σημειωθεί πως προτού ξεκινήσει το μακρινό ταξίδι για την Αυστραλία, παρέα με τη σύζυγό του, επισκέφθηκαν και το ελληνικό κλαμπ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Αιγάλεω ( ο Σπύρος είναι μέλος) και είδαν μαζί ένα ματς των "Κόκκινων Διαβόλων". Ο Οικονομόπουλος άλλωστε εκτός από... βαμμένος ΑΕΚτζής είναι και φαν της ομάδας του Ζοζέ Μουρίνιο.

Ντύθηκε γαμπρός ο Mr Πρωτάθλημα '89

Για την ιστορία ο Σπύρος Οικονομόπουλος είχε δάσκαλό του στην ΑΕΚ τον Στέλιο Σεραφείδη (φωτό) ενώ την καλύτερη του χρονιά στην ομάδα τον εμπιστεύθηκε και τον καθιέρωσε ως βασικό τερματοφύλακα ο πρώην συμπαίκτης του (σεζόν 80-81) Ντούσαν Μπάγεβιτς, παρότι ο Στράτος Γιδόπουλος είχε αποκτήσει το καλοκαίρι του 1988 από τον Παναθηναϊκό τον διεθνή Αντώνη Μήνου...


News 24/7

24MEDIA NETWORK